FC Binnenmaas – SC Feyenoord

Eindstand: 0-2
Ruststand: 0-1

Vandaag kreeg FC Binnenmaas de nummer 1 van de competitie op bezoek, de ploeg in de bekende kleuren van rood en wit. Nee ze kwamen niet met honderden bussen onze kant op vanaf de Kuip maar er kwam wel 1 bus met spelers die weten dat Binnenmaas kan voetballen en die zeker nog de laatste ontmoeting in hun achterhoofd hadden.
De wedstrijd was nog geen minuut bezig of Binnenmaas had al op een 1-0 voorsprong moeten staan.
Sander de Heus, die de bal vanaf het middenveld had gekregen, kreeg de bal na een goede actie bij Remco vd Stel die daardoor alleen voor de doelman van Feyenoord kwam. Helaas gind het schot van Remco niet in het doel, maar net naast het doel.
Er was geen tijd om terug te denken aan die aanval, want in de 2e minuut was het de Feyenoorder Davy Mierop die zag dat zijn schot knap gestopt werd door Joey de Jong.
In de 8e minuut was het weer de beurt voor Binnenmaas, Danny Maijers kwam goed vrij, maar schoot net over.
Het was Feyenoord met de openingstreffer, de ingevallen Paul Norbruis die 0-1 maakte in de 17e minuut van de wedstrijd. Nadat Paul zijn schot van richting werd veranderd was Joey de Jong kansloos en kwamen de bezoekers op voorsprong.
In de 30e minuut was er opnieuw een goede mogelijkheid voor Feyenoord, Davy Mierop legde de bal met zijn hoofd klaar voor Joery Josee die net te hoog schoot waardoor de bal niet in het doel ging, maar over het doel.
In de 45e minuut kreeg Binnenmaas nog een hoekschop, de hoekschop werd genomen door Desi Sanderse en werd maar net naast gekopt door de aanvoerder van Binnenmaas Johnny Maijers.

Vroeg in de tweede helf liet FC Binnenmaas van zich horen, het was Johnny Maijers die in de 51e minuut de bal had  meegegeven aan Desi Sanderse, maar zijn inzet werd gestopt door Patrick Bentem.
2 minuten later was het alweer raak voor Feyenoord, waar de verdedig van FC Binnenmaas even niet op stond te letten kon Paul Norbruis na een voorzet van de linkerkant helemaal vrij binnen schieten en dus 0-2.
In de 60e minuut was er toch weer een grote kans voor een doelpunt voor Binnenmaas, Aaron Perez kon alleen af op doelman Patrick Bentum, maar opnieuw waren we niet koel genoeg om de aansluiter te maken en was uiteindelijik Patrick de baas in dit duel.
In de 78e minuut kon de Feyenoorder Reginald Faria alleen af op Joey de Jong, maar Joey was de baas en voorkwam een doelpunt. In de 89e minuut was de laatste kans van de wedstrijd, nu was het Ferry van Lare die alleen op Joey afkon, maar opnieuw was het Joey die nog een doelpunt wist te voorkomen. Waar Feyenoord een goede doelman op doel had staan van 36 jaar, had Binnenmaas een jong talent op doel staan van 19 jaar.

Hiermee heeft Binnenmaas zijn eerste wedstrijd van het seizoen verloren op eigen terein, maar ze hebben geknokt in deze wedstrijd en er alles aan gedaan voor een ander resultaat.
Er zijn zeker kansen en mogelijkheden geweest voor een andere uitslag en dat is een goed teken.
Na de wedstrijd sprak ik iemand van de begeleiding van Feyenoord , die zei dat ze meer druk hadden verwacht van Binnenmaas en misschien wel hun moeilijkste wedstrijd tot nu toe. Dat is een groot compliment wat de spelers en trainers van FC Binnenmaas mee moeten nemen naar de volgende wedstrijd, die uit is naar Piershil.

Volgende week is er geen competitiewedstrijd voor Binnenmaas en het is nog niet bekend of er nog een wedstrijd wordt ingelast of misschien een weekendje vrij.

De wedstrijd begon met een minuut stilte, dit voor het verschrikkelijke nieuws wat er de dag eerder uit Frankrijk was gekomen. Een initatief van de gehele 2e klasse D, een mooi gebaar voor de slachtoffers en nabestaanden. Natuurlijk gaat alles weer door en natuurlijk gebeuren er meerdere dingen in de wereld. Mijn persoonlijke mening is, je kan beter 1 minuut stilte nemen en stil staan bij de slachtoffers i.p.v 10 minuten erover discusseren waarom. Kortom respect hoe we dit als vereniging en volledige 2e klasse hebben gedaan.

Opstelling: Joey de Jong, Leon vd Stel, Justin de Man, Richard vd Wilt, Rianto Vrutaal, Johnny Maijers, Remco vd Stel, Desi Sanderse, Danny Maijers, Aaron Perez en Sander de Heus.

Wissels: Charlie de Graaf, Rolin Notenboom, Sjoerd vd Pers, Rob Verbaas en Bas de Kruijff

Vandaag speelde ook het 2e van Binnenmaas en zij moesten uit naar IJVV de Zwervers de nummer 4 van de competitie. Deze wedstrijd werd gewonnen door de mannen van Martin Remmers met 4-7. Een wedstrijd waar Binnenmaas niet zijn beste wedstrijd speelde, maar als je de mindere wedstrijden ook weet te winnen………….

Doelpuntenmakers:

4x  Marvin vd Meijde
1x Nils Fortuin
1x Ricardo de Rijcke
1x Tim Vos

10 wedstrijden
30 punten
57 doelpunten voor
12 doelpunten tegen

Alexander Kranendonk