FC Binnenmaas JO19-2G – ZBVH JO19-1 6-3

Sportcomplex de lange weide.

Op zaterdag 24 september mochten de dames en heren van FC Binnenmaas JO19-2G aantreden om 10:45 tegen onze vrienden uit Zuid-Beijerland. Na de deceptie vorige week bij de Zwervers die met 2-1 verloren ging stonden we vandaag voor de aftrap nog steeds op een laatste plaats en met 0 punten. Hier moest vandaag verandering in komen. Waar iedereen netjes om 10 uur in de kleedkamer was op een enkeling na die andere vrijwillige dingen deden voor de club (waarvoor respect) waren we om 10 over 10 klaar voor de wedstrijd. Warming up en wedstrijd bespreking was gedaan en zo stonden we om 10:45 klaar voor de aftrap tegen ZBVH, Alleen de scheidsrechter was nog niet aanwezig. Een goede 5 minuten later kwam die aanlopen, zonder vlaggen… tsja dat wordt lastig om buitenspel aan te geven. Zo konden we toch 10 minuten later uiteindelijk beginnen.

Het was lastig om te bepalen hoe ZBVH was, hadden een grote selectie en het zelfde als ons, B spelers doorgeschoven naar de A. Zeker aan het begin van de wedstrijd was het FC Binnenmaas die liet zien dat ze vandaag de punten wilden binnen halen was het na 8 minuten al raak. Een goede aanval over de flank van het veld die uiteindelijk bij Lorenzo in zijn voeten kwam en hij heel beheerst de bal achter de Doelman van ZBVH wist te schuiven 1-0 FC Binnenmaas. Ook na dit doelpunt was goed te zien dat FC Binnenmaas vandaag wilde winnen, waar ZBVH er eigenlijk niet heel gemakkelijk door heen kwam, en als het een keer lukte was het schot niet zuiver genoeg hadden we verder weinig problemen het eerste half uur. Dit resulteerde ook in de 28ste minuut de 2-0 van Robbert.

Na de 2-0 begonnen we iets weg te zakken, en kwam ZBVH er iets makkelijker uit dan we eigenlijk wilden, waar ze in de 39ste minuut door onoplettendheid van de verdediging in 15 seconden 5x op doel konden schieten. Maar FC Binnenmaas JO19-2G beschikt over een goede keeper, en die wist alle 5 de ballen te stoppen. ZBVH was duidelijk opzoek naar de aansluitingstreffer en die kwam ook in de 43ste minuut waar de Grensrechter Ed Jongkoen resoluut zijn vlag in de lucht stak voor buitenspel, bepaalde de scheidsrechter die zeker op een meter of 7/8 erachter stond dat het GEEN buitenspel was. Waar FC Binnenmaas te allen tijde hoort door te gaan deden we dat niet meteen, eerlijk is eerlijk de aanvaller van ZBVH schoot de bal fantastisch binnen tussen het ijzer van de kruising en maakte de 1-2, als dit doelpunt valt in de eredivisie gaat deze viral op de Social media. Op dit moment knakte er iets bij FC Binnenmaas, waar de 2-2 werd gemaakt in de 44ste minuut na een overtreding op Alano, en de scheids dit anders constateerde gingen we met 2-2 de rust in, in plaats van een 2-0 voorsprong. Althans dat dacht denk ik iedereen die de wedstrijd bekeek. Want het werd zelfs nog erger in de 45ste minuut werd een mooie aanval van ZBVH omgetoverd tot een 2-3 voorsprong. Tsjaa,, wat moet je dan als trainer in de rust je staat 2-0 voor en binnen 3 minuten sta je 2-3 achter eigenlijk hoefde ik niets. De jongens en meiden onder elkaar hadden een flinke discussie in de kleedkamer, het ging soms best hard tegen hard na een minuut of 10 de discussie onderbroken te hebben, en zei dat ze het vurige wat ze nu lieten zien, op zaterdag moeten laten zien 90 minuten lang en vol voor elkaar te willen vechten, en ze ook mededeelde dat ik me nog geen zorgen maak en nog steeds verwacht te zullen gaan winnen ging de 2de helft voortvarend van start dit resulteerde al meteen in de 47ste minuut de 3-3 van Lorenzo en in de 50ste minuut de 4-3 van Robbert. Waar elke speler van FC Binnenmaas elkaar oppepte na het doelpunt om het koppie erbij te houden en er voor zorgde geen fouten meer te maken. Eigenlijk zijn we als FC Binnenmaas niet meer verder in gevaar gekomen. Op een enkele afstandsschot na van ZBVH die meestal rakelings over of naast gingen. Of weer een lange bal van achter en dan stond Mike er weer om de bal te onderscheppen. Kwam in de 64ste minuut de beslissing van Jelle mast na een geweldige assist van Sam 5-3. De beslissing toch? 2 doelpunten verschil met nog 26 minuten te spelen? Nee geen beslissing kijk maar naar de eerste helft. Ook in deze resterende minuten was het Binnenmaas die niet meer zo goed voetbalde, maar wel aan het vechten was voor elke meter, elkaar hielp waar nodig (na wat er gezegd is in de kleedkamer), na wat kleine pijntjes en een hoop gepuzzel en gewissel. Waren er nog een aantal kansen waar o.a. Sam nog een keer op de lat schoot. Was het uiteindelijk in de 93ste minuut wel raak, na wederom een goede aanval over de zijkant waar de bal goed werd voor gegeven van Jelle was het onze kleine, grote man Rick Pilanen die zonder nadenken de bal tegen het net aan knalde en er zo 6-3 van maakte. En was het na 6 minuten (ja vraag me niet waarom) blessuretijd afgelopen en zo haalden we onze eerste verdiende overwinning.
Volgende week 1 oktober mogen we aantreden uit bij koploper BVV Barendrecht om 14:30
Is toch veel leuker dan bij het 1ste elftal te kijken? Hopelijk zien we jullie daar.

Groeten

Boyan Vogel

Trainer FC Binnenmaas JO19-2G