FC Binnenmaas 2 – ’s- Gravendeel 2
Eindstand: 4-3
Ruststand: 2-0

Omdat Phiershil 1 – FC Binnenmaas 1 was afgelast had ik de mogelijkheid om bij het 2e van Binnenmaas te zitten, Binnenmaas 2 is de ploeg met nog 0 verliespunten en jacht maakt naar het kampioenschap en promotie naar de 2e klasse.
Vandaag stond er een derby op het programma, ’s- Gravendeel kwam op bezoek en dat beloofde geen saaie wedstrijd te worden.

’s- Gravendeel begon scherp aan de wedstrijd en dat resulteerde in de 3e minuut van de wedstrijd tot een schot op doel van Leon de Jong, maar hij zag zijn schot naast gaan.
In de 10e minuut was het al meteen raak voor de mannen van Martin Remmes, Marvin van der Meijde kon alleen af op doelman Jordi Verkerk, waar iedereen dacht dat Marvin zelf zou schieten speelde hij de bal breed naar de goed meegelopen Tim Vos en Tim kon hierdoor de bal binnen tikken en dus de stand op 1-0 brengen.
In de 23e minuut kreeg Binnenmaas opnieuw een grote kans, weer was het Marvin van de Meijde die werd weggestuurd, deze keer passeerde hij de doelman van ’s- Gravendeel maar oud Binnenmaas speler Harry Wierda wist de 2-0 te voorkomen door voor de bal te glijden.
Tot de 39e minuut was het lastig voetballen, Binnenmaas maakte het zichzelf zwaar en het liep niet zoals iedereen wilde en was afgesproken.
In de 39 minuut wist Kevin Weij na een knappe actie vanaf de rechterkant de bal bij Marvin van der Meijde te krijgen en Marvin, waar hij eerst een assist bij de 1-0 gaf, was hij nu degene die de 2-0 op het scorebord zette.
’s- Gravendeel zette nog wel even aan om met een kleiner verschil de rust in te gaan. Dejan Bislimi zag zijn vrijetrap vanaf de rechterkant net naast gaan en Youri Ton probeerde het van grote afstand, maar echt gevaarlijker dan wat afstandschoten wist ’s- Gravendeel niet te worden.

De 2e helft begon Binnenmaas aanvallend, het was duidelijk dat ze de wedstrijd snel wilden beslissen voordat ’s- Gravendeel nog het gevoel zou krijgen een kansje te hebben om terug te komen.
In de 51e minuut zag Marvin van der Meijde zijn schot net over gaan na een goed genomen hoekschop van Ricardo de Rijcke.
In de 59e minuut wat het opnieuw Marvin van der Meijde, maar deze keer werd zijn schot van richting veranderd door een speler van ’s- Gravendeel. Duidelijker dan dit kon haast niet, maar toch was de scheidsrechter van mening dat het een achter bal was en besloot dan ook zijn eigen zin te doen.
In de 68e minuut werd Kevin Weij binnen de 16 meter van ’s- Gravendeel overduidelijk neergelegd en dus overduidelijk een strafschop, maar opnieuw zag de scheidsrechter (die nog onderweg was vanaf de middenlijn) het niet en wuifde dit weg.
In de 76e minuut wist ’s- Gravendeel dan toch te scoren, Leon de Jong mocht door de verdediging van Binnenmaas slalommen en ook nog binnen schieten en nu was de stand dus 2-1 en was alles nog mogelijk.
6 minuten later gebeurde dan ook waar iedereen bang voor was, inderdaad ’s- Gravendeel maakte de 2-2.
De scheidsrechter gaf een strafschop aan ’s- Gravedeel en eerlijk is eerlijk het was in mijn ogen ook een overtreding. De strafschop werd goed binnengeschoten door Dejan Bislimi en hiermee stond het weer gelijk.
2 minuten later (dus in de 84e minuut) was het alweer 3-2 voor Binnenmaas, na een goede combinatie tussen Kevin Weij en Marvin van der Meijde wist de laatste de bal bij Ricardo de Rijcke te krijgen, het was geen gemakkelijke bal maar hij werd uitstekend binnen geschoten door Ricardo.
Lang genieten van deze voorsprong kon Binnenmaas niet, want 3 minuten later was het alweer de beurt voor ’s- Gravendeel om te juichen. Het was lastig om te zien hoe dit doelpunt tot stand kwam, de feiten waren wel dat Bjorn den Otter uitendelijk de bal als laatste raakte en dus in eigen doel tikte, maar dat de actie daarvoor al buitenspel werd gevlagd door onze grensrechter. Het zal u natuurlijk niet verbazen dat dit weg werd gewuift door de scheidsrechter (die inderdaad nog onderweg was vanaf de middenlijn). Buiten het slechte optreden van de scheidsrechter kon Binnenmaas de schuld bij zichzelf neerleggen, ze hadden het al veel eerder af moeten maken.
3-3 een stand waar ’s- Gravendeel mee had kunnen leven, maar Binnenmaas was niet van plan om de punten weg te geven, zeker niet aan ’s- Gravendeel.
Dan nog maar een keer aanzetten en alles geven voor nog die eene grote kans voor opnieuw de voorsprong, maar veel tijd hadden ze niet meer.
Toch kreeg Binnenmaas die grote kans, Milton Keeldar werd neergelegd binnen de 16 meter en deze keer werd er wel een strafschop toegekend door de scheidsrechter (die inmiddels al halverwege de helft van ’s- Gravendeel was). En wie moet deze strafschop dan nemen, iedereen wist dat dit de laatste kans zou zijn en dit het moment was van 3 punten of 1 punt en puntverlies tegen ’s- Gravendeel. De strafschoppen specialist Kevin Kuijer was al gewisseld en dus nu moest iemand anders het doen. Natuurlijk is het dan Marvin van der Meijde de topschutter van de gehele selectie die de bal oppakt, neer legt en klaar gaat staan en wacht op het fluitsignaal van de scheidsrechter.
Marvin neemt de aanloop en dan is het even stil, iedereen houd de adem in tot het moment dat Marvin de bal raakt, de bal gaat hard door het midden waar de doelman al onderweg was naar de hoek, het net van het doel beweegt, gejuich in het veld, aan de kant en vanaf de tribune en er is opluchting. Marvin van der Meijde schiet de 4-3 binnen en hiermee de beslissende.
Eindstand 4-3 in het voordeel van Binnenmaas 2, wat een wedstrijd.

Natuurlijk baalden de spelers van ’s- Gravendeel, maar een aantal hadden aangegeven dat het wel terecht was, maar het had zo anders kunnen zijn.
Als het hier gelijk was geweest dan kon Binnenmaas hier niet de scheidsrechter de schuld van geven, alleen zichzelf. Wel heb ik er over gedacht om in dit verslag te vermelden dat het in en in triest is dat er nog zulke scheidsrechters mogen fluiten, dat dit soort scheidsrechters een wedstrijd volledig kapot fluiten, maar heb toch besloten om dat niet te doen 😉

De volgende wedstrijd komt Feyenoord op bezoek en dan kunnen de mannen van Martin Remmers echt een grote slag slaan naar het kampioensschap.

Opstelling: Joey de Jong, Jannick vd Laan, Dennis Kooyman, Ricardo de Rijcke, Marvin vd Meijde, Kevin Weij, Kevin Kuijer, Thierry de Vrijer, Jorn Breure, Lennert Kleywegt en Tim Vos.

Wissels: Milton Keeldar, Robbie Pors, Sander Gevaert en Bjorn Otter.

Alexander Kranendonk