Op deze milde Decemberdag mogen we op bezoek bij DRL E2 voor de laatste competitiewedstrijd voor de winterbreak. Alle omstandigheden zijn goed, iedereen is fit, de warming up is gedaan en iedereen is er op gebrand om weer eens het zoet van de overwinning te proeven. Beginnen maar dus! Helaas heeft DRL om  10:00 nog maar vier spelers en een keeper klaar op het veld staan. We hoorden dat er nog wat spelers onderweg waren die al een wedstrijd gespeeld hadden. Toen die eindelijk in besmeurd tenue het veld op kwamen gerend, had DRL ook genoeg spelers en kon er worden afgetrapt.

Met Sieb als aanvoerder deze wedstrijd beginnen we gretig aan de wedstrijd. Al is het eerste gevaar voor DRL uit een corner die de bovenkant van de lat toucheert. Even later dan onze eerste kans via Iris die haar schot net naast ziet gaan. We hebben DRL aardig onder controle als Esmee vanuit de verdediging Finn kan aanspelen. Hij draait daarna goed en schiet gelijk op goal. Zijn bal spat onderkant lat achter de doellijn en daarna weer terug het veld in. De handen gaan de lucht in, maar helaas de zeer jeugdige scheidsrechter gebaart om door te spelen en ziet er geen goal in. Dan krijgt DRL een goede kans om de score te openen, maar heeft Mark een goede redding op het DRL-schot. Daarna weer Binnenmaas in de aanval. Uiteindelijk houden we een corner over. Deze wordt genomen door Finn. De ingebrachte corner wordt maar half weggewerkt. Esmee staat randje zestien paraat en controleert de bal met behulp van haar arm, maar het mag door van de scheids (of hij het had het niet gezien). Maakt voor Esmee niet uit, want ze twijfelt niet en ramt de bal in de goal. De 1-0 voorsprong kan worden genoteerd. We blijven op dezelfde voet verder voetballen wat een mooie kans oplevert als Karsten op links wordt weggestuurd door Davide en met zijn pass Milan voor de goal bereikt. Milan maakt zich goed vrij en schiet op doel maar helaas net naast. DRL krijgt tussendoor nog een kansje, maar het schot gaat recht op Mark af en kan dus worden geklemd. Mark ziet gelijk dat er voorin ruimte ligt en heeft een mooie verre trap in huis die op rechts bij Milan landt. Karsten laat zich horen en sprint de diepte in. Milan heeft het gehoord en gezien en besluit de bal in de stuit in een keer door te spelen op Karsten. De bal is op maat, maar Karsten moet zich wel tot het uiterste strekken om de voet er tegen aan te zetten. Dit lukt goed en hij ziet de bal langs de keeper in het doel gaan. Met deze snel uitgevoerde aanval staat het nu dus 2-0 voor Binnenmaas. Iets later krijgen we weer een grote kans als Karsten op links zijn mannetje voorbij is en Milan weer voor het doel kan bereiken. Milan controleert knap, kapt zijn mannetje goed uit maar ziet de keeper redden op zijn inzet. Er is nog een kansje voor DRL met een schot die over gaat als het einde van de eerste helft daar is.

De tweede helft gaan we weer goed van start als Sieb goed inschuift en kan schieten op de DRL goal. De keeper krijgt er echter nog een voetje tegenaan. Uit de corner daarna volgt er een ouderwetse scrimmage voor het DRL doel, maar de bal kan na wat hectiek toch worden weggewerkt door DRL. We blijven op zoek naar een grotere voorsprong. Zo ontstaat er nog een grote kans maar kan Iris helaas net niet binnenwerken.  DRL kan uit de tegenaanval een keer gevaarlijk worden als Melo en Mark even twijfelen over wie de bal moet ruimen. Uiteindelijk gaat Mark ervoor en is een heel eind uit zijn doel als hij de bal na het duel toch bij een DRL speler ziet eindigen. Gelukkig is de DRL aanvaller ver genoeg verdreven van de goal en schiet ruim naast. We moeten blijven oppassen voor die aansluitingstreffer. Dat blijkt als DRL weer een kans krijgt om te scoren. Ook deze keer verdwijnt de bal naast ons doel. Zelf krijgen we volop kansen om dit duel al vroeg in het slot te gooien. Er is een kans voor Finn die zijn schot ziet worden geblokt. Wat later komt Iris op links in balbezit en geeft een prachtig hoge voorzet, die ook nog eens netjes op doel wordt gekopt door Milan. Maar wel net naast. Weer iets later teistert Finn het aluminium met een bal op de paal. Tot slot nog een reuzekans als Karsten voor kan zetten op Milan die wederom prima controleert en goed wegdraait. Hij stift de bal met buitenkant voet echter net naast. Dus de eindstand wordt hiermee 2-0.

Al met al een leuke en goede wedstrijd van de jongens en meiden waarmee we met een goed gevoel de feestdagen in kunnen.

Fijne dagen allemaal en tot in 2016!

Uw verslaggever,

B. Spel