IMG_0075Op zaterdag 17 oktober stond de kampioenswedstrijd voor de D6 op het programma. Zij moesten van Strijen winnen om de eerste plaats over te nemen van Heinenoord, dat al uitgespeeld was met 19 punten uit 7 wedstrijden. Heinenoord had alleen gelijk gespeeld tegen Binnenmaas en verder alles gewonnen. De afgelopen weken heeft de D6 zich alvast warm gespeeld door met dubbele cijfers te winnen van Barendrecht, Rhoon en Smitshoek. Na ongeveer 10 minuten rondde Luka Sint Nicolaas een fraaie aanval en assist van Setar Yousofi af: 0-1. Enkele minuten later was het Sid van Zanten die zichzelf op snelheid vrij speelde en met een schitterend schot in de linkerhoek de 0-2 maakte. Vanaf de flanken zorgde Sander Quartel met een mooie actie en assist ervoor dat Setar Yousofi de 0-3 kon intikken. Fabian Deijl zorgde vervolgens voor de comfortabele 0-4 ruststand. De supporters maakten zich al op voor een spetterende tweede helft, maar het was Strijen dat in het eerste kwartier sterk terug kwam op 1-4 en 2-4 en zodoende doelman Milan Schouten op de proef stelde. De wedstrijd was duidelijk nog niet gespeeld! Gelukkig herpakte de D6 zich al snel en aanval op aanval zorgde voor veel dreiging voor het Strijense doel. Helaas werd er niet meer gescoord. De eindstand 2-4 in het voordeel van FC Binnenmaas betekende dat D6 herfstmeister werd met 50 goals voor en 9 tegen.