Voorwedstrijd FC Dordrecht – Sparta

11 december was het dan zover FCB E2 mocht de voorwedstrijd spelen bij FC Dordrecht tegen Sparta. De wedstrijd begint om 18:15 op het kunstgras van het Riwal hoogwerkers stadion. Een flinke supporters schare van beide teams op de tribune zelfs met spandoeken van de FCB supporters.
Dubbeldam trapt af. En FCB zet gelijk druk vooruit. We spelen gelijk ons spelletje en wat is dat toch genieten als je het balletje zo rond ziet gaan in de ploeg. We zijn heer een meester. Menig Dordrecht supporter is jaloers op ons vertoonde veldspel en zou dit graag ook bij hun FC Dordrecht zien. We testen de keeper van Dubbeldam maar hij blijkt een goede sta in de weg. Na ongeveer 7 min spelen is het dan toch raak. Een bewuste lob van Iris over de verdediging zet Sebastiaan helemaal vrij voor de keeper. Sebastiaan rond beheerst af 1-0. Het FC Binnenmaas publiek laat direct van zich horen. Dubbeldam zoekt de aanval. De snelle spitsen zijn een gevaar. Maar de verdediging staat als een huis met Sander, Ruben en Esmee. Mark hoeft nog niet in actie te komen. Zouden de spitsen van Dubbeldam de druk van het stadion voelen?
De bal is weer voor ons en we zoeken wederom de aanval. Via mark bouwen van achteruit op. Ruben zoekt Jordy. De bal gaat via de kluts op het natte kunstgras achter. Een corner voor FCB. Sebastiaan slingert de bal hard en laag voor. Mike is alert bij de tweede paal en tekent met een intikker de 2-0 aan. Er volgen nog wat kansen van onze kant maar die worden niet verzilverd. De hoos buien zullen hier mede debet aan zijn want wat een hondenweer.

Tijd voor de rust.

Na de rust mag FCB aftrappen. Onze spitsen, Iris, Jordy en Sem zetten gelijk druk vooruit. Via de kluts veroverd Jordy de bal die stuurt Iris diep. Iris omspeelt 2 man van Dubbeldam en rond rustig af 3-0. De buien spelen ons parten. We blijven wel dat lekkere positiespel spelen. Het lijkt af en toe wel of we in Camp Nou zitten. Tikitaka van FCB E2. Dit levert nog kansen op voor Jesper en Esmee maar helaas worden deze inzetten niet beloond.
De 3-0 overwinning is meer dan terecht.

In de rust van FC Dordrecht – Sparta mogen we penalty’s nemen op de reserve keeper van FC Dordrecht. Deze serie van 10 winnen we met 6-3. Waarbij er van onze kant een aantal wonderschone en onhoudbare penalty’s worden gescoord.

FCB E2 is nu de nummer 1 op de ranglijst qua gescoorde penalty’s dus wie weet mogen we in april nog een keer terug komen

Er volgt nog een ere ronde in het bijna geheel uit verkochte stadion.
Een prachtige avond om niet snel te vergeten.

Een enthousiaste supporter