Vriendschappelijke overwinning op landbouwgrond.

Vandaag stond er voor ons geen competitie wedstrijd op het programma. Om in het ritme te blijven had onze coach Jaap daarom een vriendschappelijke wedstrijd geregeld bij VV Pernis. Aangezien we vorige keer met een 5-3-2 formatie erg succesvol waren, werd er nu weer met deze opstelling begonnen. Alleen dit maal werd er aangetreden op een veld wat je niet eens veld zou mogen noemen. Het was een beetje te vergelijken met hoe de trainingsvelden van Puttershoek er na ¾ seizoen uitzagen.
Het begon deze keer alleen iets minder succesvol. Na een aantal minuten was het de rechtsvoor van VV Pernis die vrij op kon lopen en gemakkelijk de voorzet kon geven. Waar hun spits goed voor zijn man kwam en de 1-0 kon binnen koppen. Nou zou je verwachten dat wij een tandje feller zouden spelen maar dit was niet het geval en nog binnen het eerste kwartier maakte hun spits op bijna identieke wijze de 2-0 alleen schoot hij in plaats van te koppen. Deze twee tegentreffers zorgde er wel voor dat iedereen eindelijk wakker was. Zo werd er nu vanuit achter veel beter gecoacht en aangegeven wie welk mannetje moest dekken. Dit resulteerde erin dat wij beter in ons spel kwamen. Nou was het wel nog steeds lastig om een goede passes te geven op dit veld. Maar al snel kregen wij ook grote kansen. Op een gegeven moment werd Reimar rechts van het veld de diepte in gestuurd. Hij leverde een goede voorzet bij de eerste paal waar Roger goed voor zijn man kwam en hard de 2-1 binnenschoot. Het lukte ons steeds beter om het spel onder controle te krijgen wat al snel resulteerde in een aantal grote kansen. Uiteindelijk was het een hoge steekpass van Daniel die Roger vrij voor de keeper zette. Hij wist wel wat hem te doen stond en maakte eenvoudig de 2-2. We waren op dit moment de betere partij en het duurde dan ook niet heel lang voordat het 2-3 werd. Een vrije trap van uw verslaggever kwam voor het doel bij Roger, die op zijn beurt de bal breed legde waar Reimar voor leeg doel in kon schieten. 2-3 was dan ook de ruststand. In de rust werd gezegd dat we moesten proberen rustiger aan de bal te zijn en proberen beter de bal aan te nemen. Nou is dit vrij lastig op zo’n knollentuin. De tweede helft begonnen we niet heel scherp. Na een miscommunicatie in de verdediging kon hun spits zo alleen op onze keeper af en tikte de 3-3 binnen. Gelukkig voor ons hebben wij een man met een geniale trap in zijn voeten. Bij de aftrap bedacht hij zich geen moment toen hij de keeper voor zijn doel zag staan. Vanaf dat Richard de bal aantikte bij de aftrap schoot Roger vanaf de middenlijn ineens op doel. De bal vloog zo richting het doel van de keeper van 2 meter lang. Deze keeper zag de bal zo over zich heen vallen en viel achteruit.  Tot onze pech viel de bal op de paal, nou was de keeper nog in een achterwaartse duikeling en kreeg de bal op zijn rug waardoor de bal alsnog in het doel viel 3-4.  Normaal zie je zulke doelpunten alleen op Youtube vandaag gebeurde het op het trainingsveld van VV Pernis. Na deze 4de treffer werden er nog een aantal grote kansen gecreëerd alleen mislukte het vaak in de afrondende fase.  Totdat Richard en Roger samen op de keeper af konden, na een dubbele een-twee was het uiteindelijk Roger die de bal in de hoek schoot en zo de 3-5 maakte. Hierna werd er nog een doelpunt bijgemaakt het was Roger die de diepte ingestuurd werd maar door zijn tegenstander onreglementair werd neergehaald in het zestienmeter gebied. Hij legde vervolgens zelf aan voor de 3-6 en scoorde hem vrij eenvoudig. Dit was dan ook de eindstand. Zo behaalde we toch nog een goede overwinning ondanks het zwakke begin van zowel de 1ste als 2de helft. We hadden de score nog wel meer kunnen verhogen als we nauwkeuriger waren in de laatste passing. Al met al een goede overwinning waarin we niet ons beste spel hebben laten zien, het veld hielp hier ook niet echt aan mee, maar ook de mindere wedstrijden moeten gewonnen worden. Aankomende week wacht ons een thuiswedstrijd tegen Zuidland. Waar wij een paar weken terug zo succesvol waren met onze 5-3-2 opstelling. Aangezien onze concurrent afgelopen weekend punten verspeelde wordt is het weer aardig spannend geworden bovenin de competitie. Dus is het van belang dat we zaterdag gelijk vanaf het begin er fel en kort opzitten.

Junior Verslaggever Jesper