e5Zaterdag 4 juni was het dan zover, het laatste E-toernooi voor de jongens van FC Binnenmaas E5.
Vroeg verzamelen bij de tennis om dan met elkaar, speler en harde (ouders)kern naar Hoek van Holland te gaan.
Eenmaal daar hebben de jongens zich omgekleed en iedereen had er zin in. Er werden wedstrijden van 20 minuten gespeeld
De eerste wedstrijd tegen HVC E5 werd door goed samenspel en een doelpuntenregen gewonnen met 7-1.
De tweede wedstrijd tegen Verburch E5 verliep gewoon leuk en ook hier sloten de jongens af met een zege 4-1.
De derde wedstrijd tegen HVC E4 was er een waar enige druk op lag, want dit team had net als wij alles nog gewonnen.
Het ging over en weer en de einduitslag was dan ook 1-1.
Aangezien de HVC E4 een beter doelsaldo had dan wij moesten wij onze laatste wedstrijd met 9 doelpunten verschil winnen.
De wedstrijd tegen IJVV De Zwervers is allesbepalend, worden we 1e of worden we 2e??

Net na de aftrap valt is er aan de kant van de zwervers een tegenspeler die zich verstapt en de scheidsrechter haakt hier goed op in. Na 2 minuten later weer verder te kunnen wordt er lekker gevoetbald en we krijgen onze eerste kans. De keeper krijgt de bal op zijn gezicht en wij scoren daarna. AFGEKEURD, balen maar niets aan te doen. De keeper wordt verzorgd en we gaan weer verder. In de 5e minuut is het dan zover, 1-0 door Sander. Het tweede doelpunt volgt al snel oor een fout van de keeper 2-0 eigen doelpunt. In de 8e en 10e minuut prikt Lennox er nog even 2 mooie doelpunten bij 4-0. De 11e en 12e minuut nog twee beauties van Dex en het staat ondertussen 6-0. We liggen goed op koers.  Dan in de 14e minuut, na een beslissing van de scheidsrechter krijgen De Zwervers een vrije trap waar een hoekschop ut voortkomt. De Zwervers scoren 6-1. FCB zet de schouders er weer onder en Dex krijgt een kans, maar deze werd door de arbitrage ontnomen. Dex vind dit niet leuk, maar laat het verder maar gaan, want de trainer heeft altijd gezegd “de scheids heeft in het veld altijd gelijk”.  In de 17e minuut krijgt onze E5 weer een kans en deze wordt verzilverd na een paar flinke schoten op doel 7-1. Dan opeens in de 18e minuut gaat het heel snel, eerst Sander en daarna Dex in dezelfde minuut 9-1. Nog 2 minuten te gaan. Gaan we het redden om ook de laatste te maken? Diep in mijn hart hoop ik van wel, maar ik ben sowieso trots op dit team, het hele seizoen al. Het zou een leuke afsluiter zijn, eindelijk een toernooi gewonnen te hebben. In de 19e minuut is het verlossende schot van DEX 10-1. Ons doel is bereikt, we zijn EERSTE in de poule. De jongens zijn uitzinnig, maar toch is er nog een lichte spanning voelbaar. De scheids heeft nog niet afgefloten, we moeten nog een minuut. Tiktak, tiktak, duurt best lang dan zo’n minuut. Gelukkig wordt er snel afgefloten en heel blijde gezichten bij de mannetjes van de E5 een hun trainers.

Op naar de kantine want daar is straks de prijsuitreiking. Hier kunnen we live meekijken op een groot scherm hoe de uitslagen en de standen worden verwerkt. Uiteraard is de spanning weer bij de mannetjes op hun gezichten af te lezen. Als de cursor bij ons de 1 invult van de eerste plaats werd de kantine daar gevuld met een enorme gejuich en 8 gillende spelers.

Na de uitreiking eerst foto’s maken en daarna, werden geheel onverwachts, de trainers in het zonnetje gezet met een bedankje. We kregen alle drie een bal met de namen van de spelers er op.
Nu snel douchen en naar huis.

Nu op naar de D-tjes…………..