De weg naar boven is ingeslagen.

Vandaag stond de wedstrijd tegen onze directe concurrent Zuidland op het programma. Bij winst zouden wij 4 punten losstaan van hun en bij verlies twee punten achter. Een gezegde luid: Never change a winning team (formation) vanuit deze gedachte zijn wij vandaag weer met de 5-3-2 opstelling begonnen aangezien wij met deze formatie ook overtuigend de uitwedstrijd wonnen bij Zuidland.
Dan de wedstrijd van vandaag. We begonnen dit keer wel scherp aan de wedstrijd. Wat al snel resulteerde in een aantal goede kansen. Deze kansen leverde allemaal geen doelpunt op omdat er een aantal overgeschoten werden, te slap ingeschoten of de eindpass kwam telkens niet aan. Zo heeft uw verslaggever ook meerdere grote kansen om zeep geholpen. Zuidland kwam totaal niet aan voetballen toe en speelde daarom veelvuldig de lange bal. Deze ballen werden goed onderschept door onze verdediging. Door de 5-3-2 opstelling wist de tegenstander vaak niet wie hun directe tegenstander was. Zo dekte ze heel de eerste helft 2 spitsen met 4 verdedigers. Dit resulteerde erin dat wij op het middenveld telkens een of twee mensen over hadden. Hier door kon Kevin goed opkomen vanuit achter. Waar de tegenstander vervolgens ook geen raad mee wist. Na ongeveer 25 min werd dan toch de nul van het scorebord gehaald. Zo was het uw verslaggever die Roger de diepte instuurde. Waar Roger beheerst de 1-0 binnenschoot. Een kleine 5 minuten later was het Richard die met een fantastische steekpass over de verdediging Roger opnieuw de diepte instuurde, zo kon Roger weer alleen op de keeper af. Waar hij hem net voorbij de keeper speelde stifte hij nu beheerst de bal over keeper en maakte zo de 2-0. Dit was ook de ruststand. We hebben de eerste helft nauwelijks iets weggegeven op een paar lange ballen na. Als we dit na de rust vast zouden kunnen en iets scherper voor het doel waren kon het weleens een hele mooie middag worden.
Na de rust begonnen we iets minder scherp waardoor Zuidland iets beter in de wedstrijd kwam. Gelukkig voor ons resulteerde dat niet in hele grote kansen. Hun linksbuiten kwam een aantal keer goed door aan de linkerkant, zo ook 10 minuten na rust. Hij rende eenvoudig de 16 binnen en het was Jurrian die probeerde met een uiterste poging de bal weg te glijden, hierbij gleed hij alleen ongelukkig de bal zo onder Louis door in eigen doel. Hiermee zou je denken dat Zuidland terug in de wedstrijd was maar niets is minder waar. We pakte ons goede spel weer op en kregen al snel goede kansen. Zo kwam er een goede voorzet van Roger waar Leon net niet hard genoeg zijn voet tegen aan zette waardoor de keeper de bal kon stoppen. Hierbij rolde hij zo voor de voeten van uw verslaggever die hem zo binnen kon tikken. Zo was de marge weer 2. Niet veel later was het Yonne die goed op kwam aan de linkerkant en een steekpass gaf op uw verslaggever die de 16 binnen liep en daar onderuit werd gelopen. De scheidsrechter kon niet anders doen dan een penalty geven. Richard schoot hiermee de 4-1 binnen. Het verzet was nu echt wel gebroken. Zo kregen we nog ontelbaar veel grote kansen. Maar viel het volgende doelpunt uit een corner waar Youri de bal goed binnenkopte. Niet veel later lukte het hem bijna weer alleen toen haalde de keeper de bal net van de lijn. Het laatste kwartier liepen we veel uit positie waardoor Zuidland er nog 2 keer gevaarlijk uit kwam waarbij Louis 2 keer liet zien een goede keeper te zijn door de bal net voor de lijn weg te halen en een bal uit kluts weg wist te werken. Uiteindelijk was het Roger die nog zijn hattrick compleet maakte door de 6-1 te scoren nadat hij ook een aantal keer niet scherp genoeg was voor de goal. Al met al toch een goede overwinning. Waar we weer goed spel vertoond hebben alleen zouden we dit in de laatste fase van de wedstrijd iets beter vast moeten houden zodat de tegenstander helemaal geen kansen meer krijgt. En als we zelf dan iets rustiger blijven voor de goal kunnen de uitslagen nog aardig oplopen. Maar vandaag was het zeker weer een goede teamprestatie en we kunnen nu langzaam aan weer naar boven gaan kijken op de ranglijst. Volgende week weer een thuis wedstrijd. Dan komt Zwaluwen op bezoek, is kijken of we die ook zonder punten weer naar huis kunnen sturen.

Junior Verslaggever Jesper