Zegereeks duurt voort in heerlijk voetbalweer
Vandaag stond er weer een thuiswedstrijd op het programma, dit maal mochten we aantreden tegen Zwaluwen. Het was de eerste ontmoeting met dit elftal dus we wisten niet wat ons te wachten stond. Half 3 zou de aftrap plaatsvinden echter stonden er toen maar 7 spelers van Zwaluwen op het veld. Na een aantal minuten stonden er dan toch 11. Zo te zien was het een bij elkaar geraapt elftal want ze liepen met 4 verschillende soorten shirts. Nou zegt dit niks over het spel van je tegenstander maar wij waren in ieder geval een stuk beter voorbereidt en wilde de punten natuurlijk gewoon op de Lange weide houden. De weergoden waren ons in ieder geval goed gezind, er stond nauwelijks wind en een heerlijk zonnetje.
Ook vandaag begonnen we weer in de opstelling waar we afgelopen weken zo succesvol mee waren. We begonnen de wedstrijd goed. Het lukte ons best aardig om de bal in de ploeg te houden en te combineren. Het tempo lag alleen veel te laag waardoor de tegenstander er kort op kon zitten en we niet echt grote kansen kregen. We gaven ook amper kansen weg. Toch stond het na 15 minuten spelen toch ineens 0-1. Na een afgeslagen vrije trap was het een speler van Zwaluwen die van ongeveer 18 meter vrij uit kon halen. Doordat er nog veel spelers voor stonden kon de keeper de bal niet zien komen en was het ineens 0-1. Gelukkig lieten we de koppies niet hangen en niet veel later viel dan ook de 1-1. Het was Roger die de bal in buitenspel positie kreeg ( er was geen grensrechter dus er werd niet gefloten) en de bal breed legde en zo kon Reimar voor leeg doel de 1-1 binnen tikken. Nu zou je verwachten dat we door zouden drukken maar niets is minder waar want niet veel later was het zomaar 1-2. Na een lange bal van achteruit kwam de linksbuiten ineens alleen voor de keeper en schoot in de korte hoek de 1-2 binnen. Dit leverde onderling bij ons enige frustratie op, wat er toe leidde dat er over en weer commentaar op elkaar was. Gelukkig voor ons werd deze frustratie snel minder doordat Kevin na goed druk zetten ineens voor de keeper kwam te staan. Hierbij ging hij het duel met de keeper niet uit de weg (beide gleden met hun voeten naar de bal). Kevin kwam hier als winnaar uit en maakte de 2-2. Onderling was de sfeer nog altijd niet heel positief want het tempo was te laag en er werd niet gelopen zonder bal. Op slag van rust was het Roger die ons voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong schoot 3-2. In de rust was het opeens stil in de kleedmaker toen een vrouw het woord nam en vertelde wat er mis ging. De tweede helft begonnen we dan ook zonder al die onderlinge frustraties. Het spel van ons werd in de tweede helft beter dan de eerste helft. Wat al snel resulteerde in een aantal kansen. Zo kwam de bal na een goede aanval bij Richard. Die niet in de mogelijkheid was om op de doel te schieten, maar met de punt van zijn schoen nog wel de bal kon terug leggen op Roger. Die de bal goed de hoek inschoot en 4-2 maakte. Deze stand stond lang op het scorebord want we gaven zelf amper kansen weg. Alleen kregen we er zelf ook niet heel veel omdat het vaak misliep voor het 16 meter gebied. Een kwartier voor het einde werd het dan toch 5-2. Het Reimar die met een goede steekpass Raymond de 16 instuurde. Raymond kwam goed voor zijn tegenstander en schoot goed de 5-2 binnen. De eindstand was hiermee nog niet bereikt want een aantal minuten later was het Roger die de 16 in kon lopen en de bal strak voor gaf waar Ardy op zijn beurt de bal via de onderkant van de lat binnen kon schieten en zo de eindstand van 6-2 bepaalde. Uiteindelijk dus toch nog een eenvoudige overwinning. Waarin we op de 2 tegengoals na amper iets hebben weggegeven want het stond achterin weer als een huis. Zo kunnen we op naar volgende week waar ons de topper uit bij Vlotbrug staat te wachten. Als we daar ook de 3 punten kunnen behalen dan kunnen we serieus gaan meedoen om de plaatsen bovenin. Vandaag bleven de 3 punten in ieder bij ons. En deze 3 punten zijn speciaal voor jou Henny.
Junior Verslaggever Jesper