Door: Govert Boekee namens Zinkwegse Boys
image-5512300
Op zaterdag 5 december werd er bij de Zinkwegse Boys in Oud-Beijerland een E pupillen toernooi gespeeld , onder de naam “Pepernoten Toernooi 2015”
Op deze koude en winderige Sinterklaasochtend stond op Sportpark “De Beijerse polder” van Zinkwegse Boys een E-Pupillen toernooi op het programma tussen Zinkwegse Boys E1 , Heinenoord E1 , Oud-Beijerland E2 en FC Binnenmaas E5. Dit toernooi , georganiseerd door de E1 van Zinkwegse Boys kwam voort uit een voetbalvrije zaterdag van de Boys. Met medewerking van de andere drie hoeksche waardse clubs werd er een mini toernooi gespeeld.

Vanwege het onderlinge verschil in klasse waar de teams in de competitie uitkomen waren we vooraf benieuwd hoe het zou lopen qua tegenstand.
De wedstrijd Zinkwegse Boys E1 – Heinenoord E1 eindigde in een 1-6 uitslag voor de worstebakkers. Heinenoord maakt met een paar mooie afstandschoten en wind mee de ene naar de andere mooie goal. Zinkweg keeper Roj Bisot keepte sterk maar kon niet voorkomen dat hij er 6 om de oren kreeg.
De andere wedstrijd Oud-Beijerland E2 – Binnenmaas E5 eindige de verassend in een 1-3 voor de mannen uit de Binnenmaas. Gezien het verschil in klasse , respectievelijk 5e en 7e klasse , was dit niet verwacht.De tweede serie wedstrijden waren Binnenmaas E5 – Zinkwegse Boys E1 en Heinenoord E1 – Oud-Beijerland E2.
De wedstrijd FC Binnenmaas E5 – Zinkwegse Boys E1 eindigde in een 2-0 voor Binnenmaas.
De andere wedstrijd Heinenoord E1 – Oud-Beijerland E2 eindigde in een 4-1 overwinning voor de gasten van de “Noord”. Hierdoor werden de laatste wedstrijden spannend.
De Laatste serie wedstrijden ging het dus om de eerste plaats en de derde plaats. Zinkwegse Boys E1 en Oud-Beijerland E2 beiden nog puntloos en Heinenoord E1 en Binnenmaas E5 beide met 6 punten. Hierdoor werden er dus twee echte finales gespeeld
De eerste van de laatste 2 wedstrijden ging tussen Zinkwegse Boys E1 en Oud-Beijerland E2. Met windje tegen was het voor de Zinkwegse Boys extra moeilijk om een goed resultaat te boeken De eerste minuten ging de wedstrijd nog gelijk op maar na het eerste doelpunt van Oud-Beijerland werd het een eenzijdige wedstrijd naar de goal van de Zinkwegse Boys toe. de eindstand werd uiteindelijk bepaald op 0-4 , dit betekende dat Oud-Beijerland als derde was geëindigd op het toernooi.

De finale ging tussen FC Binnenmaas E5 en Heinenoord E1 . Omdat de wind maar richting één doel waaide besloten de coaches om na tien minuten van helft te wisselen om elk voordeel te vermijden. Maar dit kon niet verhinderden dan Heinenoord met een klinkende 0-5 overwinning aan het langste eind trok en zo het eerste Zinkwegse Boys Pepernoten Toernooi 2015 op zijn naam schreef!