Na een weekend geen voetbal staat er deze morgen weer een wedstrijd op het programma. OSV E1 is de tegenstander. We hebben al in Oud-Beijerland tegen ze gespeeld en toen liepen we erg ongelukkig tegen een 4-3 verlies aan. Maar nu dus de gelegenheid om revanche te nemen. Helaas is Sieb er deze morgen niet bij, maar is er met Tom een prima vervanger geregeld.

Als de bal eenmaal aan het rollen is gebracht, is het Binnenmaas dat al snel het initiatief neemt. En niet zonder succes. Want al snel kan Finn aan een aanval bouwen. Hij stuurt Milan diep en deze gaat vanaf links op het doel af. Iris is goed meegelopen en staat helemaal vrij voor de goal te wachten op de bal. Milan heeft het ook gezien en bedient haar op maat, waardoor zij simpel kan binnentikken voor de 1-0. Een heerlijk uitgespeelde goal zeg! We blijven het overwicht houden en krijgen ook de kansen om de tweede te maken. Zo schiet Finn een keer op goal, maar wordt er nog gered door de OSV keeper. Uit de corner die volgt, schiet Davide maar rakelings over. Daarna meldt ook OSV zich eens vooraan en zijn ze gelijk succesvol. We verdedigen even niet attent genoeg uit en een van hun spelers kan overnemen en met een hard schot de 1-1 aantekenen. Wat ons nogal eens overkwam dit seizoen, gebeurt nu bij OSV. Ze letten even niet goed op na de aftrap en wij zoeken gelijk de aanval. Iris let wel goed op als zij de bal ontvangt en schiet vlekkeloos binnen voor de 2-1 voorsprong. Even later in de wedstrijd komt OSV op rechts door maar lijkt de aanvaller te diep te staan om te scoren. Het tegendeel blijkt waar als hij bijna vanaf de achterlijn op doel schiet en deze helaas toch bij de eerste paal binnenvliegt. Mark kan helaas ook niet meer redden, waardoor het nu dus 2-2 staat. We blijven echter de beter spelende ploeg, waardoor we automatisch weer kansen op een goal krijgen. Zo ontstaat er na een goed lopende aanval een grote kans voor Iris, maar in plaats van zelf te schieten kiest ze voor een steekpass (die helaas wordt verdedigd). Vlak erna weer een grote kans via Milan die op de paal schiet. Waar we eigenlijk al ruim voor hadden moeten staan is het echter OSV dat met een voorsprong de rust ingaat. Na een misverstand tussen Melo en Mark moet er ten koste van een vrije trap worden ingegrepen. Deze is echter zo dichtbij de goal dat je het gevaar al van te voren ziet. En alhoewel Mark het eerste schot uit de vrije trap nog kan keren, is het een attente OSV speler die de afvallende bal kan binnenwerken.  Rusten met 2-3 achter dus.

De tweede helft gebeurt er lange tijd niet veel voor beide doelen. Waar we de 1e helft nog wel via goed spel geregeld tot een aanval kwamen, is het nu vaak de lange bal naar voren. Dit is koren op de molen van OSV dat ons fysiek met de grote verdedigers wel de baas is. Soms valt het balletje toch nog wel eens goed. Zo kan Finn een keer controleren na een bal van Esmee en geeft hij een dieptepass op Karsten die los is van zijn verdediger en alleen nog met de keeper moet afrekenen.  Hij schiet inderdaad langs de keeper, maar helaas ook net langs de verkeerde kant van de paal. OSV krijgt ook zo nu en dan een kans. Er wordt een keer op de lat geschoten en zijn er nog wat kleinere kansen. Wijzelf zijn nog een keer gevaarlijk uit een corner. Ook deze keer kan Davide de afvallende bal op doel schieten, maar jammer genoeg net over. Hoe langer de gelijkmaker uitblijft, hoe minder geloof er valt te bespeuren bij onze spelers. Als dan in de eindfase OSV na een uitbraak de 2-4 scoort, gaan alle koppies naar beneden en is de wedstrijd gespeeld.

Jammer dat we het goede voetbal wat wel degelijk in de ploeg zit, nog maar bij vlagen te zien krijgen.  Hopelijk kunnen we volgende week met een goed gevoel de winterstop in als we DRL E2 treffen.

Tot volgende week.

Uw verslaggever,

C. Orner