Zaterdag 12-3-2016 stond de derby tegen “Strien” op het programma voor FC Binnenmaas. Na vorige week een knap behaald punt tegen runner up BVCB moest er flink gepuzzeld worden in de opstelling. Het trainersduo Leo Dekker en Henk Stok misten 3 basiskrachten met vorige week namelijk Desi Sanderse,Rianto Vrutaal en de voor zijn werk in het buitenland bivakkerende Bas de Kruijff.Ook de keepers Joey de Jong en de zieke Rob Verbaas waren afwezig waardoor good old Martin Remmers op de bank plaats nam. De taak van de nog zieke elftalleider Alexander Kranendonk werd vervuld door de altijd klaarstaande Piet Dorst. Strijen begon op een druk bevolkt sportpark scherper en energieker aan de wedstrijd.
Dit leidde na goed doorgaan van aanvoerder Kevin Theuns tot een vrije trap net op randje zestien. Vincent Monster wist met zijn perfecte traptechniek hier wel raad mee en krulde de bal op de onderkant van de lat. Het was voor de vele toeschouwers en scheidsrechter Korsius niet goed zichtbaar of de bal de doellijn gepasseerd was, dus bleef het 0-0.Ook een diepe bal op de gevaarlijke Karam Bensedjed zorgde voor gevaar maar hij kon de bal niet onder controle krijgen.Ook FC Binnenmaas kwam na een kwartier wat beter in de wedstrijd en zag tot tweemaal toe de diepgaande Sander de Heus niet over het hoofd, maar deze kwam niet tot een afronding. In de 27e minuut kwam Strijen plotseling op een voorsprong.Een diepe hoge bal werd doorgekopt door Bensedjed en kwam bij uitblinker Kevin Theuns terecht.Deze was net iets eerder bij de bal dan de uitkomende Sem Kerkhof. En zo werd het dus 1-0 voor de thuisclub. FC Binnenmaas gooide nu alle schroom van zich af en ging een tandje hoger spelen. De voorwaartsen werden wat beter in stelling gebracht en ook de zeer goed spelende gelegenheids linksback Sjoerd van der Pers stichtte gevaar met zijn rushes. Zo kwam de bal dan ook net over het half uur spelen bij de toen nog onzichtbare Rolin Notenboom terecht. Die wist twee verdedigers in de luren te leggen en knalde op de goal.Gelukkig voor hem ging de bal via de onderkant van de lat en keeper Yordi Godijn over de doellijn en werd het 1-1. FC Binnenmaas drukte door en de in de eerste helft ongrijpbare Aron Perez Maria glipte na een goede pass van Remco vd Stel langs zijn vaste bewaker Gregory Brader.Hij wilde vanaf de achterlijn de bal terugtrekken op de inkomende mensen maar schoot de bal tegen de arm van glijdende Brader.Scheidsrechter Korsius lag de bal op de stip en topscorer Danny Maijers faalde niet en scoorde de 2-1. Helaas kwam net voor de rust Sander de Heus in botsing met zijn tegenstander en kon door waarschijnlijk een gebroken neus niet verder spelen. Zijn plaats werd ingenomen door Kevin Kuier na rust.

Na rust kwamen de mannen van Leo Dekker goed uit de kleedkamer. Kevin Kuier werd op rechts de diepte ingestuurd maar besloot niet voor eigen succes te gaan maar de bal voor te geven aan de op dat moment gedekte Rolin Notenboom. Kans dus verkeken. Strijen gooide met de steun van het publiek er een schepje bovenop en Binnenmaas hinkte op twee gedachten. De voorsprong uitbreidden of de voorsprong verdedigen. Het werd door mede ook de druk van Strijen het tweede. Vincent Monster mocht weer eens een diepe bal wegsturen op de nu diepgaande Alwin van der Werff. Deze gaf de bal vanaf links goed voor en kwam terecht bij Karam Bensedjed.Die controleerde de bal in de zestien knap en schoot onhoudbaar in.2-2.Wedstrijd weer in evenwicht.Maar Strijen voelde dat er meer te halen viel en drukte nu door. Er ontstond een leuk  en sportief voetbal gevecht wat twee kanten op kon.Strijen was hierin de gevaarlijkere ploeg met de beste kansen maar keeper Sem Kerkhof hield zijn ploeg lang op de been.Hij pareerde een hard schot van Bensedjed in de korte hoek en was de sterkste in een een tegen een situatie met Sharlton Sambo. FC Binnenmaas kwam nog een keer gevaarlijk voor het doel.Rechtsback Richard van der Wilt ging over Aron Perez heen en gaf een afgemeten voorzet op de inlopende Kevin Kuier.Die schampte de bal met het hoofd net niet hard genoeg en de bal vloog dus voorlangs. Toch viel er nog een goal in deze aantrekkelijke derby.Maar wel voor Strijen in de 81e minuut. Een voorzet vanaf links kwam voor de voeten van Sharlton Sambo die hard op de paal schoot. De terugspringende bal kwam nu precies voor de voeten van Nigel Schaken die hard de bal in de touwen joeg.3-2. Trainer Leo Dekker bracht voor de moegestreden Rolin Notenboom nog Milton Keeldar in. FC Binnenmaas drukte Strijen nog wel helemaal terug de zestien in maar werd met een aantal corners niet echt gevaarlijk meer.

Zo bleef het dus 3-2 voor Strijen en kon het feestje gevierd worden in de kantine onder de muziek van DJ Cor Kruithof en later de band the Woody’s. Volgende week speelt FC Binnenmaas de thuiswedstrijd tegen het opstomende CWO. Wij hopen weer op de steun van het altijd talloze publiek wat ook weer in Strijen aanwezig was.

Opstelling FC Binnenmaas:
Sem Kerkhof, Richard vd Wilt, Leon vd Stel, Justin de Man, Sjoerd vd Pers, John Maijers, Remco vd Stel, Sander de Heus(46 Kevin Kuier), Danny Maijers, Rolin Notenboom(81 Milton Keeldar), Aron Perez Maria

Wisselspelers:
Martin Remmers, Bjorn den Otter, Charlie de Graaf, Milton Keeldar en Kevin Kuier.

Nico de Graaf

untitled

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

untitled1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

untitled2