In de zomerstop hebben wij een nieuwe rubriek geïntroduceerd: Even voorstellen. In deze rubriek werden de bestuursleden van FC Binnenmaas aan u voorgesteld. In deel vier stelt bestuurslid algemene zaken en communicatie & administratie Martijn van de Graaf zich voor.

!cid_2490366A-AC2A-4903-9C76-0AA5BE92AD0AIk ben 42 jaar en heb de eerste helft van mijn leven in gemeente Binnenmaas gewoond, heb daarna een aantal jaren in Rotterdam gewoond en woon nu al bijna 10 jaar met veel plezier in Barendrecht. Een soort van middenweg tussen de stad en een dorp. Ik ben echter altijd wel trouw bij hetzelfde cluppie blijven voetballen en sinds 4 jaar dus ook als bestuurslid actief. Naast de tijd die ik in het voetballen zelf en in de bestuurstaken steek, vind ik het leuk om aan mijn jaren 30 woning te klussen, is de kans behoorlijk dat je mij bij andere uiteenlopende sociale activiteiten (uitgaan, reizen, sporten, etc.) tegenkomt en vraagt mijn regulier baan als projectmanager de nodige aandacht.

Ik ben begonnen als bestuurslid Communicatie en administratie. De belangrijkste taak van deze commissie is het regelen van de zaken rondom de communicatie naar buiten toe (leden en de overige wereld) en heeft dus onder andere de verantwoordelijkheid voor alle kanalen die daar voor worden ingezet, waaronder de website, het clubblad de Derde Helft, perscontacten, de app en ClubopTV. Hiernaast valt onder deze commissie de organisatie van de ledenadministratie en het zorgdragen van de archieven van voetbalverenigingen Puttershoek, Maasdam en Binnenmaas. In een later stadium is hier de rol van bestuurslid Algemene zaken bijgekomen en zoals de naam al doet vermoeden, vallen hier alle zaken onder die niet specifiek tot de verantwoordelijkheid van een commissie horen en/of die met de algemene bedrijfsvoering te maken hebben. Ondermeer de kantinecommissie die de zaken rondom de exploitatie van de kantine organiseert, het beleid van vrijwilligers en het optimaliseren van bedrijfsvoeringsprocessen behoren tot deze categorie.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik niet kon wachten om 7 jaar te worden, zodat ik lid van de voetbalvereniging kon worden. Ik geloof zelfs dat ik op mijn 7de verjaardag gelijk naar mijn eerste training ben geweest. Na ongeveer 25 jaar fanatiek competitie voetbal gespeeld te hebben, speel ik de laatste jaren meer recreatief voetbal en kreeg ik meer tijd om mij ook op andere manier voor de vereniging in te gaan zetten. Toen 4 jaar geleden Peter Krijgsman vroeg of ik interesse had om hem in het bestuur op te volgen, ben ik die uitdaging aangegaan. En ik moet zeggen, eigenlijk nog geen moment spijt van gehad. Het is een hele leuke aanvulling op mijn hobby’s, maar het belangrijkste is dat je een bijdrage kunt leveren aan een sociale activiteit die toch een belangrijke rol in mijn leven heeft gespeeld en nog steeds speelt.

De volledige rubriek is hier terug te vinden: Even voorstellen