HW Bokaal 2016

NSVV MD1 – fc Binnenmaas MD1

Woensdag 6 april speelde de MD1 haar eerste wedstrijd voor de Hoekse Waard Bokaal 2016. Uit tegen NSVV.
Met de wetenschap dat NSVV haar eerste wedstrijd met 13 -0 heeft gewonnen is het voor ons belangrijk met de winst naar huis te gaan.
Na een middag met flinke buien en een harde wind voorspelt buienradar dat we het toch wel droog zullen houden. De aankomst verloopt rommelig. Anne’s busverbinding vanuit Dordrecht heeft vertraging en haar kunnen we zeker niet missen. De Muur van Binnenmaas moet er staan! Gelukkig heeft NSVV begrip en beginnen we een kwartiertje later.

De meiden zijn direct bij aanvang scherp en fel. Het lijkt een echte bekerwedstrijd te gaan worden.
Het spel golft heen en weer. Spannend maar zonder echte grote kansen. Al snel valt Julia uit met een, naar het zich laat aanzien, een flinke hamstringblessure.
De scherpte neemt een beetje af en we komen overal net even een stapje te laat. Anouk komt een teentje te kort bij een van de schaarse kansen. Ook de tegenstander komt niet tot scoren. Line houdt haar doel schoon door mooie reddingen.

In de rust wordt duidelijk dat het een zware tweede helft zal worden. Van alle 13 speelsters waar we mee gearriveerd zijn blijken er maar 3 te zijn zonder pijn en pijntjes. Rosaly kan niet meer verder dus blijven er nog maar 11 over. Toch gaan we er vol in en we houden ook vol! Dominique lijkt overal tegelijk te zijn en houdt het goede overzicht. Ze komt verder mee naar voren en voert de druk op het doel van NSVV op. Na nog een paar knappe reddingen van Line en een hele grote kans komt het einde van de wedstrijd in zicht. Vera ziet groen van de buikpijn maar loopt de longen uit haar lijf en treft bijna doel vanuit een mooie corner. Ook Eline loopt bijna een marathon aan de linker kant. Lieke en Anne vormen de Muur achterin, de kracht van het team. Mandy houdt zich heel goed op de voor haar onbekende plek als voorstopper. Celeste vormt onze drang naar voren op rechts. Nikki doet haar best rechts voorin en Melissa heeft het zwaar, herstellende van haar voetblessure.

Het team heeft de meegekomen ouders vermaakt en meegenomen in de spanning van de wedstrijd. Het was leuk om te zien dat zoveel ouders aanwezig waren en hebben genoten van hun kinderen evenals de trainer en leidster van het team. Meiden, we zijn trots op jullie!

De eindstand wordt bepaald op 0-0 en na nog een thrillerserie aan strafschoppen worden deze gewonnen door NSVV.

We weten wat ons te doen staat op 18 april!

Lenny Bosman