FC Binnenmaas 1 – Hellevoetsluis 1

Eindstand: 4-2
Ruststand: 2-1

Vandaag speelde Binnenmaas thuis tegen Hellevoetsluis en Binnenmaas had wat goed te maken na de verloren uitwedstrijd tegen DCV. Binnenmaas begon sterk aan de wedstrijd met goed spel en goed lopende aanvallen. In de 4e minuut werd Yordi Molendijk weggestuurd door Jorian den Otter, Yordi kwam alleen voor de doelman van Hellevoetsluis maar omdat er ook nog een verdediger bij was die het Yordi lastig maakte werd de vroege voorsprong voorkomen. In de 6e minuut was het Sjoerd van de Pers die net voorlangs schoot, dit na een goede actie van Jorian den Otter. In de 9e minuut was er opnieuw een kans voor de mannen van Leo Dekker, Sven Post kreeg de bal van Yordi Molendijk, maar zijn schot werd gestopt door de doelman van Hellevoetsluis Deshney Hoornweg. Volledig tegen de verhoudingen in was het Hellevoetsluis die in de 13e minuut op voorsprong kwam,  het was Hüseyin Yavuzyigitoglu die de 0-1 op het scorebord zette door een afstandschot/voorzet van de linkerkant, hierdoor werd Bart de Keijzer verrast en ging de bal over hem heen en belande in het doel.   3 minuten later had Binnenmaas zijn antwoord alweer klaar, Sven Post die eerder zag dat zijn schot gestopt werd zag nu zijn bal in de linker onderhoek verdwijnen en hiermee stond de stand alweer gelijk. Voor de volgende echte kans moesten we wachten tot de 37e minuut, Sjoerd van der Pers kon na een prima aanval van Binnenmaas hard op doel koppen maar helaas werd ook zijn inzet gestopt door Deshney Hoornweg. In de 42e minuut was er een meevaller voor Binnenmaas, bij het uitverdedigen van Vincent Mast in de eigen 16 kwam de bal ongelukkig tegen zijn hand en betekende een strafschop voor Binnenmaas. Danny Maijers is dan degene die bij Binnenmaas als eerste op het lijstje staat, Danny schoot de bal prima binnen en en nog veel belangrijker naar de voorsprong van 2-1.

De 2e helft begon Binnenmaas uitstekend, namelijk gelijk met een doelpunt. Rianto Vrutaal stuurde Jorian den Otter weg, doordat de doelman van Hellevoetsluis Deshney Hoorweg uit zijn doel kwam wist Jorian de bal over Deshney te krijgen. Doordat Jorian alsnog goed achter zijn bal was aangelopen wist hij te voorkomen dat de bal er niet via de paal uit ging en kon hij dus het laatste zetje geven en toen was de stand 3-1. 2 minuten later was er alweer een kans voor Binnenmaas, alleen deze keer was het niet raak, Yordi Molendijk zijn schot ging over nadat hij de bal had gekegen van Danny Maijers. In de 49e minuut had Hellevoetsluis zomaar kunnen scoren. Charlo Hassell zag zijn schot op de paal gaan en Bart de Keijzer kon erger voorkomen door de bal tot hoekschop te verwerken. In de 56e minuut was het dezelfde Carlo die Bart de Keijzer kon testen, maar opnieuw was Bart de baas en stopte zijn schot. Toch was het wachten op het beslissende doelpunt van Binnenmaas en die kwam er ook in de 60e minuut, een doelpunt zoals een trainer het graag zou zien, een doelpunt zoals het publiek wil zien, kortom een doelpunt uit het boekje. Rianto Vrutaal stuurde Sjoerd van der Pers weg aan de linker kant, Sjoerd speelde de bal op zijn beurt naar Danny Maijers die de 1-2 aanging en zo Sjoerd vrij speelde voor de doelman van Hellevoetsluis. Waar je zou verwachten dat Sjoerd zelf op doel zou schieten koos hij voor de beste oplossing, namelijk een oplossing voor een 100% kans. Sjoerd speelde de bal naar de goed mee en ingelopen Jorian den Otter die de bal op zijn beurt binnenschoof en dus 4-1. In de 72e minuut had Hüseyin Yavuzyigitoglu een rode kaart moeten krijgen omdat hij Danny Maijers neerlegde, dit was een duidelijk voorbeeld van een doorgebroken speler, maar de scheidsrechter gaf hiervoor een gele kaart en zo bleef Hellevoetsluis met 11 man staan. Maar ook met 11 man was Hellevoetsluis niet goed genoeg, dit vooral omdat Binnenmaas goed stond en een prima wedstrijd speelde. Toch was het laatste woord voor Hellevoetsluis, dit doordat er een strafschop aan ze werd gegeven, deze werd binnengeschoten door Vincent Mast. Hiermee kwam de stand op 4-2 wat ook gelijk de eindstand was.

Binnenmaas speelde vandaag een zeer goede wedstrijd en heeft dan ook dik verdiend gewonnen. Volgende week staat er een mooie thuiswedstrijd op het programma. Dan speelt Binnenmaas thuis tegen het gepromoveerde NSVV. Een derby waar altijd naar uitgekeken wordt en waar geknokt zal worden voor de punten.

Opstelling: Bart de Keijzer, Richard vd Wilt, Sven Post, Sjoerd vd Pers, Johnny Maijers, Yordi Molendijk, Danny Maijers, Bjorn den Otter, Lennert Kleijwegt, Rianto Vrutaal en Jorian den Otter Wissels: Charlie de Graaf, Ralph vd Giesen, Robin Bezemer, Rolin Notenboom en Joey de Jong.

Ook Binnenmaas 2 speelde gisteren, zij speelden thuis tegen Barendecht 4. Ook in deze wedstrijd was Binnenmaas 2 de baas en won deze wedstrijd met 4-1. Zo blijft Binnenmaas 2 op de 1e plaatst staan in de 2e klasse en zijn ze nog steeds ongeslagen.

Doelpuntenmakers:
Robbie Pors 1-0
Stefan Kerpel 2-0
Yannick vd Laan 3-1
Yordi Krecke 4-1

Alexander Kranendonk