Overwinning met veel gemiste kansen.

Na de uitstekende overwinning van vorige week moesten we vandaag aantreden tegen Smitshoek 10. Smitshoek stond voorafgaand aan deze wedstrijd op nul punten en daarmee ook de laatste plaats. Dit wil natuurlijk helemaal niks zeggen over het elftal want zij zullen juist gebrand zijn om de eerste punten te halen.

Dit was ook gelijk terug te zien in het begin van de wedstrijd, zij begonnen een stuk feller en achterin bij ons stond het niet helemaal goed. Toen er aan rechterkant van het veld een speler van Smitshoek diep gestuurd werd, deze kon op zijn beurt de bal makkelijk voor geven waarna een andere speler eenvoudig de 0-1 kon aantekenen. Er gebeurde dus juist waar we vooraf zo voor gewaarschuwd waren. Gelukkig gingen de koppies bij ons niet hangen, de schouders werden eronder gezet en we wilden dit zelf weer recht gaan zetten. Het duurde dan ook niet heel lang voordat de gelijkmaker gescoord werd. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Ardy, die bedacht zich geen moment en haalde hard uit. Waardoor de keeper de bal alleen maar onderin de hoek aan zich voorbij zag gaan. Niet veel later gaf Jurrian een uitstekende diepe bal op Leon, die zo door kon op het doel en ook hij wist de keeper onderin de hoek te passeren. Zo was de achterstand al vrij snel weer omgebouwd naar een voorsprong. Tijdens deze eerste helft werd er wel geprobeerd te combineren en rond te spelen maar het was vaak net te onrustig, ook het veld had hierin zijn bijdrage. Toch lukte het ons om nog aardig wat kansen te creëren. Alleen zat het allemaal niet echt mee in de afronding. We hebben behalve het eerste tegen doelpunt en drie afstandsschoten helemaal niks weggegeven in de eerste helft. In de kleedkamer werd dan ook gezegd dat we er fel op moesten blijven zitten en proberen wat rustiger aan de bal te worden want dan zouden de kansen vanzelf omgezet worden in doelpunten.  De tweede helft waren we weer heer en meester op het veld. De tegenstander werd goed vast gezet en kwam eigenlijk niet verder dan net iets over de middenlijn. Het lukte ons alleen maar niet om de derde goal van de middag te maken. Zo werden 1 op 1 kansen meerdere malen gemist, belandde er een bal op de paal en zelfs een klutsbal binnen de vijf meter kon niet in het doel gewerkt worden. Zo bleef de spanning wel op de wedstrijd want stel je voor dat hun met één counter de 2-2 zouden maken. Nadat Kevin instapte en de bal onderschepte speelde hij Richard in die op zijn beurt weer de bal terugspeelde naar Kevin en die bleef gelukkig rustig voor de goal en maakte dan eindelijk de verlossende 3-1. Vervolgens was de ban gebroken want nog geen vijf minuten later was het Reimar die Roger 1 op 1 met de keeper zette. Nadat de keeper de bal in eerste instantie nog kon keren was het Roger die het hoogste kwam in de lucht en zo de 4-1 kon maken. De buit was gelukkig binnen, alleen aan ons doelsaldo werken kon ook geen kwaad. Alleen nog steeds wilde het net niet lukken, de eindpass was telkens net niet zuiver genoeg. Met nog zo’n tien minuten de spelen was het Roger die in de diepte gestuurd werd. Waarna hij de bal hard( met enige frustratie) via de binnenkant van de paal binnenschoot, dit betekende 5-1. Dit was dan ook de eindstand. Al met al een overwinning met 5 goals maar het was niet onze beste wedstrijd qua spel. Maar ook de slechte wedstrijden moeten gewonnen worden en dat is vandaag gelukkig gelukt. Waar wij vorig zulk soort wedstrijden zouden verliezen werd hij nu gelukkig wel gewonnen. Wat voortaan in de kleedkamer tot wel iets meer vreugde zou mogen lijden. We kunnen immers niet iedere week de sterren van de hemel spelen zoals vorige week.  Nu op naar volgende week waar ons een vroege uitwedstrijd staat te wachten bij Zwaluwen.

Junior verslaggever Jesper