MD1 – Spijkenisse MD1 (competitie) Zaterdag 16 april

Het is een druk programma bij fc Binnenmaas. We delen de kleedkamer met een ander meisjesteam. De eerste teambespreking doen we nu maar buiten. Helpt ook vast wel bij het wakker worden. Het team is herstellend van een periode vol blessures. Alleen Celeste heeft nog teveel last van haar enkel en steunt haar team vanuit de dugout.

Vandaag gaan we een wat andere opstelling proberen. Meer aanvalskracht creeren. Met de luxe van meerdere meiden die heel goed de positie van laatste vrouw kunnen vervullen schuiven we vandaag Dominique door naar de spitspositie terwijl Jip achterin de boel op slot houdt. Zo ontstaat er van achter naar voren structuur en kracht. Lieke verhuist naar de linker buitenkant op het middenveld.

We starten de wedstrijd voortvarend en geven direct druk naar voren. Julia en Dominique krijgen direct goede kansen maar weten deze helaas niet te benutten. Jip en de rest van de verdediging houden achterin de boel goed op orde, hoewel ze niet overmatig veel te doen hebben. We houden Spijkenisse goed op de eigen helft. Na een minuut of 10 slaan we dan toch toe. Min of meer gelukkig krijgt Anouk de kans om de bal in het doel te frommelen. Hij telt, we staan voor! Het team veert op en gaat er met nog meer energie tegenaan. Anouk krijgt een tweede gelukstreffer op haar slof. Nu hebben we er echt zin in! Julia vindt het moeilijk haar schot te timen en te doseren. Ze waaieren af of over. Dominique is erg gretig maar raakt de bal steeds niet goed. Ze breekt met regelmaat de verdediging open om haar teamgenoten in goede positie te brengen. Net voor rust treft Julia dan toch doel en met 3-0 gaan we de rust in.

We starten de tweede helft zoals we de eerste helft hebben gevoetbald en al snel treft Julia doel. Ze doet dit vanuit goed overzicht en timing. Het mooiste doelpunt van de dag komt op naam van Anne. Na een heuse rush van haar positie als verdediger stoomt ze met bal en al op naar de 16 van Spijkenisse. Ze maakt het mooi af! Met een 5-0 voorsprong is het wel gedaan met de concentratie van de meiden. Mandy viert al een feestje en bij anderen slaat de vermoeidheid toe. We worden slordiger waar Spijkenisse dankbaar gebruik van maakt en tot 5-1 komt. Wake-up call! De meiden houden nog even vol en met deze eindstand sluiten we de wedstrijd af.

Op naar maandag!

Lenny Bosman