Nadat we midweeks al in actie waren gekomen voor de Rijnmond Cup (waarin we helaas al in de 1e ronde uitgeschakeld zijn door een sterk Charlois E1), stond er deze zaterdag een treffen met RVVH E2 gepland. Hopelijk kunnen we het goede competitiebegin van vorige week een goed vervolg geven.

Als de eerste helft is begonnen, blijkt dat Binnenmaas al snel het betere van het spel heeft. Dit ondanks dat er bij RVVH een aantal grote jongens rondlopen die in het begin nog door hun fysiek de verdediging gesloten houden. Maar de eerste grote kans is toch voor Binnenmaas. Karsten weet met een wippertje Finn te bereiken, die zich goed opendraait en daarna ook met een slim wippertje de keeper verschalkt. De terechte 1-0 staat op de borden. Binnenmaas gaat op dezelfde voet door en krijgt daarna nog een reuzekans als Finn zijn verdediger kwijt is en alleen op de keeper af kan. Helaas schiet hij net naast. Verdedigend staat het goed en hebben Davide, Esmee en Sieb de aanvallers onder controle. Daarom is het des te zuurder als een RVVH speler vanaf links de bal met een hoge voorzet in de pot gooit, maar deze door een dragende wind ineens onbereikbaar voor Mark in de bovenhoek ploft. RVVH heeft nog geen kans gehad, maar het staat toch 1-1. We laten ons niet van de wijs brengen en gaan weer op zoek naar een goal. Dit leidt tot een grote kans voor Karsten, maar de keeper redt nog. De afvallende bal wordt door Finn opgepikt, maar zijn schot verdwijnt met een afzwaaier naast het doel. Iets later komt de voorsprong er weer via een mooi lopende aanval. Vanuit achteruit krijgt Kasten de bal, die Iris bereikt op rechts. Zij ziet Finn vrij staan in de spits en speelt hem strak aan. Finn controleert en schiet heel beheerst de 2-1 binnen. Hierna wordt RVVH nog een keer gevaarlijk uit een corner en krijgt Karsten nog een goede kans. Maar de stand blijft 2-1 als er wordt gefloten voor de rust.

De tweede helft wordt er goed begonnen en krijgen we snel weer kansen. Zo is er al snel een mooie kans voor Milan die fraai wordt aangespeeld door Finn. De RVVH-keeper keert het schot van Milan. RVVH meldt zich ook eens vooraan en een RVVH-speler kan met een punter op doel vuren, maar Mark tikt het schot uit zijn goal. De corner wordt daarna gevaarlijk, maar Melo kan uiteindelijk opruimen. Binnenmaas kan daarna via Sieb aan een aanval gaan bouwen. De bal komt bij Milan die met een goede assist Iris bedient. Zij twijfelt niet en schiet met haar linker (!)  op goal en ziet deze in de touwen verdwijnen! Een keurige 3-1 voorsprong nu. Gelijk na de aftrap van RVVH nemen wij de aanval weer over en  probeert Milan de bal voor te trekken op Finn, maar de RVVH-keeper zit er nog tussen. Even later weer een Binnenmaas-aanval. Milan heeft de bal en bedient heerlijk kalm Finn die al heeft gezien dat de RVVH keeper wat uit zijn goal is gekomen. Met een goed geplaatst hoog schot straft hij dit goed af. Het is nu 4-1 en de overwinning lijkt zo halverwege de 2e helft wel in de knip te zitten. Milan krijgt nog een mogelijkheid met een afstandsschot. Dan is het RVVH dat zich met een schot op goal weer eens voorin meldt. Mark redt echter prima. Als we daarna echter een keer niet attent uitverdedigen, maakt RVVH met een diagonaal schot de 4-2. We zijn de concentratie even helemaal kwijt. Door deze treffer gaat RVVH er ook weer in geloven en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze komt er ook nog eens vrij snel middels een goed schot en het staat daardoor 4-3. Zo wordt een wedstrijd die je grotendeels hebt gecontroleerd weer ineens billenknijpen. Maar de minuten tikken weg en net als we het toch lijken te gaan halen, komt de bal goed plots terecht bij een RVVH-aanvaller. Die haalt uit en scoort de 4-4. Vlak na de aftrap wordt er gefloten voor het einde van de wedstrijd.

Echt ongelofelijk balen dat deze pot geen overwinning opleverde. Maar ja, je hebt er wel eens van die wedstrijden tussen…. Ook dat is voetbal. Laten we hopen dat het hierbij blijft dit seizoen, wat betreft zulke thrillers.

Tot volgende week op zoek naar eerherstel tegen OSV.

Uw verslaggever,

H. Ooligan