FC Binnenmaas JO19-2 – v.v. Strijen JO19-4  3-4

3-9-2016 Sportpark de Lange Weide.

Waar de jongens en meiden van FC Binnenmaas JO19-2 pas een goede 2 weken weer bezig zijn met het nieuwe seizoen en de eerste wedstrijd tegen ’s Gravendeel verloren ging met 5-2 kwam vandaag onze vrienden uit Strijen op bezoek. Onder leiding van hun nieuwe trainer en leider Boyan Vogel die er pas 1 training op had zitten gingen we proberen vandaag de eerste punten te pakken.

FC Binnenmaas JO19-4 is een leuk team met een hoop afwisseling. 3 dames, meerdere A-Junioren en meerdere 2de jaars B Junioren is het een leuke mix dat nog een hoop van elkaar kan leren.

Waar de trainer voor de wedstrijd erop benadrukte dat de uitslag niet van belang was, en het nog zoeken is voor de juiste posities en naar elkaar gingen we met veel goede zin naar buiten om de warming up te doen. Nadat we terug de kleedkamer in waren en de trainer ze een opdracht heeft meegegeven ging de wedstrijd om 12:30 starten. Waar vv Strijen vanaf het begin de boventoon uitvoerde veel op de aanval was en paar goede kansen had waar Mike goed stond te keepen.  En andere aanvallen op tijd werd afgeslagen door de jonge verdediging kwam uiteindelijk toch de onvermijdelijke 0-1 in de 8ste minuut. Ook na de 0-1 bleef Strijen goed voetballen, en was aantal keer zeer dreigend. Maar na de 0-1 kwam ook FC Binnenmaas wat beter in de wedstrijd. Mooie pases over de zijkanten van het veld zorgde toch voor gevaarlijke voorzetten waar deze helaas niet afgemaakt kon worden. Uiteindelijk was het in de 14de minuut toch raak, een pass naar de zijkant richting Luca waar Youri op dat moment goed doorliep en de bal langs de lijn mee kreeg en naar voren toe kon rennen met de bal waar die daarna van een meter of 25 de bal schoot en de keeper stokstijf aan de grond stond en de bal rechts van hem het doel in zag verdwijnen (mijn excuses ik weet nog steeds niet of het een voorzet of een bewust schot was, we gaan altijd uit van een bewust schot). Na de 1-1 was het niet meer Strijen die de boventoon voerde, het 2de en 3de kwartier van de eerste helft waren zeker voor FC Binnenmaas, voetbalde goed zette veel druk naar voren. Maar ook Strijen kwam gevaarlijk voor het doel waar ze grote mankrachten hadden, na een aantal gemiste kansen om de 2-1 te maken komt het oude gezegde weer terug “als je hem zelf niet maakt valt die er aan de andere kant in”. Dit gebeurde dan ook in de 29ste minuut en stond het op dat moment 1-2 voor Strijen. FC Binnenmaas liet hierna zeer zeker het koppie niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker waar hiervoor een aantal gevaarlijke kansen gemist werd was het in de 38ste minuut toch raak en schoot Lorenzo de 2-2 binnen. Ook na de 2-2 was het een kansenfeest aan beide kanten. Waar Mike wederom een aantal goede ballen tegenhield en ook FC Binnenmaas na een paar keer 1 op 1 op de keeper van Strijen afging  was het in 45+1 minuut wel raak! Een cornerbal die eigenlijk voor het doel bleef hangen en waar wederom Youri er het snelst bij was en met een heel subtiel kopballetje de 3-2 binnen wist te koppen. Met deze stand was het rust. Het was een leuke open 1ste helft. Als het 5-5 had gestaan was dit ook niet raar geweest.

Waar de trainer in de rust er op had gehamerd dat de 2de en 3de kwartier zeker niet slecht was voor dit jeugdige team gingen we na de thee weer er tegenaan om de voorsprong te behouden en/of uit te breiden.

Helaas was de werkelijkheid anders, waar het weer Strijen was dat goed uit de startblokken kwam en in de 50ste minuut al snel weer op een 3-3 kwam.  Na een uur spelen kwamen de fysieke problemen aan te pas bij FC Binnenmaas. Er vielen wat geblesseerde uit, andere moesten echt doorbijten en er meer en meer ruimte kwam voor Strijen omdat FC Binnenmaas het niet meer kon belopen. (het was ook niet gek aantal B Junioren in een wedstrijd dat flink op en neer golfde en het fysiek allemaal een stukje sterker is dan vorig jaar). Was het eigenlijk niet Binnenmaas maar Strijen dat steeds gevaarlijker werd, gelukkig voor ons waren ze niet heel sterk in de afronding en als ze het wel goed deden stond Mike weer op de juiste plaats. Waar ook FC Binnenmaas dit probleem kende en nog een aantal kansjes miste. Maar wat ik al zei kon FC Binnenmaas kon het helaas niet meer belopen en de gaten werden groter en groter voor Strijen en konden er makkelijker doorheen lopen wat uiteindelijk resulteerde in de 84ste minuut de 3-4. Ook in deze resterende minuten  konden we niets meer open breken en ging helaas deze wedstrijd verloren.

Desondanks zeker goede momenten gezien en aanknopingspunten waar we op moeten gaan trainen. Er zit leuke potentie in deze groep en de trainer staat te springen ermee aan de slag te gaan en uiteindelijk de weg naar boven te gaan vinden met deze groep.

Zaterdag 10 September zijn we vrij. De week erna op 17 September zullen wij op het tijdstip van 16:15 op bezoek gaan bij IJVV de Zwervers.

Tot dan

Boyan Vogel