Nu de bekerrondes weer achter ons liggen en de competitie gaat beginnen, begon het schrijversbloed weer te kriebelen. Dus ga ik (net als vorig seizoen bij de F1) weer wekelijks mijn verslagje schrijven. Dit seizoen zal ik dus de E1 gaan volgen. Na wat wisselende resultaten in de beker is de E1 nu in de tweede klasse ingedeeld. Hopelijk kunnen we hier wat meer potten breken. Te beginnen vandaag op een prachtige herfstdag in het afgelegen Oude Tonge, waar onze eerste tegenstander DBGC E1 is. We hebben extra versterking met Tom, die erbij is omdat Melo een tijdje ziek is geweest en nog niet helemaal topfit is.

Het is klokslag half negen als DBGC aftrapt voor de eerste helft. Na wat aftastende schermutselingen is het Binnenmaas die de eerste grote kans krijgt via Karsten die alle tijd krijgt om uit te halen maar helaas naast knalt. Binnenmaas komt het beste uit de startblokken want de volgende kans is voor Finn die zijn schot gepareerd ziet worden. Driemaal is scheepsrecht, want als Iris op rechts met een pass Finn weet te bereiken is het nu wel raak. Finn schiet beheerst binnen, 1-0! Hierna kan DBGC voor het eerst gevaarlijk worden uit een corner. Het is Sieb die goed wegkopt en het gevaar ongedaan maakt. Er volgen daarna meerdere kansen voor DBGC, maar Mark staat er ook nog en heeft  een aantal goede reddingen in huis. Voorin zijn er nog wat lastige kansen voor Finn die telkens via Iris wordt bediend op hoge voorzetten. Onze jongens en meiden hebben ook wat moeite met het spelen op het stroperige, hoge gras van DBGC, wat ook blijkt als er op enig moment een balletje op het middenveld blijft hangen en DBGC er snel uitkomt. De aanvoerder van DBGC rondt af met een hard en droog schot, 1-1 is de stand daardoor. Omdat we vergeten te blijven voetballen, is het toch voornamelijk DBGC wat de kansen op een voorsprong krijgt. Er zijn een aantal kansen, maar onze verdediging met Esmee, Davide , Sieb, Tom en Melo houdt stand. En ook Mark heeft er zijn handen vol aan. Maar het is nog gelijk als we gaan rusten.

De tweede helft begint zoals we de eerste helft afgesloten hebben, namelijk met een kans voor DBGC. Gelukkig heeft Mark hem weer klem. Daarna komt Binnenmaas eindelijk eens wat beter in zijn spel wat tot uitdrukking komt met een schot in het zijnet van Milan. Vlak daarna wordt Karsten weggestuurd en kan een-op-een met de keeper jammerlijk niet tot scoren komen. De volgende mogelijkheid is er voor Milan als hij op rechts besluit op goal te schieten. Het schot lijkt ongevaarlijk maar eindigt via een aantal DGBC benen plots in het doel! Een lucky, maar die tellen ook. Een 2-1 tussenstand dus. Waarschijnlijk was nog niet iedereen uitgefeest, want gelijk uit de aftrap maakt DBGC de gelijkmaker, 2-2. Iedereen lijkt hierdoor nu wel wakker geschud, want vanaf dit moment wordt er wat feller gespeeld en winnen we weer de duels. Zo kan Karsten vanaf links, na te zijn weggestuurd door Davide, een voorzet voor de goal geven. Die eindigt bij Milan en hij blijft koelbloedig kalm en omspeelt keurig de keeper en zet Binnenmaas weer op een 3-2 voorsprong. DBGC wordt nog een keertje gevaarlijk uit een vrije trap, maar Mark kijkt de bal naast zijn goal. Het verzet van DBGC lijkt definitief gebroken als Karsten uit een lange bal goed druk zet op de laatste man en uiteindelijk de bal verovert. Deze keer speelt hij de keeper ook uit en kan de 4-2 aantekenen. Even later een identieke situatie. Het is Finn die Karsten diep stuurt en na goed doorzetten kan Karsten weer de laatste hordes omzeilen en binnenschieten voor de 5-2. De laatste goal van deze ochtend komt ook op naam van Karsten die weer door Finn wordt diep gestuurd en de bal netjes in de bovenhoek schiet. Eindstand 6-2.

Na een matige eerste helft en een goede tweede helft is de overwinning zeker wel verdiend . Maar er is nog genoeg ruimte voor verbetering, dus ik ben benieuwd naar volgende week!

Uw verslaggever,

S. Porter