Na het vrije paasweekend was er dit weekend weer een wedstrijd. En wel een hele cruciale tegen Spartaan’20 E5, de koploper met drie punten voorsprong op ons. Dus bij winst kunnen we naast ze komen. Dat dit goed mogelijk is, bewezen we twee weken geleden al door met 4-3 van ze te winnen. Maar zij zijn ongetwijfeld op revanche uit.

Als de wedstrijd begonnen is, gaat het lange tijd gelijk op zonder dat er echt gevaarlijke momenten voor de doelen zijn. De eerste noemenswaardige kans komt voor Binnenmaas als Milan uit een corner op doel kan koppen. De bal schampt de buitenkant van de paal. Iets later kan Iris een voorzet geven op Milan die van afstand uithaalt maar naast mikt. Verdedigend wordt er weinig weggeven. Er wordt een aantal keer een hoge bal ingebracht door Spartaan’20 maar onze kleinste man op het veld, Melo kopt die een paar keer goed weg. De eerste schietkans die daarna voor Spartaan’20 volgt, wordt naast gekeken door Mark. Dan nemen wij wat nadrukkelijker het heft in handen. Het is Karsten die een voorzet op Finn geeft. Finn haalt uit maar ziet zijn schot ten koste van een corner verdedigd worden. De corner wordt goed ingebracht en Sieb kan met een mooie gestuurde kopbal de score openen. Een terechte 0-1 stand op de borden dus. Het balletje blijft goed rond gaan en dit levert nog een grote kans op voor Karsten en daarna in de rebound gelijk nog voor Esmee. Maar helaas staat de Spartaan’20 keeper steeds in de weg.  Er dreigt iets later nog een gevaarlijke counter te ontstaan, maar Mark let goed op en kan ver uit zijn goal de bal wegschieten voordat het echt gevaarlijk wordt. Ondanks het overwicht en nog wat kleine kansjes blijft het echter 0-1 als we gaan rusten.

Het is Spartaan’20 dat aftrapt voor het tweede bedrijf, maar de eerste kans is voor Binnenmaas. En wat voor een! Met een goede steekpass kan Milan Iris op rechts vrijspelen. Ze legt aan en schiet hard op de binnenkant van de paal. Helaas voor ons komt de bal weer terug het veld in. De eerste grote kans voor Spartaan’20 levert ze wel succes op. Als hun vlugge rechterspits wordt weggestuurd, kunnen Davide en Mark de gelijkmaker helaas niet meer verhinderen. De 1-1 lijkt daarna wel als een mokerslag aan te komen, want in plaats van te blijven voetballen en goed op te bouwen, komt er meer onrust in de ploeg en hanteert Binnenmaas (te) vaak de lange bal. Onze voorste spelers gaan ook steeds meer achteruitlopen. Het is dan ook Spartaan’20 wat de druk opvoert en uiteindelijk de 2-1 maakt. Zelf worden we niet meer echt gevaarlijk. Al krijgen we nog wel een keer een vrije trap die Sieb goed op doel schiet. De keeper bokst weg maar zo in de richting van Iris die hem in enen neemt. Deze moeilijke bal gaat echter hoog over. Het is echter Spartaan’20 wat de regie heeft in de tweede helft. Ze krijgen nog een grote kans die net naast gaat alvorens hun aanvoerder de volgende kans wel benut en voor de 3-1 zorgt. We krijgen nog een goede kans op de aansluitingstreffer als Finn op de keeper af kan, maar de keeper heeft een goede redding in huis. Hierna is de wedstrijd wel gespeeld en fluit de scheids af.

Erg jammer dat we het goede spel van de eerste helft niet konden voortzetten in het tweede gedeelte. Anders hadden we deze wedstrijd zeker niet verloren en was er zelfs nog een kans op het kampioenschap geweest. Zo ver komt het helaas niet. Op naar eerherstel dan maar volgende week thuis tegen Nieuwenhoorn.

Uw verslaggever,

F. Luit