Voor de derde keer op rij staat er een thuiswedstrijd gepland. Deze morgen ontvangen we IJVV de Zwervers E1 op de Lange Weide. We zijn deze ploeg nog niet tegengekomen in de competitie. Maar afgaande op de ranglijst (gedeeld 3e met evenveel punten) zal het ongetwijfeld wel een spannende pot worden.
Als er is afgetrapt voor de eerste helft en de eerste aftastende fase voorbij is, komt de eerste goede kans op naam van Binnenmaas. Milan bereikt Karsten met een steekbal. Helaas is de keeper er op tijd bij om het Karsten lastig te maken waardoor de kans teniet wordt gedaan. Iets later zijn we even niet attent genoeg met terug verdedigen waardoor de Zwervers er snel kunnen uitkomen en een van hun aanvallers mooi kan binnenschieten van links. Een 0-1 achterstand dus. Daarna weer onze beurt om de aanval te zoeken. Op een gegeven moment is Milan vrijgespeeld en kan van afstand op doel schieten. De keeper redt ten koste van een corner. De genomen corner wordt vervolgens bij de eerste paal door een Zwervers verdediger in eigen doel gewerkt. Altijd mooi meegenomen zulke goals, 1-1 gelijk nu. We houden de druk op de ketel wat leidt tot wat kansen achter elkaar. Er is al een paar keer geschoten als Milan uiteindelijk uithaalt, maar weer de keeper op zijn weg vindt. Karsten is echter attent en kan de afgeweerde bal binnenwerken voor de 2-1 voorsprong. Maar ook de Zwervers blijft gevaarlijk, wat blijkt als Mark een keer ver zijn goal uit is om een aanval te onderscheppen. De bal wordt echter over hem heen gelobt. Gelukkig kan Davide nog wegkoppen voordat de bal over de lijn verdwijnt. Vlak daarna eenzelfde situatie. Mark snelt zijn goal uit om een bal te onderscheppen. Helaas komt hij te laat en kan een Zwervers aanvaller de kans binnenwerken voor de 2-2. Het spel gaat lekker op en neer, want na de gelijkmaker krijgen wij weer een kans via Iris. De keeper kan ten koste van een corner het schot keren. Iris neemt de corner en het wordt op schitterende wijze ingeschoten….door een Zwervers verdediger. Weer een eigen goal (!), maar wel de 3-2 voorsprong. Er volgt nog een grote kans als Milan lekker wegdraait voor de goal en kan afronden, maar de keeper verhindert de grotere voorsprong. Dan is het rust.
We schieten goed uit de startblokken de tweede helft. Na een snelle omschakeling vanuit achterin komt de bal bij Finn die prima verlengt op Karsten. Die is langs de laatste man en kan op de keeper af. De bal wordt goed langs de keeper geschoten voor de 4-2 stand. Niet veel later eenzelfde vlugge tegenaanval. Deze keer is het Karsten die de bal doorsteekt op Finn, die nu de laatste man voorbij is. Hij omspeelt de keeper en kan net op tijd voor de terug stormende verdedigers binnentikken. Een lekker ruime 5-2 voorsprong. Er ontstaat al wat irritatie bij wat Zwervers-spelers dus op dezelfde manier doorgaan maar zou je zeggen. Maar als er wat later op rechts niet kordaat genoeg wordt verdedigd, kunnen de Zwervers met een mooi diagonaal schot voor de 5-3 weer een aanknopingspunt vinden. Waar zij er een schepje bovenop gooien, heerst er bij ons een nog wat laconieke houding, zo lijkt het. Zo verdedigen wij een keer te gevaarlijk uit door het midden. Gevoelig balververlies waardoor een Zwervers speler de bal kan opdrijven in het midden, die wordt ook niet aangepakt en kan lekker uithalen. Mark redt het harde schot nog wel maar de rebound wordt dan ook nog eens binnengetikt door een Zwervers aanvaller. Pfff 5-4 inmiddels. Aangespoord door de fanatieke aanhang gaan de Zwervers op zoek naar de gelijkmaker. We komen niet meer aan voetballen toe en blijven onder druk staan. Zo is het dus ook al geen verrassing meer als de Zwervers inderdaad op 5-5 komen als een spelertje uit een corner met een volley binnenschiet. Omdat wij maar niet wakker worden en wat meer de beuk erin gooien, blijft de Zwervers de bovenliggende partij. De 5-6 is daarom het logische vervolg. Onvoorstelbaar! We zetten nog even aan voor een slotoffensief, maar dan is het al te laat. De tijd is om en de scheids fluit deze bizarre wedstrijd af.
Het is een understatement als ik zeg dat het best jammer is dat we deze wedstrijd nog verliezen. Snik.
Volgende week geen wedstrijd. Dus tot over twee weken als we op bezoekgaan bij RVVH.
Uw droevige verslaggever,
C. Back