Na de winterbreak en een afgelaste wedstrijd vorige week, is het nu eindelijk weer zover en kan er weer gevoetbald worden.  Er is een afmelding van Melo, maar met Ruben van de E2 erbij starten we toch met een volledig team. We hervatten de competitie tegen DRL E2. Toevalligerwijs ook de laatste opponent voor de winterstop. Toen werd er gewonnen en daar hopen we nu natuurlijk weer op.

Na de aftrap is de eerste kans voor DRL als een van hun aanvallers op doel af kan. Mark ziet het gevaar op tijd en komt goed uit zijn doel om de bal te onderscheppen. Dan is het Binnenmaas met de een kansje voor Iris die de bal vanaf links van Milan krijgt. Maar ze schampt de bal in plaats van hem vol te raken. We voetballen goed samen en er worden aardige combinaties opgezet. Zo kan Finn na zo’n combi op doel schieten (helaas net naast). Even later wordt Iris mooi vrijgespeeld alleen voor de goal, maar kan ze helaas de bal niet aannemen. Nadat DRL even de aanval heeft gezocht, verdedigt Sieb uit en verstuurt een prachtige lange pass op Finn die vervolgens op het DRL-doel af kan. Zijn schot is hard maar schampt de bovenkant van de lat.  Al deze kansen moet uiteindelijk wel tot een doelpunt leiden. En dit gebeurt ook als Iris vanaf links door Milan wordt bereikt en zij kan binnenprikken voor de logische 1-0 voorsprong. De volgende mogelijkheid komt na een mooi opgezette aanval via Sieb die Milan diep stuurt op rechts. Milan schuift de bal langzaam langs de keeper en de bal lijkt het doel in te rollen, maar Karsten geeft bij de 2e paal voor de zekerheid nog even het laatste zetje mee. Een 2-0 stand dus. Verdedigend staat het goed en we blijven maar kansen creëren. Zo kan Esmee een keer van ver op doel knallen na een afvallende corner, schiet Karsten een schot van afstand net over en kan wederom Karsten een-op-een met de keeper niet afronden. Toch valt de 3-0 ook nog voor de pauze als Iris op rechts doorkomt en ze lang wacht met schieten maar op tijd uithaalt, want de DRL keeper kan niet meer redden en vindt de bal terug in zijn net.

Als DRL aftrapt voor de 2e helft en even terugspeelt, zit Karsten er gelijk op en verovert de bal en lijkt gelijk binnen te kunnen schieten. Helaas handelt hij te gehaast en ziet zijn schot dus naast verdwijnen. We gaan op dezelfde voet verder in het begin van de 2e helft en creëren de nodige kansen op meer doelpunten. Dat blijkt als Finn op rechts een mooie voorzet op Karsten aflevert voor het doel. De aanname is goed, maar het schot is wederom te gehaast waardoor deze over het doel gaat. Iets later een snelle aanval van Binnenmaas. Finn krijgt de bal en geeft een prachtig afgemeten dieptepass op links naar Karsten. Deze keer heeft hij wel de rust met afronden en schuift de bal langs de keeper binnen voor de 4-0. DRL komt er vervolgens ook een keer door op links en kan door wat minder ingrijpen de 4-1 maken. We nemen het weer over en Finn kan op rechts doorbreken. Zijn voorzet is echter een torenhoge bal en lijkt te lastig voor Karsten die voor het doel staat te wachten. Zijn timing is echter keurig, want hij neemt hem in een keer op de slof en scoort zo de 5-1. De goals worden mooier per keer, want de 6-1 die volgt is een heerlijke goal. Milan krijgt de bal uit een afgeslagen aanval. Hij ziet Ruben komen aansluiten en legt de bal netjes klaar voor hem. Ruben twijfelt niet en neemt hem vol op de pantoffel. De bal ploft kansloos voor de DRL-keeper hoog binnen. Na deze ruime voorsprong sluipt er wat gemakzucht in, want DRL kan wat terugdoen met de 6-2 en met een afstandsschot ook de 6-3. We zetten weer wat aan en mogen een corner nemen. De afgeslagen bal komt voor Davide zijn linker terecht en die haalt goed hard uit. De keeper kan maar net keren, maar die ziet de bal zo bij Iris in de voeten belanden. Die zegt dankjewel en tikt dankbaar de 7-3 binnen. Deze doelpuntrijke wedstrijd krijgt nog een doelpuntje van DRL te zien voordat er wordt afgeblazen met de 7-4 eindstand op de borden.

Al met al een leuke wedstrijd voor de toeschouwers en goed gedaan hoor!

Tot volgende week op bezoek bij RVVH.

Uw verslaggever,

H. Vlag