Eindstand: 2-2
Ruststand: 2-2

Vandaag was de derby en topper tussen Heinenoord 2 en Binnenmaas 2. Beide hadden de eerste  2 wedstrijden gewonnen en stonden dus op de volle 6 punten. Alleen Binnenmaas 2 had een beter doelsaldo en stond hierdoor op de 1e plaats.

Het werd al snel duidelijk dat dit een wedstrijd tussen 2 ploegen in vorm zou worden. De wedstrijd was nog geen minuut oud of er stond al 1-0 op het scorebord. Het was Dejan de Feiter die helemaal vrij stond aan de rechterkant en de bal namens Heinenoord binnen wist te schieten. Binnenmaas wist snel terug te komen, want in de 5e minuut was de stand alweer gelijk. Jorian den Otter zag, na een goede actie en een strakke voorzet aan de rechterkant, dat zijn bal binnen werd geschoten door een speler van Heinenoord namelijk Anthal van den Berg. In de 10e minuut was het Lennert Kleijwegt die een overtreding beging binnen de eigen 16, hierdoor kon de scheidsrechter niet anders dan een strafschop geven aan de thuisploeg. Deze werd benut door Andrew Dias D’ullios en zo was de stand alweer in het voordeel van de thuisploeg 2-1. Binnenmaas gaf niet op en bleef knokken en vooral liet het goed voetbal zien waar Heinenoord veel moeite mee had. In de 15e minuut zag Jorian den Otter dat zijn vrijetrap met veel moeite werd gestopt door de doelman van Heinenoord. Toch kwamen de mannen van Martin Remmers langszij, Stefan Kerpel werd met een prima bal weggestuurd door Kevin Weij i.p.v. zelf te schieten hield hij uitstekend het overzicht en speelde de bal naar de goed meegelopen Marvin van der Meijde die de gelijkmaker binnen schoot 2-2. In de 22e minuut was Heinenoord weer gevaarlijk, nu zag Mitch Fransen zijn schot over het doel gaan van Joey de Jong. Heinenoord moest het vooral hebben van de lange bal en het was duidelijk dat ze hier goed in waren, daartegen hadden ze veel moeite met opbouwen en ging het daar ook vaak mis bij ze. Binnenmaas daartegen was heel erg sterk in de opbouw en het combinatiespel. Door dit goede spel van Binnenmaas moest Heinenoord alles geven om een achterstand te voorkomen. In de 26e minuut was er een mogelijkheid voor Binnenmaas 2 om op voorsprong te komen, het was Sander Gevaert (speler van het jaar seizoen 2015-2016) die de bal speelde naar Marvin van der Meijde (topscorder van het seizoen 2015-2016) maar i.p.v. de doelman van Heinenoord te passeren schoot Marvin tegen de doelman aan waardoor de stand gelijk bleef. Het laatste kwartier in de 1e helft was voor de thuisploeg met nog een drietal kansen. 30e minuut, O Vertoute wist de bal over Joey de Jong heen te schieten maar de bal ging ook over het doel. 38e minuut, O Vertoute ging alleen op Joey de Jong af, maar hij schoot recht op de doelman die hiermee een doelpunt kon voorkomen. 42e minuut, Andrew Dias D’ullios zag zijn schot net naast gaan i.p.v. in het doel.

In de 2e helft was het Binnenmaas dat het initiatief nam en op zoek ging naar de voorsprong. In de 47e minuut zag Jorian den Otter na een goede actie dat zijn poging tot hoekschop werd verwerkt door de doelman van Heinenoord. In de 51e minuut was het Marvin van der Meijde die zijn 2e doelpunt binnenschoot, maar helaas werd deze onterecht afgefloten door de scheidsrechter voor buitenspel. Een prima doelpunt die geteld had moeten worden en was opgezet door Sander Gevaert en Jorian den Otter. In de 86e minuut zag opnieuw de goed spelende Jorian den Otter dat zijn poging samen met Marvin van der Meijde tot hoekschop werd verwerkt. De laatste grote kans was voor Heinenoord, het was O Fertoute die 2 minuten voor tijd voor open doel over kopte. Binnenmaas 2 speelde opnieuw een uitstekende wedstrijd tegen een tegenstander die serieus mee zal doen voor het kampioensschap. Het is goed en mooi om te zien dat de ervaren spelers en de overgekomen A spelers ( Stefan Kerpel, Milan de Ruiter en Chris Flokstra) goed met elkaar kunnen spelen, elkaar goed aanvoelen en hierdoor een sterk team zijn.

Als ze dit vol weten te houden dan belooft het een mooi seizoen te worden voor Binnenmaas 2. Volgende week speelt Binnenmaas 2 thuis tegen Barendrecht 2 en zullen ze proberen de 1e plaats op de ranglijst te behouden.

Opstelling: Joey de Jong, Milan de Ruiter, Ricardo de Rijcke, Marvin vd Meijde, Kevin Weij, Thierry de Vrijer, Robbie Pors, Sander Gevaert, Stefan Kerpel, Lennert Kleijwegt en Jorian den Otter. Wissels: Rick Kooyman, Lars v Meeningen, Jordy Krecke en Chris Flokstra.

Alexander Kranendonk