Met een lekker lentezonnetje mogen we deze ochtend iets later dan gebruikelijk aantreden tegen Nieuwenhoorn E3. Tijdens de uitbeurt hadden we een moeizame overwinning behaald, dus eens kijken of we vandaag de overwinning iets makkelijker kunnen binnenslepen.
In het eerste gedeelte van de eerste helft gebeurt er niet veel. We hebben wel het overwicht ten opzichte van Nieuwenhoorn, maar buiten wat ongevaarlijke schoten zijn er nog weinig echte doelrijpe kansen te noteren. Dan komt Iris op rechts in balbezit en probeert met een passeerbeweging haar mannetje voorbij te komen. Deze tikt Iris licht aan en na een mooie, theatrale val en een smekende blik van Iris naar de scheids, krijgen wij een vrije trap op een veelbelovende positie. Milan gaat hem nemen en doet dit uitstekend, want het harde schot verdwijnt in de korte hoek in de touwen voor de 1-0 voorsprong. Nieuwenhoorn heeft tot die tijd nog weinig grote kansen gehad, maar na onze voorsprong krijgen zij er wel snel eentje. Ook mede omdat er even niet goed wordt meeverdedigd door onze voorste spelers kan Nieuwenhoorn met wat spelers voor onze goal komen en Mark het nakijken geven, 1-1 derhalve. Maar er is nog geen reden tot grote paniek, omdat zonder dat we zelf goed spelen we toch nog de bovenliggende partij zijn. Zo komen we nog voor de rust weer op voorsprong. Het is Esmee die met een goede lange pass Milan voorin kan bereiken. Hij schiet op doel, de keeper redt in eerste instantie maar heeft de bal niet klem. Milan krijgt de terugvallende bal weer in bezit en kan nu, met de keeper nog op de grond, binnenwerken voor de 2-1 ruststand.
Na de tactische aanwijzingen van de trainer in de rust, komen onze spelers goed de kleedkamer uit. Want het regent kansen in het begin van de tweede helft. Zo is er een mooie, langlopende Binnenmaas aanval over vele schijven die helaas geen doelpunt oplevert. Iets later is Karsten op snelheid zijn verdediger voorbij, maar verdwijnt zijn schot net over. Vlak daarna kan Karsten vanaf links Finn voor de goal bereiken, maar gaat het schot van Finn net naast de palen. Weer iets later is Karsten er weer langs maar wordt hij door een Nieuwenhoorn-verdediger aan zijn arm getrokken. Een vrije trap dus op een mooie plek. Sieb gaat er achter staan en schiet prachtig binnen voor de 3-1. Gelijk na de aftrap een vergelijkbare situatie als Nieuwenhoorn een vrije trap krijgt in de buurt van onze goal. Mark staat echter paraat en heeft een goede redding in huis. Maar het wordt toch weer wat spannender als Nieuwenhoorn met een aanval over links opeens op hun rechterflank een iets te vrije speler kan bereiken. De Nieuwenhoorn-spits schiet onhoudbaar voor Mark de 3-2 binnen. Dan is er zelfs nog een kans voor Nieuwenhoorn op de gelijkmaker als een verre, vrije trap richting kruising vliegt. Gelukkig toucheert de bal slechts de bovenkant van de lat. We maken het onszelf weer wat makkelijker als we met een mooie goal de 4-2 scoren. Het begint linksachter bij Davide die na goed doorzetten in een duel de bal verovert en deze op Milan speelt. Milan zet een klassieke een-twee combinatie op met Iris en kan hierdoor zo op de keeper af. Hij blijft koelbloedig en rondt beheerst af. Met deze wat ruimere marge gaan we weer wat makkelijker spelen en creëren weer wat goede kansen. Zo is er een grote kans als Finn Milan vrijzet voor de keeper. Milan omspeelt de keeper prima maar schuift de bal helaas net naast het lege doel. Maar even later kunnen we toch de 5-2 opschrijven als Finn een kans krijgt. Zijn schot wordt door de keeper weggewerkt naar de zijkant, maar de bal blijft zowat op de achterlijn liggen als Milan de bal wil inschieten. Hij kan er onmogelijk in vanaf die positie, maar omdat hij hem tegen de keeper aanschiet verdwijnt de bal toch in het netje. De eindstand wordt bereikt met de 6-2 van Iris. Na een steekpassje van Milan blijft Iris kalm, speelt de keeper prima uit en schuift binnen.
We hebben een wedstrijd gezien die lange tijd spannend bleef, omdat we iets te onrustig bleven aan de bal. Maar het laatste kwart van de wedstrijd ging het nog snel en konden we uiteindelijk toch nog een ruime overwinning boeken. Goed doorgezet, jongens en meiden!
Tot volgende op bezoek bij IJVV De Zwervers!

Uw verslaggever,

D. Oelman