In het ver gelegen Hellevoetsluis staat er deze ochtend een uitbeurt tegen Nieuwenhoorn E3 op de planning. Weer een nieuwe tegenstander voor ons en bovendien een belangrijke wedstrijd, want verlies betekent afzakken naar de middenmoot en bij winst blijven we bovenin meedraaien.

Nieuwenhoorn trapt af voor de eerste helft. Het is Binnenmaas met het meeste balbezit. Dit leidt tot de eerste kans als Karsten met een passje Finn kan bedienen. Finn schiet net voorlangs. Even later krijgt Karsten een goede schietkans maar ook nu gaat het net naast. Uit corners stichten we ook gevaar wat blijkt als Davide kan koppen, maar de bal gaat te veel omhoog. Nieuwenhoorn moet het meer hebben van gevaar uit counters wat duidelijk wordt als een speler er een solo uitgooit en langs onze verdedigers slalomt. Gelukkig heeft Mark een goede redding in huis. We blijven kansen creëren. Davide kan een keer van afstand aanleggen, maar zijn schot gaat over. Iets later kan Iris bijna scoren als een puntertje van haar voet er haast inschiet. We zien nog een heuse scrimmage in het Nieuwenhoornse doelgebied, maar niemand krijgt de kans om eens lekker te schieten. We krijgen aan de andere kant nog een benauwd moment als Mark een balletje (wat hij bewust liet gaan) ineens door het hobbelige veld op de paal ziet komen. Gelukkig kan Sieb de teruggekaatste bal opruimen.  Er volgen nog wat schietkansen voor Finn en Milan, maar we zijn niet echt doeltreffend waardoor we met een 0-0 stand gaan rusten.

Als Binnenmaas de bal in beweging brengt voor de tweede helft, wordt er door de trainer en de fanatieke aanhang geduimd voor een productieve tweede bedrijf. We hebben de tegenstander in de houdgreep, maar moeten dit wel in de score tot uitdrukking gaan brengen. De eerste mogelijkheid is gelijk een grote kans als Karsten met een pass Iris een-op-een met de keeper kan zetten. De keeper van Nieuwenhoorn keert het schot. Daarna komt Esmee met een hoge voorzet vanaf links op Milan. Hij pakt hem ineens uit de lucht maar de bal volleert zo op de paal! De volgende kans begint weer bij Esmee die een diepe bal op Karsten geeft, maar weer verdwijnt de bal naast het doel. En ja hoor, dan gebeurt het onvermijdelijke een moment van onachtzaamheid achterin en het is Nieuwenhoorn dat dit gelijk afstraft, 1-0! Gelukkig raken we niet van slag en blijven doorgaan richting het Nieuwenhoorn-doel. Via een corner komt de bal bij Sieb. In plaats van gehaast te schieten, blijft hij het overzicht bewaren en ziet Esmee in betere positie staan. Na een goed passje kan Esmee uithalen. De bal wordt niet eens vol geraakt maar verdwijnt toch hoog in het doel voor de 1-1. Niet lang daarna verovert Melo de bal en komt Esmee linksachter in balbezit en geeft een harde, diepe bal richting spitspositie. Daar staat Milan om deze strakke pass in ontvangst te nemen. Milan blijft koel en verschalkt de keeper met een geplaatste schuiver. Een terechte 2-1 voorsprong nu. Het is nog steeds een krappe voorsprong dus er wordt volop doorgegaan voor een grotere voorsprong. Zo kan Finn de score uitbreiden als hij een goede kans krijgt om uit te halen, maar zijn schot spat op de paal uiteen.  Dan is er niet ver voor ons doel een ongelukkige botsing tussen Esmee en een Nieuwenhoorn aanvaller. In plaatse van een opstuitbal besluit de wazig, leidende scheidsrechter plots tot een vrije trap voor Nieuwenhoorn.  Het schot verdwijnt echter tussen onze spelers en kan ternauwernood worden uitverdedigd. Er komen daarna nog een reeks van goede kansen voor Sieb, Finn, Davide en Karsten. Maar we zijn niet echt trefzeker deze ochtend. Alhoewel de scheidsrechter Nieuwenhoorn nog een handje probeert te helpen door wel erg veel blessuretijd bij te tellen (dit tot groot ongenoegen van onze Italiaanse harde kern) , blijft het 2-1 als uiteindelijk wordt afgefloten.

Een verdiende overwinning, maar wat hebben onze jongens en meiden het toch onnodig spannend gehouden door al die kansen maar niet af te maken. Niet goed voor de harten van sommige supporters. Maar het belangrijkste is dat er goed werd samengespeeld en er echt voor de overwinning is getreden tot de laatste seconde. Hopelijk gaan ze er volgende week wat makkelijker in als de koploper Spartaan’20 langskomt.

Uw verslaggever,

D. Punter