In een wat waaierig Oud-Beijerland is OSV deze morgen de tegenstander. Het was de afgelopen dagen guur herfstweer, maar uiteindelijk viel het mee met de regenval en kan er gewoon gespeeld worden. Iedereen stond netjes klaar om 9:45, maar de scheids was nog spoorloos. Nadat die ook gevonden was kon de match eindelijk beginnen.

Binnenmaas mag de aftrap nemen voor het begin van de wedstrijd. De beginfase kenmerkt zich door onrustig spel van beide kanten en (te) veel balverlies. Het blijft best lang 0-0 staan, omdat er niet veel grote kansen ontstaan. Na enige tijd komt er een flinke doelkans voor OSV. Maar het schot eindigt op de paal en zo blijft de nul nog even staan. Iets later krijgt Binnenmaas zijn eerste grote kans als Sieb de bal diep speelt en Karsten zich langs de verdediging kan worstelen. De keeper komt zijn doel uit, maar Karsten is op tijd en kan de bal met een puntertje het doel in werken voor de 0-1 voorsprong. De voorsprong is helaas van korte duur, want door een onoplettendheid van onze kant kan een OSV-speler zo door het centrum oprukken en met een hard schot de 1-1 scoren. De volgende kans is wederom voor OSV via een vrije trap. De bal is goed getrapt, maar Mark tikt hem via de lat uit zijn doel. In deze fase is OSV wat gevaarlijker. Maar we houden stand achterin. De slotfase van de eerste helft pakken we het weer wat beter op en krijgen we nog een flinke reeks kansen op de voorsprong. Zo schiet Milan hard in het zijnet uit een corner, kopt Sieb rakelings naast uit een corner, ziet Esmee een goed afstandsschot net over gaan en schiet ook Karsten in kansrijke positie over. Hierdoor gaan we dus toch met een gelijke stand rusten.

De tweede helft wordt er goed begonnen en zetten we gelijk druk en krijgen wat kansjes. Zelfs onze verdediging meldt zich met Melo en Davide voorin. Alleen ontbreekt het nog aan die laatste pass of knal op goal. En dat laatste hadden we wat vaker moeten doen, omdat de keeper van OSV (vanwege een blessure hoorden we later) erg onzeker en twijfelend stond te keepen. Uiteindelijk zorgt dit toch ook voor de 1-2 voorsprong. Als Iris op een gegeven moment de bal krijgt en lijkt een aanval te gaan opzetten, beslist ze anders en schiet maar eens van ver op goal. De hoge bal heeft een goed effect en gaat richting de bovenhoek. De weifelde OSV-keeper kan er niets meer aan doen.  Het geblesseerde keepertje is hierna ontroostbaar als de OSV-trainer besluit om hem naar de kant te halen en van keeper te ruilen. Dit hele tafereel duurt wel 5 minuten als we eindelijk weer de wedstrijd hervatten met de OSV aftrap. De gedwongen korte pauze heeft onze spelers blijkbaar geen goed gedaan, want de OSV spelers lopen zo vanaf de aftrap op doel af en scoren haast ongehinderd de 2-2 gelijkmaker! Hierna golft het spel wat op en neer. Iris krijgt nog een mooie kans, maar ze kopt net over. Even later besluit ook OSV eens van ver op doel te schieten en ook hier blijkt dat hoge afstandsballen hun effect hebben, want deze ploft boven Mark binnen voor de 3-2 achterstand. Daarna gaat Binnenmaas weer op zoek naar de gelijkmaker. Helaas nog niet echt via goed voetbal. Maar Mark kan met verre uittrappen soms onze aanvallers wegsturen. Zo is Milan er een keer langs, maar blijkt de nieuwe keeper een serieuze verbetering met de vorige keeper want hij keert een-op-een met Milan zijn schot. De corner die we daarna mogen nemen belandt bij Finn. Hij houdt goed overzicht en legt terug op Milan. Deze keer kan de keeper niet redden en Milan schiet de 3-3 binnen. Hierna blijft het redelijk in evenwicht met kansen aan beide kanten. Zo maakt Mark nog een goede safe op een grote kans van OSV. En krijgt Finn nog een megakans als hij alleen op de keeper af kan. Maar de nieuwe keeper ligt weer in de weg. Deze wedstrijd lijkt uiteindelijk op een gelijkspel uit te draaien, wat gezien het matige spel van beide kanten de enige juiste uitslag kan zijn. Maar de scheids trekt wel erg veel tijd bij vanwege de keeperswissel en zo kan het dus dat ver voorbij de 5 minuten extra tijd OSV nog een corner mag nemen. De corner komt bij Sieb die eenvoudig lijkt weg te werken, maar hij staat naar de goal gedraaid en krijgt de bal ongelukkig op zijn knie en….de bal eindigt achter Mark in het goal. De pechduivel lijkt ons na vorige week nog niet verlaten te hebben. De matig leidende scheids, die het sowieso niet zo nauw nam met de tijd, geeft ons nog een minuutje of twee om tot scoren te komen, maar het mag niet meer baten en het blijft 4-3 voor OSV.

Erg jammer dat we deze pot nog verliezen (snik). Hopelijk zit het volgende week weer eens wat mee als we de koploper COAL tegenkomen.

Uw verslaggever,

B. Maas