FCB 7 knokt zichzelf uit de Winterdip

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Rozenburg op het programma. We wisten dat dit een goede tegenstander was aangezien onze laatste wedstrijd voor de winterstop uit bij Rozenburg was. Die wedstrijd werden we op alle fronten afgetroefd en verloren die wedstrijd overtuigend met 5-1. Voorafgaand aan deze wedstrijd wisten we dus wat ons te wachten stond, we moesten er kort op zitten en die jongens niet teveel ruimte geven.

Ondanks dat we wisten dat deze jongens goed konden voetballen lukte het ons het de eerste 15 minuten niet om controle over het spel te krijgen. Rozenburg kon vrij makkelijk de lange bal over onze verdediging geven. Doordat Rozenburg de lange bal speelde deden wij dat ook wat resulteerde in veel balverlies aan beide kanten. Dit resulteerde in kansen aan beide kanten. Raymond kreeg een grote kans alleen deze werd ternauwernood gekeerd door de keeper en daarna de verdediger die hem van lijn hield. Helaas viel voor ons de eerste goal toch aan de verkeerde kant. Een lange bal van achter viel over onze verdediging heen en hun razendsnelle spits schoof de bal beheerst langs onze keeper. Na deze goal kwamen wij wel wat beter in ons spel. Helemaal nadat er na 30 min aantal wisselspelers in kwamen. Hierdoor wonnen wij steeds meer het duel op het middenveld en kwamen niet meer overal een stap te laat. Dit resulteerde nog wel in een aantal kansen alleen lukte het ons niet te scoren in de eerste helft. 0-1 was dan ook de ruststand. In de kleedkamer merkte je gewoon dat iedereen zich ervan bewust was dat wij deze wedstrijden zouden kunnen winnen als wij er maar fel en kort op zaten.

Na de rust kwamen wij veel feller en scherper uit de kleedkamer. Positioneel stonden wij heel erg goed, elke lange bal was voor onze verdediging. Wij gingen steeds beter combineren en hanteerde veel minder de lange bal. Het was te merken dat de tegenstander moeite had met ons goede spel. Na goed positiespel kwam de bal bij uw verslaggever die Ardy met een steekpass de diepte in kon sturen. Ardy kon alleen op de keeper af maar zag naast zich de meegelopen Roger, die ontving de bal van Ardy en kon zo de bal binnen schuiven. Na deze 1-1 merkte je dat de machine genaamd FCB 7 steeds beter ging lopen. We wisten elkaar steeds beter te vinden, iedereen was bereid om meters voor andere te lopen. Zo viel vlak na de 1-1 ook de 2-1. Ook deze kwam op naam van Roger vanaf de rand van het 16 meter gebied haalde hij hard uit waardoor de keeper de bal alleen kon toucheren maar niet stoppen. Bij de tegenstander kwam er steeds meer frustratie waardoor zij helemaal niks meer creƫerden. Nadat Richard de bal aangespeeld had gekregen gaf hij een goede hoge steekpass op Roger, die zich als een echte spits tussen twee tegenstanders door vrij speelde en koelbloedig zijn 3de van de middag aantekende. Niet veel later kregen wij een vrije trap aan de zijkant van het veld, deze werd voorgegeven door uw verslaggever en wie anders dan Roger kon deze bal met een vliegende volley binnenwerken. De tegenstander was er helemaal klaar mee wat leidde tot veel frustratie. De kansen van ons bleven zich in een rap tempo opvolgen zo kreeg onder andere uw verslaggever nog een bal om binnen te tikken maar schoof hem naast. En miste Reimar en Leon ook nog uitgelegen mogelijkheden. Gelukkig hebben wij onze eigen Lewandowski, want het was Roger die de 5-1 aantekende. Die na een goede individuele actie zijn tegenstander passeerde en ook de keeper het nakijken gaf door hem genadeloos door zijn benen te spelen. Koekoek. Na deze 5-1 was de koek nog niet op, zo mocht Leon ook nog een duit in het zakje doen nadat Roger hem een uitgelezen kans bood. Zo kon Leon de eindstand van 6-1 aantekenen. Wij hebben als team vandaag gestreden voor elkaar, door erin te blijven geloven hebben wij uiteindelijk als team deze wedstrijd binnen kunnen slepen. Nu hopen dat we dit spel als team door kunnen zetten naar de uitwedstrijd bij Transvalia volgende week. Maar als ik kijk naar de motivatie en strijd van deze wedstrijd dan gaat dat helemaal goed komen.

Junior Verslaggever, Jesper de Ruiter