Vandaag staat de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. We staan derde met nog een kansje op plek twee, maar dan zal er wel gewonnen moeten worden op bezoek bij Smitshoek E5. We moeten weer akelig vroeg verzamelen deze ochtend. Iets te vroeg voor de trainer die wordt verrast door een leeggelopen telefoon. We reizen alvast af richting Barendrecht. Theo neemt tijdelijk de trainersrol even op zich en stuurt de jongens en meiden na een gedegen warming up het veld in.

Als de bal aan het rollen is gebracht, is het al snel Binnenmaas dat het initiatief naar zich toetrekt en op zoek gaat naar de eerste kans. Die komt er als Esmee goed uitverdedigt en de bal doortikt op Finn. Finn gaat goed diep met de bal richting het Smitshoekdoel en schiet op het juiste moment kruiselings binnen voor de snelle 0-1 voorsprong. We blijven aardig combineren en de verdedigers doen ook weer goed mee. Zo kan Sieb een keer lekker uithalen van ver (redding keeper). Toch wordt ook Smitshoek een keer gevaarlijk maar kan Mark met zijn voet het schot keren. Vlak daarna dreigt er een 1 op 1 situatie voor ons doel, maar kan Mark door snel uitkomen de bal tijdig wegrossen. De volgende kans is weer voor ons als Iris een keer goed kan onderscheppen en keurig breed legt op Finn. Die haalt hard uit en teistert de paal. Inmiddels is de trainer gearriveerd en kan Milan ook meedoen. Het overwicht van Binnenmaas wordt eindelijk weer eens in de score tot uitdrukking gebracht als er wordt opgebouwd via Karsten en Esmee. Esmee speelt de bal op Milan, die geeft een afgemeten pass op Finn. En Finn schiet onhoudbaar binnen voor de 0-2. Een mooie, snel uitgevoerde aanval! Er volgt nog een flinke kans voor Smitshoek en een even grote kans voor Finn als er wordt gefloten voor de rust.

De tweede helft gaat Smitshoek wat meer op zoek naar de aansluitingstreffer. Zo zijn er een tweetal schietkansen die naast worden geschoten. Wij blijven toch ook zeker nog gevaarlijk in de tegenaanval. Dus het is afwachten wie er het eerst gaat scoren. Doen wij dat dan hebben we een mooie ruime voorsprong, maar als zij scoren dan is de spanning weer helemaal terug. Uiteindelijk komt Smitshoek aan scoren toe. Wel na een discutabel moment. Wij zijn in de aanval als Melo een kans krijgt om te schieten. Maar zijn schietpoging wordt stevig geblokkeerd. De actie is wel op de bal, maar Melo blijft geblesseerd liggen als de scheids besluit niet te  fluiten. Er is een aarzeling bij onze spelers (die wachten op een fluitsignaal), maar niet bij Smitshoek. Zij counteren er razendsnel op los en scoren dus de 1-2 aansluitingstreffer.  Smitshoek gelooft er weer in en zet aan voor de gelijkmaker. Er zijn tal van kansen voor Smitshoek. Het is puur aan de goede reddingen van Mark te danken dat we het nog lang op 1-2 kunnen houden. Toch valt de 2-2 nog als een Smitshoekspeler de kans krijgt om van ver aan te leggen. Met een strak schot in de kruising, waar zelfs Mark niet meer bij kan, komt de gelijkmaker tot stand. Niet veel later is het tijd.

In een notendop : goede 1e helft, matige 2e helft. Dus is het gelijkspel niet meer dan terecht.

Dit was mijn laatste verslag van het seizoen. De toernooitjes laat ik de pen thuis. Ik heb met veel plezier de verrichtingen van de E1 dit seizoen gevolgd. Dus bedankt…Esmee, Iris, Mark, Melo, Davide, Sieb, Finn, Milan & Karsten.

Uw verslaggever,

F. An