Fc Binnenmaas heeft de voorbereiding met vriendschappelijke wedstrijden afgerond en kan met een gemengd gevoel terug kijken op deze wedstrijden. Eén van de hoofdreden dat het niet gelijk liep zoals Leo Dekker graag had gewild is doordat een behoorlijk aantal basisspelers van afgelopen seizoen zijn vertrokken en hiervoor ook weer nieuwe spelers zijn terug gekomen. Kortom in de eerste wedstrijden was het schuiven met de spelers, waar kan wie spelen en wie kan met wie spelen of juist niet. Hierdoor werd er in verschillende formaties gespeeld, nooit met dezelfde opstelling en werd er veel door gewisseld.

De eerste wedstrijd werd gespeeld thuis tegen SHO op zaterdag 06-08-16, een wedstrijd waar Binnenmaas  prima voor de dag kwam en een goede wedstrijd speelde. Een wedstrijd die in de laatste minuut werd beslist door SHO (2-3). Het werd in deze wedstrijd al duidelijk dat Binnenmaas nog steeds kan scoren, dat als ze goed staan dat het ook echt goed staat, maar we kwamen ook tot de conclusie dat ze gemakkelijk tegendoelpunten krijgen. Alle doelpunten werden gemaakt in de 2e helft en de doelpunten van Binnenmaas kwamen op naam van Robin Bezemer en Jorian den Otter.

De 2e wedstrijd werd gespeeld op dinsdagavond 09-08-16 thuis tegen MVV’27. Een 3e klasser waar Binnenmaas veel moeite mee had, dit vooral omdat ze nu zelf het spel moesten maken. Door slordig spel en matige veldbezetting stond het ook al snel met 0-1 achter en ging het zelfs de rust in met een 1-2 achterstand. De 2e helft liet Binnenmaas zich van z’n goede kant zien en wist de 1-2 achterstand om te zetten naar een 3-2 voorsprong met onder andere een schitterend doelpunt van Sven Post. Toch gaf Binnenmaas het in de laatste minuten weg en verloor het met 3-4. De doelpuntenmakers van deze wedstrijd waren Robin Bezemer, Danny Maijers en Sven Post.

Wedstrijd nummer 3 was thuis tegen Spartaan’20  op zaterdag 13-08-16. Net als MVV’27 is dit een 3e klasser en was het voor Binnenmaas een wedstrijd met 2 gezichten. De eerste helft was er niks aan de hand en was Binnenmaas de betere ploeg. Er waren kansen voldoende, maar door de nog niet volledige scherpte gingen de ballen voorlangs of belande ze op de paal en lat. De 2e helft was anders, Spartaan’20 benutte hun eerste echte kans in de 50e minuut en 15 minuten later benutte Spartaan’20 ook een strafschop waardoor de stand en eindstand op 0-2 kwam.

De laatste wedstrijd was uit bij Den Bommel (2e klasser) op dinsdag 16-08-16. In deze wedstrijd liet Binnenmaas zien wat ze in hun mars hadden, en dat is onder andere goed spel, goede opbouw, juiste moment druk zetten en prima aanvallen met doelpunten. In deze wedstrijd had Den Bommel geen schijn van kans en de eindstand was dan ook terecht 1-3. Doelpuntenmakers Sven Post, Johnny Maijers en Danny Maijers.

Hiermee heeft Binnenmaas de oefencampagne afgesloten en zal het nu gaan beginnen aan 3 bekerwedstrijden. Hiervan zal de eerste wedstrijd aankomende zaterdag gespeeld worden uit bij 1e klasser Moerse Boys om 17:00.

Binnenmaas is er nog niet en er is nog genoeg om aan te werken, maar er zijn zeker momenten geweest dat we ze zagen spelen zoals we graag zien. En dat als er op die manier gespeeld wordt in de competitie dat het wel goed gaat komen en het opnieuw een mooi seizoen zal gaan worden. In de komende 3 bekerwedstrijden zullen Leo Dekker en Henk Stok er alles aan doen om de puntjes op de i te zetten en het team klaar te stomen voor de eerste competitiewedstrijd.

Alexander Kranendonk