CWO 1 – FC Binnenmaas 1

Eindstand: 2-3
Ruststand: 1-0

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen CWO op het programma. Afgelopen zaterdag was er geen competitiewedstrijd voor Binnenmaas, maar wel de bekerwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland.
Hiervan was de eindstand 2-2 waar Nieuw Lekkerland sterker was in de strafschoppen.

Joey de Jong, dit was vandaag de man met nummer 1 op zijn rug bij Binnenmaas. Dit doordat Sem Kerkhof gebleseerd was geraakt in de wedstrijd tegen Strijen.
Wat mooi is het dan dat zo’n jongen van de club zijn eerste officiele minuten mag maken voor Binnenmaas 1.

Binnenmaas begon niet goed aan de wedstrijd, veel bal verlies, veel verkeerde keuzes en dat zorgde ervoor dat het een moeilijke wedstrijd werd.
In de 21e minuut kreeg Binnenmaas toch een 100% kans, Aaron Perez werd weggestuurd en kon alleen op de doelman van CWO af, alleen de laatste was de sterkste in dat duel en bleef de stand dus op 0-0.
Na deze kans kreeg Binnenmaas het steeds moeilijker en leek het of ze niet alleen tegen CWO speelden, maar vooral tegen zichzelf. Dit resulteerde in steeds meer mogelijkheden waar Joey De Jong belangrijk was met een aantal goede reddingen.
Toch wist CWO in de 40e minuut op 1-0 voorsprong te komen, Joey was kansloos na een goed ingekopte bal.

De 2e helft moest anders, wel als er minimaal een punt behaald moest worden.
15 minuten hadden Leo Dekker en Henk Stok om de mannen weer scherp te krijgen zodat we niet met een nederlaag het veld af zouden moeten.
De 2e helft was niet mooi, maar was wel onwijs spannend en als we voor de vechtlust en strijd een cijfer moeten geven dan is dat een dikke 10.
In de 50e minuut was het toch raak voor Binnenmaas, Danny Maijers kon alleen af op de doelman van CWO en schoot de bal hard binnen en bracht hiermee de stand op 1-1.
10 minuten later was het alweer raak, Sander de Heus maakte de 1-2 na een zeer goede actie van Desi Sanderse. Vanaf dat moment ging CWO weer wat meer druk zetten, het veld werd groter en het spel ging heen en weer. Helaas wist CWO in de 75e minuut dan toch op gelijke hoogte te komen, dit voornamelijk door het niet goed verdedigen van Binnenmaas.
En is het nog een kwartier te gaan, wat doe je dan in zo’n wedstrijd, ga je voor de winst of ben je tevreden met een gelijk spel. We moesten wachten tot diep in blessuretijd voor de eindstand en dat was dus niet 2-2.
Sander de Heus had blijkbaar zijn beste actie voor de laatste seconden van de wedstrijd bewaard. Met een goede beweging passerede hij 2 verdedigers waardoor hij alleen voor de keeper kwam en schoot de bal via de paal binnen. 2-3 voor Binnenmaas en de 3 punten voor Binnenmaas.
Wat een slechte wedstrijd, wat een geweldige strijd, wat een mooie overwinning.

Joey, je heb een geweldige wedstrijd gekeept en ook dankzij jou hebben we dit winnend af kunnen sluiten. Wij als staf maar ook de spelers zijn trots op je, goed gedaan.

Volgende week staat de nr 5 op het programma, dan komt Spirit bij ons op bezoek. Inmiddels staat Binnenmaas al 7 punten los van Spirit en zou dan een mega slag kunnen slaan.

Opstelling: Joey de Jong, Justin de Man, Leon vd Stel, Rianto Vrutaal, Richard vd Wilt, Remco vd Stel, Johnny Maijers, Desi Sanderse, Danny Maijers, Aaron Perez en Sander de Heus.

Wissels: Rob Verbaas, Rolin Notenboom, Bas de Kruijff, Nils Fortuin en Charlie de Graaf.

Vandaag heeft ook het 2e thuis gespeeld tegen Barendrecht, deze wedstrijd is gewonnen met 11-0, ja u ziet het goed 11-0. Door deze overwinning kon Binnenmaas 2 zich ook de winnaar van de eerste periode noemen. Kortom een geweldige prestatie en de volgende stap is natuurlijk het kampioenschap.

Hierbij wil ik ook de gehele staf van 2 en natuurlijk de spelers van 2 feliciteren met dit mooie resultaat.

Alexander Kranendonk