In een zinderende finale heeft FC Binnenmaas D6 op zaterdag 21 mei 2016 de KNVB beker gewonnen. In de reguliere speeltijd speelde de ploeg 3-3 gelijk tegen WIK uit Den Haag. De spannende penaltyserie werd met 5-3 gewonnen. FC Binnenmaas D6 werd op 16 april al kampioen en sluit het seizoen 2015/2016 fantastisch af met de ‘dubbel’.

De jongens kregen bij vertrek vanuit Binnenmaas van de sponsor Profile Tyrecenter Kersten Overschie een speciaal “Road to the final” t-shirt voor de bekerfinale uitgereikt. Op de borst de kampioensschaal en de bekerfinale wedstrijd tegen WIK. Op de rug de uitslagen van alle dit seizoen gespeelde bekerwedstrijden. In de final shirts gingen de boys vol vertrouwen en met gezonde wedstrijdspanning op weg naar Sportpark De Kikkershoek in Oud-Beijerland voor de finale van de KNVB beker. Van de tegenstander WIK was bekend dat ze tweede zijn geworden in de competitie en ruim honderd doelpunten hadden gescoord. De jongens konden hun borst nat maken voor een sterke ploeg met scorend vermogen.

Op het veld werd al gelijk duidelijk dat er een echte finale ambiance heerste. Veel supporters van beide ploegen met toeters, vlaggen en spandoeken. De wedstrijd werd geleid door een officieel KNVB trio met onafhankelijke scheidsrechter en grensrechters. Ballenjongens en meisjes langs de lijn zorgden ervoor dat het spel snel hervat kon worden als de bal buiten de lijnen raakte. Alles was gereed voor een zinderende finale. En dat werd het.

Binnenmaas kreeg na goed combinatievoetbal de eerste kansen. Toch werd ook WIK gevaarlijk met een bal op de lat. Uit een corner scoorde WIK een schitterend kopdoelpunt. Voor rust kreeg Binnenmaas nog een aantal kansen uit vrije trappen. Het was Kevin die Binnenmaas langs zij bracht uit een fantastische vrije trap van ruim 20 meter. Met 1-1 kwam de ploeg van Binnenmaas met vertrouwen uit de rust. Direct zette de ploeg WIK onder druk. Toch was het WIK dat uit counters twee keer wist te scoren. Tot 3 minuten voor tijd keek Binnenmaas aan tegen een 1-3 achterstand. In een zinderend slotoffensief zette Binnenmaas WIK nog onder druk. Uit een hoekschop van Danique kon de keeper van WIK de bal niet klemvast pakken, waardoor Rick van dichtbij de 2-3 kon binnentikken. In de blessuretijd kreeg Binnenmaas nog één kans uit een vrije trap net buiten de 16-meter. Met bijna alle spelers in het strafschopgebied van WIK wist Rick toch een klein gaatje te vinden voor de gelijkmaker. Dit was gelijk de eindstand: 3-3. Beide ploegend6 konden zich opmaken voor de penaltyserie. Kevin, Danique, Luka, Abel en Setar bleven koelbloedig en schoten raak namens FC Binnenmaas. Milan werd de held van de dag door een penalty van WIK te stoppen. De jongens van Binnenmaas hadden nu de dubbel in handen en lieten alle spanning en emoties de vrije loop. Gejuich en tranen van vreugde vloeiden rijkelijk. Direct na de wedstrijd zijn de spelers gehuldigd door officials van de KNVB en konden de spelers de beker tonen aan de uitzinnige supporters.