19 Man, wat een luxe maar pakken ze de draad weer op?

Na vorige week onze eerste competitie nederlaag geleden te hebben stond vandaag een uitwedstrijd te wachten bij Simonshaven 4. Voorafgaand aan deze wedstrijd zagen wij dat Spijkenisse uit de competitie gegaan is wat voor ons dus betekend dat wij 3 punten zijn kwijt geraakt. Ook bij onze tegenstander was dit het geval, dus beide elftallen zullen gebrand zijn om deze 3 punten weer bij te kunnen schrijven. Dat iedereen er zin in had was wel te zien aan de opkomst, voor het eerst dit seizoen is onze 19-koppige selectie compleet. Aangezien het lastig wordt een opstelling te maken met 19 man, hadden Henny en Richard aangeboden om niet te spelen, evenals de niet 100% fitte Jurrian. Zo hadden we een wedstrijdselectie van 16 man die vandaag de nederlaag van vorige week moesten doen vergeten. Dan nu de wedstrijd zelf, we begonnen de wedstrijd redelijk scherp. Positioneel stonden we vanaf het begin eigenlijk al vrij goed, er werd goed gecoacht van achteruit, wat er in resulteerde dat we vroeg druk konden zetten op de tegenstander. Zij kwamen niet in hun spel en speelde heel snel de lange bal. Terwijl wij steeds beter gingen opbouwen wat al vlot resulteerde in de 0-1. Een lage voorzet van uw verslaggever kwam aan bij Reimar, die weg draaide bij zijn man en vervolgens de 0-1 aantekende. Simonshaven lukte het maar niet om onder deze druk uit te voetballen. Zo speelde hun centrale verdediger de bal niet hard genoeg in waardoor Roger kon onderscheppen en richting het doel kon, hij legde de bal breed op Davy, die met zijn eerste balcontact de 0-2 kon scoren. Het spel van onze kant was redelijk goed alleen hanteerde we soms iets te snel de lange bal of kozen voor een moeilijke oplossing, maar de kansen bleven komen. Wat resulteerde in een aantal hoekschoppen, eentje daarvan werd afgeslagen en opgepikt door Youri die een fantastisch schot in gedachte maar de bal uiteindelijk via een tegenstander bij JC kreeg en die schoot via de binnenkant van de paal de 0-3 raak. Een klein momentje van onachtzaamheid in de verdediging resulteerde in de eerste kans voor Simonshaven en ook gelijk een tegentreffer de 1-3. Vervolgens werd de draad weer opgepakt, iedereen weer goed neergezet en begonnen wij gewoon weer met voetballen. Waarna uit een ingooi Reimar de voorzet kon geven die door Davy werd binnen getikt en hiermee rust stand bepaalde 1-4. Na de thee en een kwartier lopen (aardige afstand tussen het veld en de kleedkamer). Kwamen wij weer fel uit de startblokken nog geen 5 minuten in de tweede helft, scoorde Davy de 1-5 na een individuele actie. Er werd nu ook meer gecombineerd op het middenveld wat resulteerde in een mooie aanval waarna Ardy de bal kon terugleggen op Reimar, die op zijn beurt keurig het overzicht hield en Davy aanspeelde die vervolgens na een kap beweging de 1-6 kon binnen schieten. Vervolgens was er een déjà vu moment, aangezien een speler van Simonshaven de bal uit het doel sloeg. JC was de gelukkige man die hem mocht nemen, alleen vanaf 11 meter lukte het hem niet de keeper te passeren, het werd een corner. Om de pijn te verzachten werd uit deze corner van Leon door Reimar de 1-7 gescoord. Een aantal minuten later was het weer een corner van Leon en weer was het Reimar die kon scoren 1-8. De tegenstander liet steeds meer gaten vallen wat resulteerde in een aantal goede aanvallen. Zo ook de 1-9 nadat Roger de bal afleverde aan Reimar, die alweer op de goede plek stond en de bal kon binnen tikken. Uit de enkele kans die Simonshaven kreeg veroorzaakte Yonne een penalty, die overigens onterecht was, ook deze penalty werd gemist. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen we steeds grotere kansen, zo kopte Reimar voor leeg doel naast (hij stond overigens in buitenspelpositie), ook uw verslaggever kreeg nog een grote kans na een goede combinatie van Roger en Reimar maar ik had teveel tijd nodig. Zo had de score nog flink op kunnen lopen maar bleef het uiteindelijk bij 1-9. En ook deze keer had de trainer dus weer gelijk. We hebben ons goed gerevancheerd na vorige week. Henny, Richard en Jurrian grote complimenten voor jullie, dat jullie allemaal zijn komen kijken. Zo blijkt maar weer dat we een hechte groep zijn. Ook onze linkspoot Linke Linker leuk dat je bent komen kijken. Nu op naar volgende week waar wij om half 3 weer thuis spelen tegen Brielle 10, is kijken of wij een vervolg kunnen geven aan ons goede resultaat.

Junior Verslaggever  Jesper de Ruiter