Spirit 1 – Fc Binnenmaas 1

Eindstand: 2-3
Ruststand: 0-1

Na een weekje vrij geweest te zijn van competitie voetbal heeft Leo Dekker zijn mannen scherp geprobeerd te zetten door middel van 2 vriendschappelijke wedstrijden te spelen. De wedstrijd tegen 1e klasser VVGZ werd op een dinsdag avond gewonnen met 0-2 en de thuis wedstrijd tegen NSVV op de zaterdag werd ook gewonnen met 2-0. Met die 2 overwinningen in gedachte vertok het 1e elftal naar Spirit die 1 plek boven ons stond. Nadat we de laatste wedstrijden weinig punten hadden gepakt hadden we een vrijval gemaakt van de 3e plaats naar de 9e plaats, zo is het ook gelijk duidelijk hoe dicht alles op elkaar zit. Leo Dekker moest deze wedstrijd 3 basisspelers missen, aanvoerder Johnny Maijers en Remco van der Stel waren geschorst en Aaron Perez  zat in het buitenland. Binnenmaas begon uitstekend aan de wedstrijd, want in de 3e minuut van de wedstijd was het al 0-1 door een doelpunt van Richard van der Wilt. Na een goede actie van Richard schoot hij de bal binnen vanaf de 16 meterlijn en was de doelman Bastiaan Haasnoot bij het eerste schot al gepasseerd. Spirit begint de wedstrijd met veel overtredingen, in de eerste 9 minuten was er al 5 keer gefloten voor een overtreding door scheidsrechter Noordhoek. Ondanks de vroege voorsprong van Binnenmaas waren de mannen van Leo Dekker heel er onrustig bij balbezit wat leidde tot veel en snel balverlies. Hierdoor kreeg Spirit in de 11e minuut de eerste kans, Ferrie Rietkerk kon vrij op doel schieten maar schoot recht in de handen van Joey de Jong. In de 33e minuut was er opnieuw een gevaarlijke kans voor Spirit, na een knappe voorzet van Robert Koning kopte Kevin Guttink de bal net over het doel. De laatste kans van de 1e helft was voor Bas de Kruijff en dit was ook gelijk een grote kans, Bas kwam alleen voor de doelman en schoot net naast waar hij misschien beter de bal had af kunnen geven.

Zodra de 2e helft is begonnen zet Spirit Binnenmaas gelijk vast en gaan ze op jacht naar de gelijkmaker en deze gelijkmaker komt er ook in de 61e minuut.  Kevin Guttink die in de eerste helft nog een bal net over kopt kon de bal nu wel binnen schieten na een diepe bal van achteruit en dus de stand op 1-1 brengen. In de 65e minuut was Spirit ook gelijk dicht bij de voorsprong, Bob van der Veen kon vanuit de rebound vrij binnen schieten en waar iedereen al dacht aan de 2-1 wist Joey de Jong de bal met een zeer knappe redding uit het doel te houden en dus Binnenmaas in de wedstrijd te houden. Twee minuten later werd dat ook uitbetaald door de inmiddels ingevallen Rolin Notenboom, Rolin werd vrij voor de doelman gezet door Marc van der Zee (verkeerde terugspeelbal van de Spirit speler) en wist deze kans te benutten en 2-1 op het scorebord te zetten. Toch kon Binnenmaas niet lang genieten van de voorsprong want 7 minuten later was het alweer 2-2, Stefan Bitter kwam door een mooie aanval van Spirit alleen voor Joey de Jong en schoot de bal binnen in de rechterhoek. In de laatste 10 minuten werd er gestreden door beide teams voor de overwinning en het kon dus ook alle kanten op gaan. In de 80e minuut had Binnenmaas een strafschop moeten hebben , maar de scheidsrechter had het zelf blijkbaar niet goed gezien en floot voor een vrije trap net buiten het zestien meter gebied. Deze werd genomen door Desi Sanderse, uiteindelijk kwam de bal voor Sjoerd van de Pers die een geweldige wedstrijd speelde, maar helaas kon hij de bal niet binnen schieten. Toch werd er nog gescoord en dit was in het voordeel van Fc Binnenmaas, Sjoerd van der Pers wist met een uitstekende pass de bal mee te geven aan Bas de Kruiff die hiermee alleen voor de doelman van Spirit kwam en toen was het voor iedereen binnen en buiten het veld afwachten wat er in de komende seconden zou gebeuren. Zou Bas deze kans missen of zou de doelman van Spirit Bastiaan een heldenrol vervullen, dit zou het verschil zijn tussen 1 en 3 punten en plaats 9 of plaats 6.  Na dat deze seconden en gedachten gepasseerd waren was het Bas de Kruiff die deze vragen beantwoorde. Bas tikte de bal met de buitenkant van zijn linker voet en paseerde hiermee de doelman van Spirit en bracht hiermee de stand op de 2-3 en de overwinning voor Binnenmaas. Toch werd het nog even spannend omdat er behoorlijk wat minuten bij werden getrokken door scheidsrechter Noordhoek en hierdoor kreeg Spirit nog 1 grote kans, Kevin Guttink kreeg de bal van Robert Koning, maar opnieuw was Joey de Jong de baas en voorkwam toch nog een gelijk spel.

U kunt zich voorstellen dat de vreugde groot was bij zowel de spelers, de staf als de meergereisde supporters. De mannen van Leo Dekker hadden keihard gevochten en gestreden voor deze 3 punten en zijn dan ook dik verdiend.

Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma, dan gaan we op bezoek bij de ploeg in rood en wit, oftewel Feyenoord.

Opstelling: Joey de Jong, Charlie de Graaf, Rianto Vrutaal, Leon vd Stel, Justin de Man, Richard vd Wilt, Desi Sanderse, Bas de Kruiff, Sjoerd van der Pers, Danny Maijers en Sander de Heus.
Wissels: Kevin Kuijer, Rolin Notenboom, Milton Keeldar, Mike Post en Sem Kerkhof

FC Binnenmaas 2 heeft zijn wedstrijd tegen Brielle gewonnen met 5-0 en hiermee een goede stap gezet naar het kampioenschap die zomaar volgende week al zou kunnen plaatsvinden. De doelpuntenmakers van deze wedstrijd zijn: 2x Marvin vd Meijde, Dennis Kooyman, Tim Vos en een schitterende vrijetrap van Ricardo de Rijcke.

Wist u dat:
Het gehele 1e elftal mij gevraagd heeft om in dit verslag te vermelden dat Bas de Kruiff de bal heel slecht binnenschoot en met geluk toch scoorde, dit omdat ze bang zijn het anders de rest van de komende jaren aan te moeten horen.
Dat als er een man van de wedstrijd uitgeroepen moest worden dat iedereen dat was geweest.
Dat Leo Dekker minimaal 3x bij mij op schoot heeft gezeten tijdens de wedstrijd door de spanning.
Dat Marvin van der Meijde een strafschop opeiste en miste, ik heb begrepen dat de regel bij 2 is dat je dan de volgende wedstrijd wissel staat.
Jorian den Otter de naam papzak kreeg en Sjoerd van der Pers kabouter
We weer eens een 6 punter hebben

Alexander Kranendonk