Eerste wedstrijd F6M!!!!

Vandaag (31-10-2015) stond de eerste wedstrijd van de F6M op het programma. De eerste echte wedstrijd van “onze” meiden. De spanning had grip op alle meiden. Op het schappelijke tijdstip van 07:30 werd er vertrokken richting  Oude Tonge. De jongens van DBGC F2 waren onze tegenstander. Die leverde bij DBGC vooraf aan de wedstrijd natuurlijk al een lach op de gezichten van de spelers en ouders, moeten we tegen allemaal meiden??
We starten wat onwennig aan de wedstrijd. DBGC zoekt gelijk ons doel maar de verdediging staat als een huis met oa Claire, Bente, Sofie en Indy.
Nu is het onze beurt Zoë dribbelt langs de lijn en lost een schot op de keeper van DBGC. Die moet lossen en Noor is er als de kippen bij en tekent voor de 0-1 aan!!!
We zijn even de kluts kwijt en vergeten onze taak uit te voeren. Ondanks de aanwijzingen van de trainer krijgen we geen grip op DBGC snel achter elkaar vallen er 2 goals en is de stand 2-1. Vlak voor rust krijgen we een vrije trap omdat Fenna wordt gevloerd. Zoë gaat achter de bal staan en schiet over de verdedigers heen richting Claire. Die rond beheerst af 2-2!!! Opslag van rust.

In de rust snel ff een paar korte aanwijzingen van de trainers en dan gaan we weer.
Inmiddels met een andere keeper bij ons in de goal Claire heeft de plaats van Odile ingenomen. De meiden van FCB zoeken elkaar en zo volgen er mooie combinaties tussen Annemarie, Bente en Odile. Helaas leidt dit niet tot kansen. Dan komt de bal via de scrimmage bij de meiden van Binnenmaas Indy speelt Noor in. Die dribbelt langs 2 man en schiet hard in de hoek 2-3!!
DBGC trapt af maar wij zetten gelijk druk. De bal komt weer bij Noor die start een solo en verschalkt de keeper van DBGC 2-4!!!
Het slot akkoord is voor om Odile. Die ontvangt de bal van Fenna. Odile dribbelt goed richting de goal en schiet hard binnen 2-5!!!Er volgen nog wat kansen over en weer maar Claire houdt de goal schoon. Zo is de eerste overwinning een feit. Een prachtig resultaat. Dat verwachtingen schept bij de supporters. Ga zo door meiden!!!!

Een enthousiaste supporter
f6m