Uitstekende teamprestatie na geniale zet van onze Coach

Voor deze zaterdag stond een lastige uitwedstrijd bij Zuidland te wachten. Dit is een directe concurrent. Na de blamage van vorige week tegen Transvalia (deze wedstrijd was niet de moeite waard om een verslag over te schrijven) moesten we ons vandaag maar revancheren tegen Zuidland. Om te voorkomen dat we vandaag makkelijk een tegen doelpunt zouden krijgen begonnen wij met de formatie dat elk team in nood helpt. À la Louis van Gaal begon onze coach met een 5-3-2 opstelling. Aan het begin van de wedstrijd was dit wel even wennen, dit vergt natuurlijk wel de nodige communicatie in de verdediging. Maar dit liep eigenlijk vrij snel heel goed. Er werd goed gecoacht vanuit de verdediging zodat iedereen duidelijk wist wat hem te doen stond. Doordat alles goed stond hadden we heel de eerste helft overwicht op het middenveld, de vrije man werd vrij makkelijk gevonden. In de tegenstelling tot vorige week werd er nu wel goed gecombineerd en niet zoveel de lange bal gespeeld. Dit resulteerde in een aantal kleine kansen, waar wij vaak net in de afronding niet scherp genoeg waren. We hebben in de eerste helft nauwelijks kansen weggegeven wat dan ook resulteerde in een 0-0 ruststand. In de rust was iedereen positief over de eerste helft, als we dit zouden kunnen houden in de tweede helft dan moesten de doelpunten vanzelf komen.

De tweede helft begonnen wij zoals we de eerste geëindigd waren. De verdediging stond als een huis waardoor er telkens iemand kon inschuiven om middenveld te ondersteunen. Zo bleven wij controle houden over de wedstrijd. Na een kleine 10 minuten in de tweede helft resulteerde dit dan ook in de 0-1. Uw verslaggever gaf een prima steekpass over de verdediging van Zuidland, waarna Roger de bal precies in de loop mee kon nemen. Hierdoor kon hij alleen op de keeper af. Hij ging beheerst om de keeper heen en scoorde eenvoudig de 0-1. Na deze goal werden we eigenlijk alleen maar beter en zo kon ook de 0-2 niet uitblijven. Het was Roger die aan de zijkant van het 16 meter gebied die bal aan zijn voeten had. Met een steekpass stuurde hij Richard de 16 in, die vervolgens vanuit een moeilijke hoek de bal nog op de paal wist te krijgen. De bal kwam terug van de paal waarna Walter attent reageerde en de 0-2 binnen schoot. De tegenstander kwam vervolgens niet meer onder onze druk uit, elke lange bal werd makkelijk door onze verdediging opgevangen. Na een goede aanval was het Kevin die Roger aan de zijkant van het veld de diepte instuurde. Roger werd hier niet aangevallen en kon zo de 16 inlopen en schoot beheerst de bal onderin de hoek in. 0-3.  We bleven zeer geconcentreerd voetballen wat nog wel een aantal grote kansen opleverde. Uiteindelijk was het Yonne die de bal hard en hoog naar Michael terug speelde, die de bal op zijn beurt op de stropdas moest controleren. Waar na hij Daniel aanspeelde en die gaf vervolgens een uitstekende steekpass op Roger. En Roger maakte vervolgens zijn hattrick compleet door de bal mooi uit de draai binnen te schieten. 0-4. Dit was dan ook de eindstand van deze wedstrijd. Een fantastisch resultaat waar wij als team trots op kunnen zijn. Iedereen voerde zijn taak naar behoren uit. De verdediging stond als een huis waardoor wij helemaal geen kans hebben weggegeven. Vandaag werd er ook goed gecombineerd en was er veel meer rust in ons spel dan vorige week. Een uitstekende teamprestatie doormiddel van een geniale zet van onze trainer Jaap, die met het idee was gekomen om 5-3-2 te gaan spelen. Volgende week spelen wij om half 1 thuis tegen Smitshoek, dit elftal staat weliswaar onderaan maar wij mogen hun zeker niet onderschatten. Maar als we spelen zoals wij vandaag gedaan hebben en iets scherper voor de goal zijn moet dat helemaal goed komen.

Juniorverslaggever Jesper de Ruiter