Piershil 1 – FC Binnenmaas 1

Eindstand 0-1
Ruststand 0-1

“Piershil maakt het waar”
“FC Binnenmaas volkomen kansloos in streekduel”

Dit waren de krantenkoppen in het seizoen 2013-2014 waar Binnenmaas verloor bij en tegen Piershil op 21 september 2013. Binnenmaas was een maatje te klein en Piershil dat later in dat seizoen promoveerde naar de 2e klasse was de grote jongen.

Vandaag 19 december 2015 stonden ze weer tegenover elkaar op het terrein van Piershil, maar nu was het anders, nu moest het anders zijn.

Binnenmaas begon sterk aan de wedstrijd en zorgde ook voor meer druk waar Piershil in eerste instantie moeite mee had. Toch was het Piershil met de eerste kans in de 11e minuut.
Na een snelle counter was het Jan Jaspers die de bal op randje 16 klaar legde voor Ricardo Hoogwerf, maar zijn schot ging net naast. Hier liet Piershil zien dat ze sterk waren in de counter en liet Binnenmaas zien dat ze nog wel eens moeite hadden met de omschakeling.
In de 18e minuut was er een kansje voor Binnenmaas, maar meer dan dat was het ook niet. Sander de Heus, die zich goed vrij had gespeeld, probeerde de bal om Peter Konings heen te krullen maar zijn schot miste kracht en was te gemakkelijk voor de doelman van Piershil.
In de 22e minuut was Piershil opnieuw gevaarlijk doordat Ricardo Hoogwerf vrij op doel kon koppen, maar zijn poging ging net naast het doel.
Piershil kwam wat meer in de wedstrijd en hiermee kwam Binnenmaas ook wat meer onder druk te staan.
In de 25e minuut zag Loek Visser zijn schot ver naast gaan, op deze manier leek het erop dat Piershil al veel kansen had gehad, maar uiteindelijk was er nog geen bal tussen de palen gegaan en allemaal naast, dat gaf aan dat ze niet scherp waren.
In de 35e minuut was het Desi Sanderse die met een lange bal zijn spitsen probeerde te bereiken, zijn bal kwam terecht bij de verdediger van Piershil Danny Verveer, in plaats van de bal weg te schieten koos hij ervoor om de bal aan te nemen. Doordat hij geen controle over de bal had kwam de bal terecht voor Danny Maijers zijn voeten, een kwaliteit van een goede aanvaller is dat hij weet waar de doelman staat en dat wist Danny. Danny wist dat hij al uit zijn doel was en schoot met buitenkant voet de bal over de doelman van Piershil heen en bracht zo de stand op 0-1.
In de 35e minuut was er nog een kansje voor Piershil die duidelijk aangeslagen was, een vrije trap die genomen werd door Geert Bakker kwam terecht bij Sebastiaan van Vreeswijk maar ook zijn kopbal ging net naast het doel.

Vroeg in de 2e helft kwam Binnenmaas goed weg nadat Martin Remmers de bal op de paal zag gaan na een kopbal van één van de aanvallers van Piershil.
In de 53e minuut was het opnieuw Piershil met een mogelijkheid, het was Ricardo Hoogwerf met een schot poging op doel, maar opnieuw ging het schot naast het doel.
De supporters van Piershil moest wachten tot de 58e minuut van de wedstrijd voor een poging tussen de palen, opnieuw was het Ricardo Hoogwerf maar waar het nu lukte om de bal tussen de palen te krijgen was de volgende uitdaging om de zeer ervaren doelman Martin Remmers te passeren. Met een knappe redding wist Martin de 1-1 te voorkomen.
In de 65e minuut was het Sander de Heus die naast het doel schoot van Piershil, één van de weinige kansen van Binnenmaas in de 2e helft. Binnenmaas was vooral de 0-1 aan het verdedigen en daardoor kon Piershil de druk opvoeren. Ook hadden de mannen van Leo Dekker moeite met het zeer slechte en zware veld, iets wat geen excuus mocht zijn omdat ook de thuisploeg hier moeite mee had.
In de 69e minuut kopte aanvoerder Johnny Maijers de bal net naast vanuit een hoekschop, dit was gelijk de grootste kans voor Binnenmaas om op 0-2 te komen.
In de resterende 20 minuten waren er geen echte grote kansen meer en was het vooral hard werken voor beide ploegen.
En hiermee bleef dus de stand ook op 0-1 voor Binnenmaas en werden de 3 punten mee genomen naar Maasdam.

Vandaag 19 december 2015 was het dus anders vergeleken met zaterdag 21 september 2013. Kleintjes worden groot en Binnenmaas laat zien dat ze bij de grote jongens horen boven in de 2e klasse. Binnenmaas gaat de winterstop in met 24 punten op een 4e plaats en Piershil gaat de winsterstop in met 14 punten op een 12e plaats (ze moeten nog wel 1 wedstrijd inhalen tegen Spirit waarbij ze met winst op plek 7 komen).

Opstelling: Martin Remmers, Justin de Man, Leon vd Stel, Mike Post, Rianto Vrutaal, Johnny Maijers, Remco vd Stel, Desi Sanderse, Danny Maijers, Aaron Perez en Sander de Heus.

Wissels: Sjoerd van der Pers, Charlie de Graaf, Rob Verbaas en Rolin Notenboom.

Alexander Kranendonk