Op deze prachtige, zonnige winterdag staat er een inhaalduel in Ridderkerk tegen RVVH E2 op de agenda. We hebben tegen deze tegenstander nog iets goed te maken, want thuis lieten we ze nog terugkomen tot 4-4 na een 4-1 voorsprong. De supportersopkomst is ieder geval massaal, maar dit heeft waarschijnlijk te maken met het gunstige tijdstip van 11:30 en het heerlijke zonnetje. Afijn, alle ingrediënten voor een lekkere pot voetbal zijn aanwezig. Nadat de trainer door Dick Advocaat is ingefluisterd (of was het toch een niet verder genoemde voetbalvader 😉 ), kan de wedstrijd beginnen.

Als de bal eenmaal aan het rollen is gebracht, neemt Binnenmaas al snel de regie in handen. De eerste kans ontstaat dus ook voor Binnenmaas. Het is Milan die de bal opdrijft en Iris vindt. Zij legt de bal terug op Finn, die schiet maar de keeper ziet redden.  Dan is het de beurt aan RVVH om gevaarlijk te worden via hun behendige rechterspits. Davide is echter bij de les en kiemt een gevaarlijke uitbraak in de smoor. Even later verdedigt Binnenmaas uit via Sieb die de bal naar voren knalt precies in de voeten van Milan. Hij opent op rechts naar Iris, die naar voren dribbelt en dan de bal perfect voorgeeft op Milan die inmiddels was doorgelopen. De bal komt precies bij Milan die hem keurig uit de lucht neemt en de 1-0 scoort. Een mooi uitgevoerde aanval hoor! Niet veel later wordt de voorsprong verdubbeld als Iris, Milan en Finn een aanval op touw zetten. Deze keer is het meer een klutsaanval maar door het goede druk zetten, komt de bal uiteindelijk toch via Milan bij Finn uit, die dan de trekker overhaalt en 2-0 binnen knalt. We blijven de bovenliggende partij, doordat het achterin goed staat en er weinig wordt weggegeven. Zo stofzuigert Melo een afvallende bal op en kan daarna Sieb op zijn kenmerkende wijze weer uitverdedigen en een aanval op touw zetten door Milan aan te spelen. Milan geeft een afgemeten steekpass op Finn die alleen op de keeper af kan. Helaas schiet hij de bal net naast. RVVH komt niet echt tot uitgespeelde aanvallen, maar kan toch uit corners wel eens gevaarlijk worden. Zo wordt er uit een scrimmage na zo’n corner een kans. Gelukkig wordt de bal net naast geprikt. Iets later krijgt een RVVH-speler een keer de gelegenheid om van afstand aan te leggen. Het afstandsschot wordt echter stijlvol uit de hoek gedoken door Mark. Het slotakkoord van de eerste helft is weer voor ons als we via links een aanval opzetten. Het is Finn die na sterk doorzetten op goal kan schieten. De keeper redt in eerste instantie, maar omdat Karsten de keeper goed onder druk zet komt de bal ineens vrij voor een open doel te liggen. Finn is er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren en knalt de 3-0 in de touwen.

De tweede helft beginnen we weer goed als Finn kan uitbreken en Karsten aanspeelt. Hij schiet, maar de keeper redt. De volgende kans komt er als Iris Finn wegsteekt met een mooie pass. Finn komt een-op-een met de keeper, maar knalt op de paal. De teruggekomen bal komt zo bij Karsten op zijn knie en caramboleert net naast het lege doel. RVVH komt er aanvallend niet aan te pas doordat we lekker scherp staan te verdedigen. Dan krijgen we weer een kans als Iris Karsten aanspeelt, die vervolgens alleen de keeper nog voor zich heeft. Hij lijkt de keeper te omspelen, maar die trekt aan de noodrem en haalt Karsten onderuit. Bij de senioren zou dit 100% rood met een penalty zijn geweest, maar bij de pupillen en deze jonge scheidsrechter wordt het opgelost met een vrije trap (die helaas niets oplevert). Iets later krijgen we toch loon naar werken als na een langlopende aanval de bal bij Esmee belandt en zij op rechts opent naar Iris. Die gaat recht op het doel af en puntert netjes binnen voor de 4-0 voorsprong. Hiermee is de wedstrijd in de tas, vooral omdat RVVH alleen gevaarlijk wordt uit corners. Zo komen zij dan uiteindelijk dan ook nog aan hun eretreffer als een ingebrachte corner via het hoofd van Davide achter Mark verdwijnt.

Een lekkere en verdiende overwinning door een team dat er met zijn allen voor ging! Hopelijk zien de fans dat volgende week weer als Smitshoek op bezoek komt.

Uw verslaggever,

K. Rant