Deze zaterdag staat er een inhaalduel tegen de koploper, Coal E1 gepland. Deze wedstrijd was eerder afgelast wegens slecht weer. Nu is het prima voetbalweer, al staat er wel veel wind. Na een gedegen warming up van onze kant, is iedereen er klaar voor en kan er worden begonnen.

Na het beginsignaal valt het eerste gevaar voor ons goal te noteren. Een heuse scrimmage, maar uiteindelijk kan Mark de bal rapen. De eerste, echte voetbalkans komt er voor Binnenmaas als Iris wordt gevonden voor de goal. Haar schot verdwijnt echter recht in de handen van de keeper. Even later kan Finn na goed doorzetten op rechts de bal vanaf de achterlijn mooi terugtrekken op Milan. Het schot van Milan is goed, maar de redding van de Coal-sluitpost ook. Vlak daarna kan Finn zelf een keer uithalen, maar gaat de bal net over. We hebben wat meer balbezit maar kunnen door de harde rugwind niet de juiste eindpass geven. Kansrijke aanvallen stranden hierdoor vaak vroegtijdig, doordat de dieptepass te veel vaart krijgt en over de achterlijn rolt. Bij Coal komt het gevaar voornamelijk van één handige aanvaller. Als dit spelertje een corner heeft versiert, neemt hij deze zelf en weet een van de boomlange spelers van Coal te vinden. Deze kopt feilloos binnen en zo staan we dus ineens op een 0-1 achterstand. We gaan via Milan op zoek naar de gelijkmaker. Hij komt uiteindelijk door op rechts en kan schieten. Het schot schampt echter de bovenkant van de lat. Dan is het weer Coal met een grote kans, maar Mark ziet de bal net naast gaan. Gelijk hierna is er weer een hachelijke situatie voor ons goal, maar kan de bal via lat en paal ternauwernood worden weggewerkt. De laatste kans van het eerste bedrijf is voor Binnenmaas als Sieb goed uitverdedigt en de bal mooi opdrijft. Hij wordt niet aangevallen en schiet van ver op goal. De solide Coal-keeper redt echter weer.

De tweede helft voetballen wij tegen de wind in en moet Coal met de harde rugwind zien om te gaan. Ook zij hebben moeite hiermee, want we zien menig verre uittrap van de Coal-keeper in een ruk zo over onze achterlijn gaan. Het eerste kansje voor Binnenmaas is voor Milan, maar de keeper kan tijdig rapen. Vervolgens een kans voor Finn, maar naast gemikt. We blijven de aansluiting zoeken en verdienen een corner. Finn neemt hem hard en de bal schiet langs de Coal verdedigers en eindigt zo bij de tweede paal waar Milan goed vrij staat. Hij aarzelt niet en schiet hoog binnen voor de terechte 1-1. Daarna ontspint zich een boeiend gevecht om de overwinning. Deze keer een ouderwetse scrimmage in het Coal doelgebied. Eerst lijkt Melo te kunnen schieten, daarna Karsten en daarna weer Melo, maar telkens komt de bal net niet goed uit of zit er nog een Coal-voet tussen. Uiteindelijk wordt er toch uitverdedigd. Achterin staat het goed en hebben Davide en met name Esmee de handige Coal-spits met goed fysiek verdedigingswerk in de pocket. Als Finn op een gegeven moment in de buurt van de Goal wordt getackeld, krijgen we een vrije trap te nemen. Milan neemt plaats achter de bal en trapt hem goed hard op goal. De keeper van Coal toont echter zijn kwaliteit en duikt hem uit de hoek. De laatste kans van de wedstrijd is voor Coal via een hard afstandsschot, maar met Mark hebben wij natuurlijk ook een keeper met de nodige kwaliteit. Die toont hij door dit schot onschadelijk te maken. Dan fluit de scheids voor het einde.

Al zat gezien het spelbeeld een overwinning tegen de koploper er wel degelijk in, het gelijkspel lijkt een terechte uitslag want ook Coal had nog de nodige kansen. Iedereen heeft er zeker voor keihard voor geknokt en dat is altijd goed om te zien!

Tot volgende week weer als we IJVV de Zwervers mogen ontvangen.

Uw verslaggever,

R. Wind