Op deze zonnige en frisse herfstochtend staat er een thuiswedstrijd tegen DBGC E1 op het programma. Gek genoeg zijn we die al tegengekomen in deze nog jonge competitie. Maar nu dus al de terugwedstrijd. Toen wonnen we uiteindelijk nog vrij ruim met 6-2, maar de tegenstander zal vast gebrand zijn op een beter resultaat deze keer.
DBGC trapt af voor de eerste helft. Al redelijk snel weten we DBGC vast te zetten op eigen helft. Het duurt daarom ook niet lang voordat we de eerste kans krijgen. Een mooi balletje terug van Milan stelt Karsten in staat uit te halen, maar het schot gaat net over. De volgende kans komt iets later als van achteruit Melo kan opbouwen en keurig Milan aanspeelt in de as. Milan lijkt wat lang te wachten, maar geeft nog precies op tijd een afgemeten steekpass op Finn. Die neemt aan en schiet kruiselings binnen voor de 1-0. Mooie goal hoor! We blijven de bovenliggende partij omdat de verdediging de controle over de DBGC aanval heeft en de wind helpt ook een handje mee. We blijven druk houden op de goal van DBGC. Zo kan Sieb een keer goed oprukken en van ver uithalen. Zijn schot spat uiteen op de lat! Daarna blijven er kansen komen voor Binnenmaas om de voorsprong uit te bouwen. Zo schiet Milan een keer wat te zacht op goal. Er is nog een mooie kans als Karsten vanaf links Finn kan bereiken met een lange pass. Helaas gaat zijn schot rakelings over. Vlak voor rust nog een mooie schietkans van Iris vanaf rechts. Maar ook dit afstandsschot gaat jammer genoeg naast. DBGC is amper gevaarlijk geweest in de eerste helft, dus als de scheids fluit voor rust overheerst toch het gevoel dat we ruimer hadden moeten voorstaan.
De tweede helft begint echter weer goed met een mogelijkheid voor Binnenmaas als Iris een steekballetje op Finn geeft. Zijn schot gaat maar net naast. Doordat DBGC nu de wind mee heeft, kunnen of zij nu wat gevaarlijker worden voorin. De DBGC-keeper hanteert de lange bal die vaak voor gevaar zorgt. Zo krijgen zij nu wat corners te nemen, wat altijd oppassen geblazen is. De eerste corner van DBGC wordt nog over gekopt. Iets later weer een kans voor DBGC. Nu schieten ze voorlangs. Dan een vrije trap in de buurt van de goal. Maar gelukkig gaat die ook over. Vervolgens dient zich weer een kans aan voor de tegenstander, maar is het Mark die attent staat te keepen en de bal onderschept. Maar wat zich al een tijdje aandient, gebeurt uiteindelijk ook als DBGC weer een corner mag nemen en een van hun lange verdedigers de 1-1 binnenkopt. Waarschijnlijk heeft dit onze spelers wakker geschud, want daarna laat ook Binnenmaas weer van zich horen. Het is Davide die vanaf links Milan kan wegsturen met een pass. Milan bewaart het overzicht en stelt Iris in staat om in kansrijke positie uit te halen. Met dit buitenkansje weet zij wel raad en zet de 2-1 op de borden. Terwijl ik nog mijn notities sta bij te werken over dit mooie doelpunt, ligt echter de 2-2 gelijkmaker alweer in de goal. Dit euvel hebben we al eens vaker gezien dit seizoen. Even een momentje van concentratiegebrek zullen we maar zeggen… Nu het einde van de wedstrijd nadert willen beide ploegen nog voor de volle winst gaan, dus er zijn kansen aan beide kanten. Zo besluit Esmee nog eens van ver op doel te schieten en dwarrelt haar afstandsschot zo op de lat. Even later krijgt DBGC vanaf rechts een kans als de bal hoog wordt ingebracht. Maar Mark heeft de bal in de smiezen en lijkt eenvoudig te plukken. Hij wordt echter omver gelopen door een DBGC-aanvaller. De bal eindigt bij een DBGC speler die vervolgens binnenschiet. De scheids keurt de goal echter geheel terecht af. Dit tot grote ontsteltenis van de DBGC trainers die zich niet onbetuigd laten. Waar het in eerdere wedstrijden nu meestal fout afliep, is het geluk nu aan onze zijde. Het is zo’n beetje de laatste minuut van de speeltijd als Esmee een lange pass op Milan geeft. De DBGC verdedigers tasten mis en zo kan Milan op de keeper af. Met een bekeken streling van de bal, kan Milan de 3-2 binnenwerken. Als de scheids iets daarna fluit voor het einde, is hij bij de DBGC leiding de gebeten hond en druipen zij, zonder de penalty’s nog te willen nemen, af.
Als we in de eerste helft wat effectiever waren geweest was het waarschijnlijk niet meer zo spannend geworden. Maar al met al is het toch wel fijn dat we nu ook eens de gelukkige kant van voetbal hebben meegemaakt.
Goed gedaan jongens en meiden!
Uw verslaggever,
S. Rechter