Het fantastische seizoen van D6 is nog steeds niet ten einde. Op 16 april werd het kampioenschap behaald door een klinkende 3-1 overwinning op concurrent Hekelingen. Zij waren het die FCB als enige dit seizoen wisten te verslaan. Nadat Danique, Sid en Setar de overwinning hadden veilig gesteld werd het kampioenschap uitbundig gevierd. De platte kar stond al volgens lokale traditie klaar. De kampioenen werden door Puttershoek en Maasdam rondgereden. Hoewel de temperatuur rond de 6 graden lag kon ook een sprong in de vijver van het gemeentehuis niet ontbreken. Om op temperatuur te komen werden er tenslotte nog friet en een snack getrakteerd.

Op zaterdag 7 mei stond de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. De  ½ finale voor de KNVB beker tegen de cupfighter VVSB uit Noordwijkerhout. Bij een zomerse temperatuur van ruim 25 graden werd er om 10.45 uur afgetrapt. De eerste vijf minuten waren de spanningen duidelijk zichtbaar. Vervolgens kwam de trein op stoom met weergaloos samenspel. Danique zette FCB op 1-0, waarna Luka met een schitterende assist Sid in staat stelde om de 2-0 te maken. Vlak rust was het nogmaals Sid die de 3-0 ruststand op het bord zette. In de tweede helft kantelde de wedstrijd. VVSB wilde duidelijk niet met een grote nederlaag naar huis. Zij zorgden al vrij snel voor de tegentreffer en toen ook nog de 3-2 kwam werd het wel heel spannend. FCB verzuimde de kansen op 4-2 te verzilveren en kwam in de laatste minuten goed weg door klasse keeperswerk van Milan en een bal van VVSB op de paal. Het ultieme doel is bereikt voor Milan, Kevin, Luka, Lucas, Setar, Jochem, Sander, Sid, Danique, Fabian, Tycho, Dax, Rick en Hero.  De bekerfinale vindt plaats op 21 mei tegen WIK uit Den Haag. De locatie is het voetbalterrein van SHO in Oud-Beijerland.

To be continued………………………………………..

1