f1De laatste wedstrijd van het seizoen moest de slagroom op de taart worden voor de kameraden van de F1: de finale voor de Hoekse Waard beker tegen SHO F1.
Een oude bekende want in de voorbereiding en in de competitie 3x tegengekomen. Dit waren allemaal spannende potjes met 3x FCB F1 als winnaar. Goed voor het vertrouwen, maar geen reden om te makkelijk de wedstrijd in te gaan.

Gastheer GOZ had de zaakjes goed geregeld en met tromgeroffel en de CL hymne kwamen de gladiatoren het veld op.

Vanaf de eerste minuut namen we het initiatief en speelde wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van SHO. Kansen waren schaars want de verdedigers van de tegenpartij zaten overal goed tussen en gaven weinig ruimte weg. De belangrijkste wapenfeiten waren een schot op de paal van Fedde en een actie van Matthijs die via de keeper op de lat belandde. Seth had een paar goede acties over rechts en stond een paar keer goed vrij maar kon net niet bereikt worden.
SHO hanteerde voornamelijk de lange bal en dit was af en toe best gevaarlijk via hun snelle spits die over een hard schot beschikte.  Onze verdedigers gaven geen krimp en haalden de angel vakkundig uit de aanval van SHO.  Met name Rowan liet zich gelden en deed alles goed, van verdedigen tot opbouwen. Dit alles resulteerde in een 0-0 ruststand.

De 2e helft liet eenzelfde spelbeeld zien. Binnenmaas valt aan en SHO countert. 1 keer ontsnapt een voorwaartse van SHO aan de aandacht van de verdediging en geeft strak voor. Daan was goed meegelopen om verder onheil te vermijden maar krijgt de bal ongelukkig tegen zijn been, 0-1…
Gelukkig was er nog genoeg tijd om dit ongedaan te maken. FCB zette een tandje bij en dit resulteerde al snel in de 1-1. Daan onderschepte een pass, dribbelde vooruit en pompte de bal in de doelmond van de tegenstander. Senne zorgde voor paniek bij de keeper en stelde Fedde in staat om de bal over de lijn te tikken.
Dit smaakte naar meer. Niet veel later kreeg Senne de bal en produceerde een weergaloze steekbal op Fedde die niet nadacht en de bal direct achter de keeper prikte, 2-1 met nog ruim 10 minuten op de klok.
Op zoek naar de genadeklap zat het ons niet mee. Fedde poeierde op de lat en Matthijs deed uit de rebound precies hetzelfde. Senne slalomde vanaf links langs de achterlijn en zijn voorzet prikte Matthijs in het doel. Op appel van een toeschouwer besloot de goed leidende scheids echter voor achterbal want Senne zou de bal van achter de lijn hebben gespeeld terwijl de bal niet helemaal over de lijn was.
Door de stand bleef het tot het einde spannend en beleefden we nog een paar benauwde momenten door het opportunisme van de tegenstander. Thomas liep een paar keer de ruimte heel goed dicht en Ryan kwam heel goed voor zijn man.
Na 22 minuten vond de scheids het welletjes en floot voor het einde!
Een terechte overwinning op een goede tegenstander en beloond met de HW bokaal.

Geweldig gedaan jongens en een prachtige afsluiting van jullie periode als F speler!