Bolnes – FC Binnenmaas

Eindstand 2-2
Ruststand 0-1

Vandaag speelde Binnenmaas de uitwedstrijd tegen Bolnes en kon zich hier veilig spelen en dus handhaving in de 2e klasse. We wisten dat we het niet cadeau zouden krijgen omdat Bolnes er alles aan wil doen om nacompetitie voor degradatie te voorkomen.

De eerste kans van de wedstrijd was in de 9e minuut en deze was voor Binnenmaas, Desi Sanderse kopte de bal net naast na een voorzet van Kevin Kuijer van de rechterkant. In de 15e minuut was er opnieuw een mogelijkheid voor de mannen van Leo Dekker. Sander de Heus legde de bal terug op de goed ingelopen Richard vd Wilt en hij speelde op zijn beurt de bal diep op Kevin Kuijer die er net bij kon waardoor de doelman van Bolnes Thomas Fernandes (16 jaar) net op tijd was. Toch kwam Binnenmaas op een verdiende voorsprong en dat met een geweldig doelpunt van Sander de Heus. Op de achterlijn van de rechterkant gaf Kevin Kuijer de bal hoog voor en Sander schoot de bal in de rechterhoek door middel van een halve omhaal en hiermee was de stand 0-1. Na het doelpunt controleerde Binnenmaas volledig de wedstrijd en leek het eerder 0-2 te worden in plaats van 1-1. Uiteindelijk was het de aanvoerder van Bolnes, Wesley Strootman, met de eerste kans voor Bolnes in de 30e minuut, hij zag zijn harde schot van afstand gestopt worden door Joey de Jong. De laatste grote kans in de eerste helft was voor Binnenmaas, Desi Sanderse schoot de bal van dichtbij over na een goede één twee tussen hem en Sjoerd vd Pers. Hierdoor was de ruststand niet 0-2 maar een magere 0-1.

De 2e helft was anders dan iedereen had verwacht en had gehoopt, Binnenmaas kwam niet scherp uit te kleedkamer en het spel was niet te vergelijken met het spel in de eerste helft. Hierdoor kreeg Bolnes wat meer geloof en vertrouwen. Het vertrouwen bij Bolnes werd alleen maar groter doordat het twee minuten na rust al 1-1 was. Marleyson Meija schoot de bal knap binnen na een voorzet van de linkerkant. Vanaf dat moment lukte echt helemaal niks meer bij Binnenmaas, ballen kwamen niet aan, met alles te laat, ballen werden zo ingeleverd kortom alles wat in de eerste helft goed ging dat ging in de tweede helft fout. Dan kan een strafschop natuurlijk niet onbreken in zo’n spelbeeld, Rianto Vrutaal zijn sliding binnen de 16 werd door scheidsrechter D.A. Post bestraft met een strafschop. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet goed kon zien of dit ook terecht was, maar als hij éénmaal gegeven is maakt dat ook niet meer uit. De strafschop werd goed binnen geschoten door Wesley Strootman en zo werd het in de 65e minuut 2-1 voor de thuisploeg. In de 70e minuut had het zelfs 3-1 kunnen zijn maar gelukkig gebeurde dat niet door een combinatie van Joey de Jong en wat geluk. Joey kon het schot van Marcel Pieke stoppen, de bal ging hierdoor tegen de lat weer terug in de handen van Joey. In de 75e minuut werd Binnenmaas wakker en besefte het nog een kans te hebben op een puntje, wat gezien de eerste helft wel verdiend zou zijn. Sander de Heus kon alleen op Thomas Fernandes af en probeerde de bal over deze boomlange keeper te krijgen, maar helaas kon deze keeper er net met zijn vingertoppen bij. In de 77e minuut kreeg Binnenmaas dan toch de mogelijkheid om langszij te komen, dit nu door een toegewezen strafschop in het voordeel van Binnenmaas. Deze werd hard en goed binnen geschoten door Danny Maijers ondanks dat de doelman er nog wel aanzat. Nu het 2-2 was wilde Binnenmaas meer en was er ook weer meer mogelijk, vooral omdat ook Bolnes voor de volle 3 punten ging en hierdoor veel ruimte verscheen. Binnenmaas had uiteindelijk genoeg aan een punt en Bolnes had daar eigenlijk helemaal niks aan. In de 81e minuut was er nog een grote kans voor Bolnes, waar Binnenmaas al meerdere keren de bal had uitgeschopt voor een blessure van Bolnes besloten zij deze keer door te voetballen terwijl onze doelman op de grond lag, gelukkig stond Charlie de Graaf op de juiste plek om de bal van de doellijn weg te werken. De laatse 2 kansen vielen in de blessuretijd en waren beide voor Binnenmaas. Eerst was het Bas de Kruiff met een uitstekende pass op Danny Maijers, maar zijn schot had helaas geen kracht. De laatste mogelijkheid was ook voor Danny Maijers via de rechterkant van het veld, maar zijn voorzet werd net weggewerkt door een verdediger zodat Sander de Heus er niet bij kon.

Op basis van de goede eerste helft en de slechte tweede helft kunnen we concluderen dat de 2-2 eindstand ook een terechte stand was, ook al had er veel meer ingezeten. Binnenmaas is hiermee veilig en heeft zijn doelstelling bereikt en zal ook volgend seizoen in de 2e klasse uitkomen.

Volgende week staat er een mooi voetbalweekend op het programma, dan speelt Binnenmaas uit bij Papendrecht en Piershil speelt thuis tegen Strijen. Twee wedstrijden waar Papendrecht, Strijen en Binnenmaas nog kunnen strijden voor plek 4 op de ranglijst wat natuurlijk de slagroom op de taart zou zijn.

Ook bij Bolnes in de bestuurskamer kregen we het compliment dat Binnenmaas zoveel publiek meeneemt, weer een moment van trots. Natuurlijk hebben we jullie volgende week ook weer nodig dus ik hoop jullie dan weer langs de zijlijn te zien.

Opstelling: Joey de Jong, Rianto Vrutaal, Richard vd Wilt, Leon vd Stel, Justin de Man, Remco vd Stel, Johnny Maijers, Desi Sanderse, Kevin Kuijer, Sjoerd vd Pers en Sander de Heus.
Wissels: Danny Maijers, Charlie de Graaf, Aaron Perez, Bas de Kruiff en Sem Kerkhof.

Alexander Kranendonk