Het is heel de week al nat weer geweest maar omdat Coal een kunstgrasveld heeft, gaat de wedstrijd op deze gure herfstochtend gewoon door. Bij het binnenrijden van Rotterdam breekt echter het zonnetje door. Wie weet geldt dit ook voor ons spel vandaag. Doordat de wedstrijden voor ons wat uitlopen, begint de wedstrijd helaas 20 minuten later dan gepland. Als de aftrap dan eindelijk is genomen, kan de wedstrijd tegen de koploper van de competitie beginnen.  Na een voorzichtig begin is het Coal dat wat nadrukkelijker onze goal gaat zoeken. Het leidt nog niet tot veel, omdat de verdediging met in het begin Melo, Sieb en Davide goed staat. Zo kan Melo een keer goed ingrijpen, maar omdat de Coal aanvaller makkelijk naar de grond gaat na dit duel, fluit de scheids ineens uit het niets voor een vrije trap voor Coal. Een vreemde beslissing van de scheids. Maar daar zouden er nog vele van volgen. Wat resteert is een vrije trap op een gevaarlijke plek. Als de Coal speler de bal hoog genoeg schiet, weet je gewoon dat dit een grote kans wordt. En zo geschiedde dus ook. Een goed, hoog gemikt schot waar Mark niet meer bij kan en de 1-0 achterstand is daar. Iets later wordt er weer een vrije trap makkelijk gegeven aan Coal. Deze keer gaat de bal naast. De corner die hieruit volgt levert nog een hachelijke situatie op voor het doel, maar Mark kan uiteindelijk de bal klemmen. Na de beginfase die wel voor Coal was, komt Binnenmaas nu ook aan het voetballen toe. De beloning volgt snel, want het is Milan die met een lobje Finn kan wegsturen richting de Coal-goalie. De bal heeft nog een lekkere stuit en Finn pakt hem voordat hij de grond raakt. Een mooi onhoudbaar schot is het resultaat. De 1-1 is zeker terecht. En zelfs de voorsprong zat er dik in, want zo kreeg Iris na een goed lopende aanval nog een kans met een schot van rechts. En Karsten kon ook twee keer op doel schieten. Maar de schoten missen nog wat vuur of de Coal keeper staat in de weg. Coal heeft  nog een grote kans als een aanvaller langs onze verdedigers is, maar Mark komt er snel uit en verkleint goed zijn doel. Hierdoor wordt er naast geschoten en gaan we met 1-1 rusten. De tweede helft beginnen we niet al te best. We geven iets te veel ruimte weg aan de Coal spelers die hier gretig gebruik van maken door telkens van ver met hoge ballen het doel te bestoken. Zo scoort Coal dan ook de 2-1. Een ver afstandsschot die hoog in het doel belandt. De 3-1 is een kopie van de 2-1, namelijk een Coal aanvaller die de ruime krijgt om van ver aan te leggen en hoog binnen knalt. We blijven er wel voor knokken en blijven toch ook op zoek naar een goaltje. Een scherp uitgevoerde counter zorgt echter voor de 4-1, al ligt Mark in eerste instantie nog wel goed in de weg. Er wordt bij tijden stevig gespeeld, zo is Esmee nog een keer het slachtoffer van een late tackle. Alhoewel een resultaat er niet meer in zit, wordt er nog wel gejaagd op een goal. Die komt er ook nog als Milan erdoor is en bekeken binnenschiet voor de 4-2. Terwijl hij schoot, gooit de Coal-verdediger er nog een nood tackle uit, die Milan op zijn enkel raakt. In plaats van zijn goaltje te vieren, moet hij er uit met een blessure. Niet lang daarna is het gedaan en fluit de scheids af voor het einde. Een enigszins vreemde wedstrijd vandaag met een scheids die elk duwtje floot voor een overtreding en meer bezig was met mensen weg te sturen langs de kant dan zich om de wedstrijd te bekommeren.  Maar afgezien hiervan hadden we tegen de koploper zeker kans op punten.  Goed gewerkt en volgende week weer een nieuwe kans als we DBGC thuis ontvangen.

Uw verslaggever,

D. Punt