Vandaag staat er een heuse kraker op de agenda als koploper Spartaan’20 E5 op bezoek komt. Als we nog voor de bovenste plek in aanmerking willen komen, zal er vandaag gewonnen moeten worden! Dus de spanning is niet alleen voelbaar bij de spelers maar ook bij de trouwe aanhang. Zo zijn zelfs de boodschappenlijstjes aan de wilgen gehangen om deze topper niet te missen.

Dan mag Binnenmaas klokslag 10:45 aftrappen voor het begin van de eerste helft. Het balletje gaat naar achteren en door gelijk goed druk zetten van Spartaan’20 ontstaat er wat verwarring tussen Mark en Melo over wie er moet opruimen. Er wordt meteen geprofiteerd als een Spartaan-speler de bal verovert en binnenschiet voor de 0-1 achterstand. Niet echt het begin wat we in gedachten hadden voor deze topper…We zullen snel wakker moeten worden, want anders is de wedstrijd al heel snel gespeeld. Dat blijkt wel als Spartaan’20 gelijk weer een goede kans krijgt op een doelpunt. Gelukkig heeft Mark een goede redding in huis oog in oog met de spits van Spartaan’20. Na een wankel begin, komen we langzaamaan beter in de wedstrijd wat dan ook een kans oplevert als Karsten een keer kan uitbreken en alleen op de keeper afgaat. Zijn schuiver verdwijnt echter net naast.  De volgende mogelijkheid komt er als er via links een aanval wordt opgezet. Karsten kan een goede, hoge voorzet op Milan geven. Hij neemt hem knap in een keer uit de lucht, maar volleert de bal helaas net naast. Iets later is er een ouderwetse scrimmage in het Spartaan-doelgebied, maar kunnen achtereenvolgens Milan en Iris niet aan schieten toe komen. Voor de rust krijgen we toch loon naar werken als Karsten voorin een duel uitvecht en uiteindelijk als winnaar uit de bus komt. Hij kan de bal mooi doortikken naar Milan, die vrij staat en kan binnenschieten voor de 1-1.

De tweede helft beginnen we wat beter dan de eerst helft. Maar het is Spartaan’20 dat wat druk kan uitoefenen door middel van wat corners. Het is ook uit een corner dat Spartaan’20 kan scoren door een prima hard, binnengekopte bal van hun aanvoerder. We gaan weer op zoek naar de gelijkmaker. Een lange stuiterbal geeft Finn een kans, omdat ook de keeper komt uitgestormd. Hij schiet de bal echter hard over. Spartaan’20 blijft gevaarlijk, want uit een verre uittrap van hun keeper kan een vlugge speler ervandoor. Gelukkig voor ons schiet hij naast. Als we via Esmee in balbezit zijn, geeft zij  een goede diepe bal die helaas iets te hard is en door de Spartaan’20 keeper kan worden gepakt. Maar hij blundert onverwachts en zo komt de bal ineens bij Finn uit. Die weet wel raad met een leeg doel en straft deze fout genadeloos af door de 2-2 te maken. Enigszins geholpen door deze gelukkige gelijkmaker gaan wij nu op zoek naar de voorsprong. Melo meldt zich vooraan na een afgeslagen corner en kan een wippertje geven op Milan die kopt maar de bal naast ziet gaan. We blijven aandringen en krijgen op links via Milan een goed kans. De keeper kan zijn schot echter ten koste van een corner nog keren. Finn neemt de corner en kan Sieb rechtstreeks bereiken voor het doel. Sieb schiet snel en raakt de bal maar half. Hierdoor krijgt de bal wel een mooi effect en gaat zo binnenkant paal in het netje.  Binnenmaas aan de leiding nu met 3-2! Er wordt door beide partijen de nodige strijd geleverd. Er zijn wat kansjes voor Binnenmaas op een grotere voorsprong, maar ook wat kansjes voor Spartaan’20 op de gelijkmaker. Als de wedstrijd naar het einde toe kruipt, komt Spartaan er via een aanval over links eens goed door en kan een vrije speler vinden voor het doel. Deze schiet goed, geplaatst binnen voor de 3-3.  Dit tot grote vreugde van de Spartaan-reservespelers die van blijdschap het veld inrennen om het feestje mee te vieren. De wedstrijd is echter nog niet gespeeld.  Binnenmaas zet nog eens aan voor een slotoffensief. Als een hoge bal randje doelgebied Spartaan’20 komt, moet Finn een duel uitvechten voor het balbezit. Dit doet hij uitstekend en wint het duel. Hierdoor geeft hij zichzelf de gelegenheid om eens goed aan te leggen voor het afstandsschot. Wat volgt is een vernietigend schot waar hij al zijn gram inlegt. De keeper is kansloos na deze granaatinslag en nu zijn het onze reservespelers die het veld instormen om met het hele team deze winnende treffer te vieren.  Een klein minuutje later fluit de scheids voor het einde van deze klassieker.

Wat een spannende wedstrijd gezien waar iedereen er weer alles aandeed om met zijn allen tot een goed resultaat te komen! Met recht een echte teamprestatie!

Uw trotse verslaggever,E1 1903 2

P. Anna
E1 1903 2