Deze koele maar zonnige ochtend krijgen we bezoek van Smitshoek E5. Een nog onbekende tegenstander voor ons, die weliswaar onder ons staat op de ranglijst maar onlangs wel had gewonnen van de koploper. Dus een zeker niet te onderschatten opponent.

Als de aftrap is genomen en de eerste schermutselingen achter de rug zijn, is het Binnenmaas dat de eerste kans krijgt via Karsten die op doel schiet. De keeper van Smitshoek redt echter makkelijk. De eerste goede aanval van Smitshoek is het eigenlijk gelijk raak. Hun spits kan na een snel uitgevoerde aanval laag hard binnenschieten voor de 0-1. We laten het er niet bij zitten en voetballen met de intentie om het snel weer gelijk te maken. Iets later komt het ook zo ver als de bal van de zijkant wordt ingebracht en via een kluts vrij voor Karsten komt te liggen. Hij ligt echter voor zijn rechter…maar schiet toch gelijk en scoort de 1-1. We gaan op dezelfde voet verder en dat levert al gauw de voorspong op. Na een corner voor Binnenmaas komt de bal uiteindelijk bij Sieb terecht en die schiet onberispelijk binnen voor de 2-1. Zonder nog echt goed te voetballen, blijven wij toch de betere ploeg en zijn er zo nu en dan toch wat aardige combinaties te zien. Zo kan Milan vanaf het middenveld een keer Karsten bereiken met een afgemeten steekpass. Deze keer kan hij lekker hard uithalen met links en verdwijnt de bal via de paal in het goal. De 3-1 voorsprong wordt nog verder uitgebreid als weer even later de bal uit een afgeslagen aanval bij Milan komt, die niet twijfelt en op doel schiet. De bal wordt nog even licht aangeraakt en verdwijnt daardoor onbereikbaar voor de keeper in het doel en staan we nu dus met 4-1 voor. Vlak voor het rustsignaal doet Smitshoek nog iets terug met een mooie solo van de Smitshoek-spits die Esmee en Sieb even te vlug af is en de 4-2 ruststand aantekent.

Omdat we al vaker een voorsprong hebben weggegeven deze competitie  zijn onze jongens en meiden met de opdracht het veld ingestuurd om ook de tweede helft te winnen en niet te denken aan de eerste helft. Dit lijkt de juiste strategie, want de instelling is goed ondanks de irritaties die bij de tegenstander steeds vaker zichtbaar worden. De eerste kans in de tweede helft is voor Iris, die het eens van ver probeert maar helaas net de bal naast ziet gaan. Dan komt er plots wel een reuzekans voor Smitshoek als ze ineens langs onze verdediging zijn en een speler alleen op Mark af kan. Mark blijft echter lang staan en zaait daarmee twijfel bij de aanvaller die vervolgens de bal naast schuift. Iets later kan Milan na een steekbal van Karsten ook alleen op doel af, maar ook de Smitshoek-keeper komt zijn doel uitgestormd om het Milan lastig te maken. Daarna volgen er nog wat mogelijkheden voor Milan die een keer net naast schiet en een keer overschiet. Totdat Finn vanaf rechts er langs is en kan voorzetten op Milan. Zijn schot belandt op de paal, maar de rebound komt zo weer in zijn voeten en nu werkt hij de bal met links wel in het doel. Daarmee is het nu 5-2 (of moet ik zeggen 1-0 in de tweede helft). Achterin heersen Melo, Sieb, Esmee en Davide waardoor de echte kansen toch voornamelijk voor Binnenmaas zijn. Zo kan Sieb een keer mooi aansluiten voorin en van afstand schieten. Zijn schot zoeft echter langs de kruising. De uiteindelijke 6-2 eindstand wordt bereikt met een heerlijke snel uitgevoerde aanval. Als achterin de bal is veroverd, is het Davide die vanaf links net op tijd Iris aanspeelt, zij speelt op haar beurt Finn weer net op tijd in, die dan langs de laatste man is en keurig binnenschiet.

Een goede en verdiende overwinning omdat er de hele wedstrijd geconcentreerd werd gespeeld. Leuk om te zien. Vooral zo door gaan!

Uw verslaggever,

W. Innaars