In de aanloop naar deze wedstrijd hebben we midweeks al tegen OSV E1 gespeeld voor de Hoeksche Waard Bokaal. Over deze ontmoeting kan ik kort zijn… Het was er een om snel te vergeten (0-3 verloren). Toevallig zit OSV ook bij ons in de competitie en hebben we al twee keer tegen ze gespeeld en beide keren verloren. En dat terwijl ze stijf onderaan staan. Ik denk dat het komt omdat zij een paar erg grote jongens hebben en wij te geïntimideerd zijn door hun fysiek en daardoor vergeten te blijven voetballen. Dus zoals ik al aangaf, gauw vergeten en de bakens verzetten naar de tegenstander van zaterdag, zijnde IJVV De Zwervers E1. Daar hebben we nog een serieus appeltje mee te schillen omdat we in de thuiswedstrijd een 5-2 voorsprong zagen verdampen tot een 5-6 nederlaag!
Iedereen is er dus klaar voor als er in de vroege morgen op de fluit wordt geblazen voor de aftrap. Het spel gaat lang gelijk op en lange tijd gebeurt er niets opzienbarends voor beide doelen. Alles speelt zich voornamelijk op het middenveld af. De eerste echte kans die ik moet opschrijven in mijn notitieblokje is helaas wel gelijk een doelpunt voor de thuisploeg. Een strakke steekpass van een zwerver-speler kan Esmee net niet onderscheppen. De rechtsvoor die in balbezit komt kan hierdoor op doel schieten. Mark krijgt er zijn handen nog tegen, maar de bal gaat toch net over de lijn heen voor de 1-0. Dit is voor ons het teken om ook wat meer het doel van de tegenstander te gaan opzoeken. Tot echte grote kansen leidt dit nog niet. Toch komen we voor de rust nog op 1-1. Als Finn een corner neemt die vrij ongevaarlijk oogt en de keeper simpel bij de eerste paal de bal lijkt te rapen, krijgen we ineens een hete aardappel-effect te zien en bokst de keeper de bal zomaar in het eigen doel. Altijd welkom, zulke eigen doelpuntjes! Dan fluit de jonge scheids voor de rust.
De tweede helft starten we goed als Milan een grote kans krijgt na een prima individuele actie. Het blijft redelijk gelijk op gaan in het begin, maar je merkt wel dat het spel harder wordt en dat beide ploegen er alles aan doen om de wedstrijd hun kant op te doen kantelen. Maar omdat Sieb, Esmee, Melo en Davide goed staan te verdedigen, krijgen wij langzaamaan het overwicht en de kansen. Zo kan Sieb een keer hard inkoppen uit een corner, maar redt de keeper nog. Even later heeft Iris een kans op een treffer na een mooie, goedlopende aanval. De keeper ligt evenwel nog in de weg. Dan volgt de beloning als Iris met een goed passje Finn voor het doel zet. Finn rondt strak af en brengt de stand op 1-2. De volgende mogelijkheid ontstaat als er een diepe bal wordt gegeven door Davide. De Zwervers-keeper die op randje doelgebied staat, twijfelt een seconde bij het vangen en Milan, die goed is blijven doorlopen, maakt hier dankbaar gebruik van en tikt zo de bal voor de handen van de keeper weg. Met een leeg doel en de bal aan de voet schuift Milan netjes de 1-3 in de touwen. Met deze voorsprong gaan we wat makkelijker voetballen en maken goed gebruik van de ruimte die er ontstaat bij De Zwervers. Als Iris rechts achter in balbezit komt, geeft zij een uitstekende lange bal op Finn die op rechts diep gaat. Hij geeft op zijn beurt een prima voorzet op Milan, die voor het doel vrij staat. Milan controleert de bal en maakt beheerst de 1-4. Mooie voetbalgoal! De Zwervers liggen in de touwen en wij gaan gestaag door. Zo is er weer een corner die wordt ingebracht, de bal wordt teruggelegd op Melo, die op rechts Milan aanspeelt. Milan speelt Sieb in het volle doelgebied aan. Sieb vindt toch de ruimte om uit te kunnen halen en zet zo de 1-5 op de borden. Onze laatste grote kans ontstaat iets later als Finn centraal in balbezit komt en Karsten netjes in de loop aanspeelt. Karsten schiet in de korte hoek binnen voor de 1-6. Mark krijgt vlak voor het eindsignaal nog de kans om zijn kwaliteiten te laten zien als hij een gevaarlijke vrije trap stopt. Dan fluit de uitstekend leidende scheidsrechter voor het einde.
Een prima wedstrijd gezien en een goede revanche voor de thuiswedstrijd! Ondanks dat de tegenstander wat geïrriteerd raakte in de tweede helft, bleven wij sportief en als beloning kregen wij ook nog eens onze tweede blauwe kaart van het seizoen. Complimenten hoor jongens en meiden, zo hoort het!
Tot volgende week op bezoek bij Smitshoek voor onze laatste competitiewedstrijd.
Uw verslaggever,
R. Espect