Seizoenstart MO-15 2016-2017

Nieuw seizoen, nieuwe trainer, nieuwe meiden, kortom een nieuw begin!

Dat betekent hard werken, nieuwe methoden, nieuwe regels en wennen aan elkaar. We delen met de ouders en kinderen doelen en verwachtingen. Hoofddoel is plezier in het spel! Door het werken aan individuele ontwikkeling verwachten we pas op langere termijn wedstrijd resultaten te gaan halen. We focussen ons op goed spelen en pas daarna op het resultaat.

Vol goede moed en met enthousiasme gaan we van start. De twee weken voor de eerste wedstrijd tast Henri alles af en ziet dat er veel moet gebeuren. Technisch en conditioneel moet er flink gebouwd worden. Voor de beker zijn we eerste klasse ingedeeld bij 3 andere teams. We nemen het op tegen Smitshoek, KMD Wateringen en Haastrecht. Voor al deze teams geldt dat er veelal voor het tweede jaar in deze leeftijdklasse wordt gespeeld. Pittige tegenstanders dus. De trainingen duren nu tenminste een half uur langer dan gepland, maar Henri heeft gewoon geen oog voor de tijd maar meer voor de dat wat in een zo kort mogelijke tijd geleerd moet worden.

27 augustus staan we dan tegenover onze eerste tegenstander Smitshoek. Fysiek zeer sterke meiden waar we het technisch en vooral conditioneel tegen afleggen. Dat wat Henri er in zo’n korte tijd probeert in te slijpen is nu nog niet gelukt. De meiden staan onwennig in het veld en komen de hele wedstrijd eigenlijk niet uit de startblokken.

De eerste blessures dienen zich direct na de wedstrijd aan. Aan de basis hiervan ligt het gebrek aan wedstrijdconditie. Mandy en Mellanie zijn voor meerdere weken uitgeschakeld.

In de week die volgt neemt Henri de meiden stap voor stap mee door dat wat geleerd moet worden. Rondspelen van de bal, mee oplopen, bewegen, Tikkie-Takkie in wording, hopen we. Veel meiden spelen op een andere positie dan het vorige seizoen. Voor de een pakt dat prima uit zoals voor Melissa, maar voor anderen is het moeilijker om aan de nieuwe positie te wennen. Er meldt zich nog een nieuwe speelster wat het aantal op 4 brengt. Deze meiden hebben extra aandacht nodig omdat ze ervaring en techniek missen ten opzichte van de anderen. Wel zien we dat bijvoorbeeld een Marjella heel fysiek is en haar tegenstander goed opzoekt. Danique is een sterke keeper in wording. Al na haar eerste wedstrijd krijgt ze de complimenten van de tegenstander.

Dan staan we op 3 september voor onze volgende tegenstander KMD. Na een zeer bewogen week voor Henri wil hij die zaterdag zijn meiden niet alleen laten gaan. De tegenpartij is op de hoogte van het overlijden van zijn vader en schenkt hier op zeer respectvolle wijze aandacht aan. We zijn met het kippenvel dik op de armen een minuut stil. We kijken hoe Henri hier op de cirkel tussen de meiden het eerbetoon in ontvangst neemt.fullsizerender

De meiden van KMD zijn ietsje kleiner van stuk, maar spelen technisch wel heel goed. Al heel snel komen we op achterstand, maar dan valt er een kwartje goed en zien we een tijd lang de eerste contouren van de investering die in de afgelopen weken is gedaan. Er wordt goed en sneller overgespeeld en we krijgen zowaar wat kansen. Aan het einde van de eerste helft is de tank leeg en de tweede helft worden we van de mat geveegd! 0-10 is het eindresultaat. Toch gaan we met deze uitslag tevreden naar huis.

Maandag , D-day op de training. De conditie krijgt de volle aandacht en de meiden zullen zich deze training vast nog lang heugen. Ook dat ze spieren hebben op plekken waarvan ze zich dat nog niet bewust waren. Conditie, snelheid en techniek. Een moeilijke combinatie maar we zien uiteindelijk een ploeg met focus (en een heel rood hoofd).

Zaterdag 10 september spelen we alweer onze laatste wedstrijd in dit korte bekertoernooi tegen Haastrecht. Aan de resultaten te zien is dit de zwakste van onze tegenstanders dus hopen we op een gelijk spel om toch een puntje mee te kunnen pakken. De zon schijnt en we spelen op het hoofdveld. Naast de twee geblesseerde meiden kampen we ook nog met een zieke Line en Julia die er niet is. We hebben de hulp van Jerry nodig en we spreken af dat de C-meiden uit zijn team niet meer dan een halve wedstrijd spelen. Gelukkig hebben we nu een paar reserve spelers om het gebrek aan conditie in de tweede helft op te kunnen vangen.

Jip staat vandaag in de spits en al snel scoort ze het eerste doelpunt. Toch gaat het technisch iets minder dan vorige week. Er is iets minder focus en binnen enkele minuten staat het weer 1-1. We pakken de draad weer ietsje beter op en Jip scoort ook nog een tweede doelpunt. Aan het einde van de eerste helft scoort Vera ook nog de 3-1 na een heel mooie voorzet. De tweede helft is een worsteling. Voor ons met de techniek, focus en conditie maar ook de tegenstander kent deze worsteling. Op karakter zorgen we ervoor dat we geen tegendoelpunten krijgen en we houden de eindstand op 3-1.

Nog altijd veel werk aan de winkel, maar we zien de meiden meer vertrouwen krijgen, oude ingesleten negatieve patronen en gewoonten gelukkig wat slijten. Nieuwe uitdagende trainingsmethoden zorgen ervoor dat de meiden bereid zijn de grens op te zoeken.

Daar kunnen we mee verder!

Lenny Bosman