IMG_3308’s Gravendeel 2 – FC Binnenmaas 2

Ruststand: 0-1
Eindstand: 0-3

Binnenmaas 2 had dit seizoen maar 1 doel en dat was promoveren naar de 2e klasse. Omdat Feyenoord Av 2 in de competitie er bij kwam waren de verwachtingen dat Feyenoord wel kampioen zou worden en Binnenmaas moest dan spelen voor de nacompetitie.
Maar tijdens het seizoen is gebleken dat niet Feyenoord de sterkste ploeg in de competitie is was maar FC Binnenmaas. Dit werd ook bewezen in de onderlinge duels waar uit bij Feyenoord werd gewonnen met 0-2 en thuis gelijk werd gespeeld met 2-2.

Vandaag was dan de wedstrijd waar iedereen naar uit heeft gekeken, vandaag kon Binnenmaas kampioen worden en als je niet thuis kampioen kan worden dan is uit bij ’s Gravendeel een prima alternatief.
Je kon duidelijk merken dat beide teams gespannen begonnen aan de wedstrijd en ieder team had daar zijn eigen reden voor. ’s Gravendeel wist echt wel dat Binnenmaas kampioen zou worden, maar ze zouden er alles aan willen doen om dat niet op hun eigen terrein te laten gebeuren. Binnenmaas wist ook wel dat ze kampioen zouden worden maar wilde niet dat uitgerekend ’s Gravendeel er voor zou zorgen dat het op deze dag nog niet zou gebeuren.

Daarom begon de wedstrijd ook erg rommelig van beide kanten maar het was wel duidelijk dat Binnenmaas het initiatief nam en gelijk druk zette op de helft van ’s Gravendeel. Dit resulteerde tot de eerste kans in de 8e minuut,  Yannick vd Laan gaf een prima voorzet van de rechterkant op Tim Vos die op zijn beurt net naast kopte.
Het is wachten op de echte grote kansen maar die bleven voorlopig uit. ’s Gravendeel speelde duidelijk op de counter, misschien was dit de tactiek of het kwam gewoon zo omdat Binnenmaas goed stond en op deze manier goed druk zette.
In de 21e minuut werd Marvin vd Meijde weg gestuurd door Yannick, Marvin speelde zijn directe tegenstander Kishen Soochit uit maar raakte bij zijn schot de bal niet goed waardor het geen probleem was voor doelman Pieter Lerensveld.
In de 21e minuut was het dan eindelijk raak en kwam Binnenmaans op de dik verdiende 0-1 voorsprong.  Tim Vos gaf vanaf de linker kant een geweldige steek pass naar de rechter kant op Yannick vd Laan die op zijn beurt een scherpe voorzet gaf. Een voorzet die zo scherp was dat alleen een echte spits er bij zou kunnen maar Binnenmaas 2 heeft zo’n spits. Marvin van der Meijde is al het gehele seizoen zo’n spits en stond ook nu op de juiste plek om zijn 30e doelpunt binnen te schieten maar nog veel belangrijker de 0-1 voorsprong. Marvin kreeg in de groepsapp van 1 ook wel de spreuk “Marvin van der Meijde, koning van de lange weide”.
In de 33e minuut was het toch nog even oppassen omdat Bonno Neeleman vrij op doel kon schieten maar Rob Verbaas wist deze te stoppen met een prima redding.
In de 42e minuut was opnieuw ’s Gravendeel dicht bij een doelpunt, nu was het Tristan Ton die van net buiten de 16 op doel kon schieten maar opnieuw was de doelman van Binnenmaas de baas in dit duel.
In de 44e minuut nam de scheidsrechter R. Vermaat een beslissing die bepalend zou zijn voor de wedstrijd. Robin de Jong kwam met een onbesuiste tackel in op Lars Verhoeven. De scheidsrechter twijfelde geen moment en gaf gelijk de rode kaart aan de nummer 10 van ’s Gravendeel.

Binnenmaas begon de 2e helft met 11 tegen 10 man ’s Gravendeel en in de 49e minuut werd het ook nog eens 0-2 in het voordeel van Binnenmaas.
Tim Vos schoot van randje 16 uit de draai de bal in de rechter kruising, echt een schitterend doelpunt en hiermee kwam Binnenmaas een stap dichter bij het kampioenschap.
In de 54e minuut was Dennis Kooyman dicht bij zijn doelpunt maar hij zag de bal tegen de lat gaan na een goed genomen vrije trap aan de rechter kant van de 16.
In de 67e minuut mocht ’s Gravendeel toch nog een keer gevaaarlijk zijn, het was nu Dejan Bislimi die op het doel van Binnenmaas kon schieten na een aanval van de rechterkant maar opnieuw was het Rob Verbaas die winnaar was in deze poging en duidelijk liet merken vandaag de nul wilde houden.
In de 78e minuut werd de wedstrijd beslist met een schitterende aanval aan de rechterkant.
Tim Vos kreeg de bal ingespeeld en speelde de bal terug op de goed ingelopen Kevin Weij, die op zijn beurt de inmiddels ingevallen Jorian den Otter wegstuurde. Jorian kwam hierdoor alleen voor de doelman van ’s Gravendeel en liet zien dat hij wel raar weet met dit soort één op één acties en zette de stand op 0-3.
Iedereen wist dat het nu niet meer stuk kon en dat het nu alleen nog zaak was om de wedstrijd uit te spelen en de 0 te houden.
En eindelijk na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was Binnenmaas 2 officieel kampioen geworden van seizoen 2015-2016 en promoveert het naar de 2e klasse.

Een kampioenschap dat dik verdiend is en waar hard voor is gewerkt door spelers en staf. Natuurlijk en terecht alle complimenten voor de staf van Binnenmaas 2 en de spelers van Binnenmaas 2 maar ook de complimenten voor de gehele selectie, voor de spelers van die minuten hebben gemaakt bij 2 en dus ook belangrijk zijn geweest voor het resultaat.
Natuurlijk was er een feest op de voetbal nadat alle spelers en gehele staf in ’s Gravendeel werden opgehaald met een traktor en een kieper, om zo een ere ronde te maken door ’s Gravendeel, Puttershoek en een stukje Maasdam.

Opstelling: Rob Verbaas, Yannick vd Laan, Dennis Kooyman, Marvin vd Meijde, Kevin Weij, Tim Vos, Thierry de Vrijer, Robbie Pors, Sander Gevaert, Lars Verhoeven en Rik Helsloot.

Wissels: Charlie de Graaf, Lars van Meeningen, Melvind vd Stel, Rick Kooyman, Jorian den Otter en Joey de Jong

Staf: Martin Remmers, Henk Buitendijk, Nico Korpel, Daphne Kranendonk en Derk vd Laan

Van harte gefeliciteerd met het kampioenschap en succes in de 2e klasse.

Alexander Kranendonk